به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری شینهوا، استفان دوجاریک سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره نامه مجید تخت روانچی نماینده دائم ایران در سازمان ملل در رابطه با تحریم وزیر امورخارجه ایران از سوی آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل به جریان افتاده است.
وی در ادامه خاطر نشان کرد که دبیرکل سازمان از تمام طرفها میخواهد تا از هر اقدامی که وضعیت پر تنش کنونی را تشدید میکند، پرهیز کنند.
سطح اختلافات میان تهران و اشنگتن در یک سال گذشته از زمان خروج یکجانبه آمریکا از توافق هستهای و در پی آن، بازگرداندن تحریمها علیه ایران شدت افزایش یافته است. آمریکا در جدیدترین اقدام خود علیه جمهوری اسلامی وزیر امورخارجه ایران را تحریم کرده است.
سخنگوی دبیر کل سازمان ملل روز گذشته نیز در یک کنفرانس خبری گفت که امیدوار است دولت آمریکا راجع به حضور یافتن محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در مجمع عمومی سازمان ملل که در ماه سپتامبر برگزار میشود، به مقررات این کشور به عنوان میزبان سازمان ملل پایبند باشد.
دوجاریک افزود: باید منتظر بمانیم و ببینیم که چه اتفاقی در مجمع عمومی میافتد، نمیتوانم پیشبینی کنم اما سازمان ملل الزاماتی طبق توافق کشور میزبان دارد و مطابق اصول، ما امیدواریم هر کشوری که مشمول این مقررات میشود، طبق آن عمل کند.
هفتاد و چهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل، روز ۱۷ سپتامبر در نیویورک برگزار خواهد شد و مذاکرات در سطح بالا، مطابق برنامه از ۲۴ سپتامبر آغاز خواهد شد.
به گزارش ایسنا، مجید تخت روانچی نماینده دائم ایران در سازمان ملل طی نامهای در رابطه با تحریم ظریف به دبیرکل این سازمان تاکید کرد که تحریم وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران توسط آمریکا نقض فاحش اصول اساسی حقوق بینالملل و اهداف و اصول منشور سازمان ملل متحد است.
وی با اشاره به اینکه حسب اعلام مقامات دولت فعلی آمریکا، این تحریمها به دلیل نقش و جایگاه محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه به عنوان مسئول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، اعمال شده است، تصریح کرد که این امر به خوبی نشان میدهد که رژیم ایالات متحده از دیپلماسی که یکی از بزرگترین دستاوردها برای حفظ صلح و امنیت میان ملل به حساب میآید، بیزار است.
روانچی این محدودیت را غیرقانونی و بخشی از سیاست کلی آمریکا در زمینه اجرای تروریسم اقتصادی علیه ایران دانست و افزود: این اقدام آمریکا نقض آشکار اصول اساسی حقوق دیپلماتیک، بهویژه اصل نقض ناپذیری مصونیت مقامات عالی رتبه خارجی، از جمله مصونیت وزرای امور خارجه، به عنوان یک هنجار و قانون پذیرفته شده جهانی دانسته است.
نماینده ایران در سازمان ملل در نامه خود با تاکید بر اینکه جامعه جهانی باید رفتار غیرقانونی آمریکا را محکوم کند، همچنین خواستار ایفای نقش فعالانه دبیرکل سازمان ملل در برخورد با این روند خطرناک برای حقوق و روابط بینالملل، چندجانبهگرایی و یکپارچگی سازمان ملل شده است.
انتهای پیام
نظرات