به گزارش ایسنا، در جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس، نمایندگان با فوریت بررسی لایحه موافقتنامه موقت تشکیل منطقه آزاد تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا و کشورهای عضو موافقت کردند.
رضا اردکانیان وزیر نیرو در خصوص فوریت بررسی این لایحه در مجلس شورای اسلامی، بیان کرد: با توجه به اینکه بنده از مهرماه سال جاری با پیشنهاد وزارت امور خارجه و تصویب هیأت وزیران به عنوان مسئول ایرانی کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و فدراسیون روسیه مشغول به کار شدم، در خصوص این لایحه اطلاعاتی را خدمت شما قرار میدهم.
وی در ادامه اظهار کرد: پیمان اوراسیا در هشتم خردادماه سال ۱۳۹۳ بین پنج کشور روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، بلاروس و ارمنستان به تصویب رسید. اهداف آن آزادسازی و تسهیل تجارت کالا بین کشورها از طریق کاهش و حذف موانع تعرفهای و غیر تعرفهای و ایجاد بستری مناسب برای شکلگیری یک منطقه آزاد تجاری است که عوارض و سایر مقررات محدود کننده تجارت بین کشورها حذف شود و از همکاریهای اقتصادی و تجاری حمایت شود.
وزیر نیرو در ادامه تصریح کرد: امروز یک بازار ۱۹۰ میلیون نفری در منطقه وجود دارد که یک اتحادیه اقتصادی را تشکیل داده است. البته اتحادیه اقتصادی اروپا از قبل بوده است و آن بزرگتر است، اما در منطقه ما این مهمترین و فعالترین اتحادیه اقتصادی است.
وی افزود: تولید ناخالص داخلی کشورهای عضو این اتحادیه بالغ بر ۴۰۰۰ میلیارد دلار است. کشور روسیه به تنهایی واردکننده ۲۵۰ میلیارد دلار کالا و محصولات مختلف از کشورهای جهان است. در حال حاضر ۴۰ کشور دنیا درصدد پیوستن به این اتحادیه هستند. تنها کشوری که به این اتحادیه پیوسته و مراحل پیوستن آن نهایی شده است کشور ویتنام است و دومین کشور جمهوری اسلامی ایران خواهد بود که ما سعی داریم تا قبل از تشکیل اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه در آینده نزدیک به این اتحادیه ملحق شویم.
اردکانیان در ادامه با اشاره به فواید الحاق به این اتحادیه اظهار کرد: در درجه اول کالاهای ایرانی، رقابتپذیری بالایی پیدا خواهند کرد و اشتغال قابل توجهی برای نیروی کار کشور فراهم میشود. از سوی دیگر جذب سرمایه قابل توجهی در مناطق شمالی و جنوبی کشور برای برخورداری از معافیتی که برای تولید کالا که برای صدور به بازار اوراسیا است، اتفاق میافتد.
وزیر نیرو در ادامه اظهار کرد: طبیعی است که متقابلاً پیوستن ایران فوایدی نیز برای کشورهای اوراسیا دارد از جمله استفاده از مسیر ترانزیتی شمال – جنوب برای صدور غلات به عنوان مثال به کشورهای روسیه و قزاقستان است که از این طریق آنها به کشورهای شبه قاره هند، دسترسی راحتتری خواهند داشت.
وی در پایان گفت: بنده امیدوارم که نمایندگان به فوریت این لایحه رأی مثبت دهند تا حداکثر ۶۰ روز پس از نهایی شدن موافقتنامه لازمالاجرا میشود و ما سعی میکنیم آن را عملیاتی کنیم و ما نسبت به کاهش و حذف مالیات در خصوص کالاها اقدام میکنیم و ظرف یکسال مذاکرات مربوط به تشکیل منطقه آزاد تجاری انجام میشود و ظرف سه سال این موافقتنامه موقت به یک موافقتنامه دائمی برای تشکیل منطقه آزاد تجاری تبدیل میشود.
انتهای پیام
نظرات