به گزارش خبرنگار ایسنا، عبدالکریم گراوند در نشست شورای پدافند غیرعامل استان بوشهر ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت علی(ع) به برگزاری رزمایش پرتوی در بوشهر پرداخت و با قدردانی از فعالیت کارگروههای 10 گانه این رزمایش اظهار داشت: باید نقاط ضعف، قوت و پیشنهادات برای بهبود در زمینه رزمایش پرتوی مورد توجه قرار بگیرد.
وی با تاکید بر تقویت نقاط قوت و برطرف شدن نقاط ضعف رزمایش پرتوی افزود: تامین تجهیزات تخصصی برای رفع مشکلات امری مهم و ضروری است و تسریع در راهاندازی اورژانس هستهای بوشهر باید مورد توجه قرار بگیرد تا پاسخگوی مشکلات این حوزه باشد.
استاندار بوشهر با اشاره به اینکه برخی افراد در دیگر استانها برای استفاده از اعتبارات عوارض آلایندگی منطقه پارس جنوبی برنامهریزی کردهاند، افزود: تحقق این موضوع ظلم بزرگی در حق مردم استان بوشهر است چرا که بر اساس قانون بهرهمندی از اعتبارات عوارض آلایندگی مشمول شهرها و روستایی میشود که از مشکلات این عوارض متاثر هستند.
گراوند با بیان اینکه هیچ سنجش علمی در این خصوص وجود ندارد، خاطرنشان کرد: هیچگونه بررسی، سنجش علمی، پایش عالمانه، علمی و مستندی در زمینه آلایندگی منطقه عسلویه وجود ندارد و وضعیت آلایندگیها بر اساس نگاه و گزارشات است.
وی با بیان اینکه صنایع پارس جنوبی در 30 هزار هکتار اراضی دو شهرستان عسلویه و کنگان در استان بوشهر مستقر است، خاطرنشان کرد: 14 هزار هکتار از مساحت پارس جنوبی در شهرستان عسلویه و 16 هزار هکتار در شهرستان کنگان قرار دارد.
استاندار بوشهر با اشاره به پیشنهاد سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه ارائه گزارش آلایندگی شهرها تصریح کرد: این گزارش فاجعه لابیگری در کشور و مایه آبروریزی است چرا که پیشنهاد داده شده برای شهرستانهای لامرد و مهر استان فارس 28 درصد، عسلویه 36 درصد، جم 14 درصد و برای پارسیان 22 درصد آلایندگی تخصیص یابد.
گراوند با اشاره به چگونگی انتقال آلایندگی به شهرستانهای لامرد، پارسیان و مهر ناشی از پارس جنوبی افزود: بر اساس گزارش سازمان حفاظت محیط زیست آلایندگی به شهرستانهای لامرد، پارسیان و مهر انتقال مییابد، ولی شهرستانهای کنگان، دشتی و دیر همجوار پارس جنوبی فاقد آلایندگی هستند، این نشان می دهد در استان بوشهر این آلایندگی اثر ندارد ولی شهرستانهای فارس را آلوده میکند!
وی با بیان اینکه ساکنان شهرستان عسلویه در زیر فلرهای پارس جنوبی قرار دارند و سلامتی آنان در خطر است، تصریح کرد: حق آلایندگی مردمی که در زیر فلرهای صنایع پارس جنوبی دارند میسوزند 36 درصد، ولی آلایندگی شهرستان لامرد، و مهر که 1000متر ارتفاع دارد و در فاصله 80 کیلومتری عسلویه قرار دارد 28 درصد اعلام شده است.
استاندار بوشهر پیشنهاد سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه آلایندگی شهرهای مستقر در پارس جنوبی را شرمآور دانست و افزود: بخشی از صنایع پارس جنوبی که در شهرستان کنگان اجرایی شده و مردم این شهرستان در زیر فلرهای آن سکونت دارند عوارض آلایندگی به آن تعلق نمیگیرد، این نشان میدهد که لابیگری تا کجا نفوذ کرده است.
گراوند با بیان اینکه شهر چاه مبارک در شهرستان عسلویه به عنوان نمونه مطالعات زیست محیطی انتخاب شده است، خاطرنشان کرد: این منطقه برای سکونت کارکنان پارس جنوبی در حال انجام مطالعات زیست محیطی است، چگونه شهرهای لامرد و مهر آن طرفتر از چاه مبارک دارای آلایندگی است ولی چاه مبارک از این عوارض مستثنی است؟
وی پیشنهاد سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه بهرهمندی حق آلایندگی به دیگر استانها را ظلم آشکار علیه استان بوشهر دانست و تاکید کرد: کنگان که در قلب طرحهای پارس جنوبی قرار دارد و فاصله شهرستان دیر با تاسیسات پارس جنوبی 12 کیلومتر است و شهرستان دشتی نیز چندان فاصلهای با پارس جنوبی ندارد، اینها باید از این حق بیبهره باشند اما شهرستانهای مهر و لامرد در فاصله 80 کیلومتری بهرهمند شوند؟
استاندار بوشهر با تاکید بر عکسالعمل نمایندگان مردم استان بوشهر و دستگاههای امنیتی برای انعکاس آن به مسئولان ذیربط گفت: ما تابع قانون هستیم نه تابع لابیگری، مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست چه پاسخی برای مردم شهرستانهای استان بوشهر دارند؟
گراوند با بیان اینکه 50 درصد از سهم اعتبارات عوارض آلایندهای استان بوشهر برای رفاه و آسایش مردم تعلق میگیرد، افزود: در حالی که حق مردم بوشهر، دیر، کنگان، دشتی و دیگر مناطق استان بوشهر حذف میشود، از آن سو شهرستانهای دیگر استانها که در ارتفاع قرار دارند مشمول این آلایندگی میشوند.
استاندار بوشهر تاکید کرد: عاجرانه از رئیس جمهور درخواست میشود از پیشنهادی که سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص آلایندگی ارائه کرده جلوگیری کند.
انتهای پیام
نظرات