• شنبه / ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۲:۰۳
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 98052612424
  • خبرنگار : 71282

معاون وزیر کار اعلام کرد

انجام ۴۵۰ هزار مورد بازرسی از کارگاه‌های تولیدی

انجام ۴۵۰ هزار مورد بازرسی از کارگاه‌های تولیدی

معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از انجام بیش از ۴۵۰ هزار فقره بازرسی درون کارگاهی در سال گذشته خبر داد و از شورای شهر و شهرداری‌ها خواست جلوی ساخت و ساز غیر مجاز توسط افراد فاقد صلاحیت را بگیرند.

حاتم شاکرمی در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر مشکلی که در حوزه ساخت و سازها در ایران وجود دارد و شورای شهر باید جلوی آن را بگیرد این است که ساخت و ساز را از دست شرکتها و موسسات و افراد غیرمتخصص خارج کند و کار را به مراجع متخصص و صاحب صلاحیت بسپارد.

وی گفت: متاسفانه بعضا دیده می‌شود که در برخی نقاط عده‌ای سرمایه‌ای می‌گذارند و ساخت و ساز انجام می‌دهند بدون آنکه مجوز یا صلاحیتی از نظر فنی و تخصصی داشته باشند و از این طریق دچار حوادث تلخ و ناگوار می‌شوند.

ورود شورای شهر به ساخت و سازهای غیرمجاز

معاون وزیر کار از شهرداری‌ خواست تا برای مقابله با وقوع حوادث ساختمانی در کلان شهرهایی مثل تهران تصمیم جدی بگیرد و شورای شهر نیز با مصوباتی که می‌گذراند از ساخت و ساز توسط افراد فاقد صلاحیت فنی جلوگیری کند چرا که عده‌ای تنها به دلیل کسب سود و درآمد دست به ساخت وساز می‌زنند و خلاف اصولی علمی به تخریب ساختمان می‌پردازند.

وی ادامه داد: خرداد ماه امسال دیداری با وزیر کار مالزی داشتیم و یکی از دغدغه‌هایشان افزایش حوادث در حوزه ساختمان بود. ما امیدوار بودیم که از تجربیات و امکاناتی که در اختیار دارند استفاده کنیم ولی دیدیم که وضع ما در بحث حوادث ناشی از کار بهتر است در حالی که آنها از بابت حوادث ساختمانی نگرانی زیادی داشتند.

نرخ حوادث کار در ایران ۵.۵ درصد 

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به آمار حوادث کار در جهان گفت: در آسیا سالانه از هر ۱۰۰ هزار کارگر حدود ۱۳ درصد دچار حادثه منجر به فوت می‌شوند. این رقم در اروپا به ۳.۵ درصد می‌رسد و خوشبختانه در ایران ۵.۵ درصد است.

به گفته شاکرمی، در سال گذشته بیش از ۴۵۰ هزار  فقره بازرسی از کارگاههای تولیدی مشمول قانون کار در سراسر کشور صورت گرفته است.

وی در پایان با اشاره به قابلیتهای سامانه جامع روابط کار اظهار کرد: این سامانه هم اکنون در چند استان از جمله تهران و اردبیل به شکل آزمایشی در حال اجرا است ولی از هفته‌های آینده در چند استان دیگر اجرایی خواهد شد. خوشبختانه سرورهای سامانه تجهیزه و در وزارت کار نصب شده است و ما امیدواریم با استقرار سامانه بسیاری از مسایل مرتبط با حوزه روابط کار شفاف سازی شده ویکی از دغدغه‌های مهم کارگران که موضوع شفافیت قراردادهای کار است، با ثبت قراردادها در این سامانه برطرف شود.

به گزارش ایسنا، سامانه جامع روابط کار از ۳۲ زیرمجموعه تشکیل شده است که زیر سامانه جامع ثبت دادخواست‌ها، ‌ آموزش ایمنی نیروهای کار، ثبت و تایید و پیگیری قراردادهای کار،   بیمه بیکاری، حمایت از مشاغل، شناسایی واحدهای مشکل‌دار، طبقه بندی مشاغل و بیمه کارگران ساختمانی از جمله آنها به شمار می‌رود.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha