ذبیح الله نیکفر در گفتوگو با ایسنا در خصوص نصب کارتخوان در مطب پزشکان و عدم فرار از پرداخت مالیات، اظهار کرد: در تبصره بند ۶ لایحه بودجه آمده است که مطبها باید به کارتخوان مجهز شوند، پزشکان هم همواره مبادی آداب بوده و بر خلاف تبلیغات صورت گرفته قانون گریز نیستند.
نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل افزود: در این راستا باید دیدگاه پزشکان و نظر کارشناسان، سازمانهای مرتبط نظیر پرستاری و مامایی هم بررسی و اعمال شود و با در نظر گرفتن همه جوانب این قانون اجرا و اعمال شود.
نیکفر گفت: جهت اجرای این قانون باید عموم پزشکان از عده قلیلی از پزشکان که درآمدهای نجومی دارند، مستثنا شوند لذا باید تغییراتی در این بند قانونی صورت گیرد تا نظر و دیدگاه پزشکان نیز تامین شود.
وی با بیان اینکه مقرر شده که قانون نصب کارتخوان در مطب پزشکان از مهرماه امسال اجرایی شود، ادامه داد: برای سالیان بعد حتما باید باید این قانون اصلاح شود و دیدگاه تخصصی فعالان این عرصه هم اعمال شود.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در خصوص مشکلات تامین آب شرب مردم شهرستان لاهیجان و سیاهکل، تصریح کرد: جنس ۲۲ کیلومتر از لولههای شبکه انتقال آب موجود طوری است که فشار آب زیاد را تحمل نمیکند و دچار شکستهای متعدد میشود در راستای رفع این مشکل به همراه همکاران حوزه انتخابیه لنگرود و آستانه اشرفیه، نامهای را برای وزرات نیرو تنظیم و ارسال کردیم که بازسازی و اصلاح این شبکه انتقال آب شرب به اعتباری بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان نیاز دارد.
وی ادامه داد: شبکههای انتقال آب در گیلان عمری حدود ۲۲ سال دارند که عموما هم اینطور نیست و ما برای اصلاح شبکههای فرسوده موجود هم مشکلات فراوانی داریم؛ از طرفی دیگر قیمت تمام شدهای که برای آب هست با قیمت تکلیفی که به فروش میرسد تفاوت فاحشی دارد، علاوه بر این هم محدودیت اعتباری باعث عدم اصلاح سازی به موقع خطوط فرسوده شده است.
نیکفر بیان کرد: در حال حاضر سه پروژه آبرسانی برای روستاهای شهرستان لاهیجان و سیاهکل در دست اجرا داریم. خطوط انتقال آب عمده روستاهای بخش رودبنه و بخشی از لنگرود که ۱۵ هزار مشترک هم در این مناطق داریم، ناتمام رها شده و ۱۱ کیلومتر از شیخ زاهد تا دیوشهر لنگرود اجرا نشد.
نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل تصریح کرد: متاسفانه علی رغم پیگیریهای صورت گرفته خطوط انتقال ایجاد شده جوابگوی روستاهای ما نیست و دبی آبی که باید وارد منطقه شود، بسیار پایین است، بنابر گزارش کارشناسان طراحی شبکههای خطوط انتقال آب موجود هم دچار مشکلاتی هستند لذا به ساکنین برخی مناطق روزها و حتی ماهها هم آب نمیرسد.
وی ادامه داد: از طرفی سیستم تامین آب سنتی نظیر چاه و چشمهها نیز تعطیل شده و بر مشکلات مردم در برخی مناطق هم افزوده است، مردم برخی مناطق هم امتیاز آب را خریداری کردند اما هنوز از نعمت آب شرب برخوردار نیستند ولی قبوض برایشان صادر میشود.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان و آموزش پزشکی مجلس دهم خاطرنشان کرد: ۶ روستای بالای ۲۰ خانوار در بخش سیاهکل تحت پوشش آبفار نیستند که از این تعداد برای سه روستا در سالجاری شبکه آبرسانی ایجاد میشود و برای این بخش حدود ۹ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی اعتبار داریم که امیدواریم تا پایان امسال مشکلات این روستاییان برطرف شود.
نیکفر در خصوص تخلیه زباله در منطقه تموشل لاهیجان و عوارض و نگرانیهایی که برای ساکنین منطقه به همراه دارد، تصریح کرد: با پیگیریهایی که انجام شد جوانی در حوزه تصفیه شیرآبهها اختراعی را به ثبت رسانده و علی رغم اینکه هم در کمیسیونهای مربوطه مجلس و هم در وزارتخانه حضور یافت اما با کمال تاسف با این اختراع برخورد درستی نشد و نتوانستیم از این ظرفیت بهره مند شویم.
نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل ادامه داد: در حال حاضر یک شرکتی در تموشل برای تصفیه شیرآبه در حال انجام اقداماتی است، طبق آخرین گزارش نمونههایی هم برای آزمایش ارسال شده که هنوز پاسخی مبنی بر نتیجه و ادامه فعالیت این شرکت دریافت نشده است.
وی در خصوص فعالیتهای حوزه راه در مسیرهای سیاهکل به دیلمان و سیاهکل به سنگر، تصریح کرد: پروژه سیاهکل به سراوان حدود ۲.۵ کیلومتر تملک اراضی داشت و احداث این مسیر ۱۸ میلیارد تومان اعتبار دارد که ۱۱ میلیارد تومان تملک اراضی انجام گرفت و پیمانکار قول مساعد داده تا پایان فصل پاییز مسیر مذکور به بهره برداری میرسد.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: محور سیاهکل به دیلمان که بیشترین تخریب این محور توسط کارخانه سیمان صورت گرفته، کارخانه مذکور نه تنها نتوانست بر اشتغال، اقتصاد و معیشت مردم تاثیری بگذارد، راههای دسترسی را هم تخریب کرد. در بخش دیلمان راهها تثبیت بستر، زیرسازی و آسفالت شد اما از اسپیلی تا کارخانه سیمان باید توسط کارخانه سیمان انجام گیرد.
نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در پاسخ به عدم پوشش آنتن تلفن همراه در منطقه سیاهکل به دیلمان و همچنین عدم شبکه دهی تلوزیون در این مناطق گفت: برای رفع مشکل پوشش آنتن دهی تلفن همراه در مسیر سیاهکل به دیلمان، اخیرا جلسهای با حضور وزیر ارتباطات و مسئولین استانی در لاهیجان داشتیم که مقرر شد با گسترش خطوط فیبرنوری مشکل آنتن دهی تلفن همراه در مسیر سیاهکل به دیلمان برطرف شود؛ در خصوص شبکههای صدا و سیما نیاز به احداث دکل داریم که احداث هر دکل ۳۰۰ الی ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز دارد این در حالی است که مجموعه اعتبارات شهرستان سیاهکل حدود ۱۱ میلیارد تومان است و از طرفی صدا و سیما نیز با محدودیت اعتباری مواجه است ولی با این تفاسیر پیگیریهای لازم جهت رفع مشکل مردم در حال انجام است.
وی در خصوص عدم وجود اداراتی نظیر میراثفرهنگی، پخش فراوردههای نفتی، تعاون روستایی، اوقاف و ... در سطح شهرستان لاهیجان و سیاهکل، ادامه داد: پیگیر راه اندازی این ادارات در سطح حوزه انتخابیه هستیم اما مدیران کل تقاضا دارند که ابتدا باید امکانات لازم را فراهم آوریم که باتوجه به تنگناهای موجود با مشکلاتی در این زمینه فراهم هستیم.
نیکفر در خصوص اجرای طرح بومگردی در لاهیجان و سیاهکل خاطرنشان کرد: آیا این طرحهای بومگردی در آینده همچنان منبع درآمدی خواهند داشت؟ و متقاضیان توانایی باز پرداخت تسهیلات را دارند؟ این موارد از جمله نکاتی است که باید مدنظر قرار گیرد؛ طرحهای گردشگری در سطح شهرستان داریم و در شهرستان سیاهکل در یک مجموعه ۱۰ هکتاری بناست ۲۰۰ واحد بومگردی روستایی احداث شود و تمام تولیدات شهرستان هم در همان مجموعه به مسافران و گردشگران عرضه خواهد شد.
نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل گفت: باید طرحهای بومگردی به صورت مجموعه احداث شوند تا مدیریت و عرضه خدمات متمرکز باشد. از طرف دیگر نباید از موانعی که برای سرمایه گذاران ایجاد میکنند، بگذریم اگر استعلامات لازم و صدور مجوز به موقع انجام نشود، سرمایه گذار رغبت سرمایه گذاری پیدا نمیکند.
انتهای پیام
نظرات