به گزارش ایسنا، عباس صالحی در جلسه علنی امروز (سهشنبه) مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال ۱۷ نماینده مجلس شورای اسلامی درباره علت عدم شفافیت در سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: وقف پشتوانه تاریخ تمدن اسلامی و تاریخ دینی و اجتماعی و فرهنگی ما بوده است، لذا توجه به نظام وقف از آن جهت اهمیت دارد که میتوانیم مسیرمان را در گذشته، در حال و آینده تداوم دهیم.
وی با اشاره به این که شفافیت در نظام وقف به صورت جدی مورد تاکید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، خاطرنشان کرد: ما برای شفافیت در نظام وقف مسیرهای جدی را دنبال میکنیم که اولین موضوع در راستای دولت الکترونیک است. بر این اساس دیگر مراجعات حضوری همچون گذشته کم شده است و یا حداقلی است و اقدامات به صورت کاغذی صورت نمیگیرد، بلکه سامانه های فعالی به وجود آمده است که ارتباطی بین واقفان با سازمان اوقاف شکل گرفته است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از صحبتهایش، خاطرنشان کرد: ما در چندین حوزه شفافیت را دنبال کردهایم که از جمله آن شفافیت در نظام اسنادی اوقاف است. همچنین در نظام قراردادهای وقف هم شفافیت سر لوحه کار است به طوری که همه قراردادهای وقف در نظام شفاف امکان دیده شدن دارد.
صالحی در ادامه یادآور شد: شفافیت در نظام پرداخت ها از طریق قراردادهای اخذ شده وجود دارد. همچنین در نظام اجرای نیات واقفین هم شفافیت دنبال میشود. این که تک تک موضوعات بر اساس نظام نیات طبقه بندی شده و پرداختها به صورت شفاف است.
وی در جمع بندی، گفت: در کنار نظام شفافیت در اسناد و قراردادها، پرداخت های ملی و اجرای نیت واقفین، نظام حسابرسی پیوسته و آشکار حاکم است. یعنی به طور پیوسته ترازهای مالی توسط مراجع اصلی رصد میشود و بعد در معرض افکار عمومی قرار میگیرد. این مسیری است که ما دنبال میکنیم. کما این که با آمدن آقای خاموشی به سازمان اوقاف هم به ایشان تاکید شده که همین مسیر را دنبال کنند که ایشان هم به طور جدی در این راستا حرکت میکنند. انشاءالله در ادامه راه گزارشات شفاف و جدی را به مردم خواهیم داد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه گفت: در حوزه وقف کارهای قابل توجهی در حال انجام است که از جمله آن بازخوانی اسناد بارگذاری و قرائت مجدد اسناد است که از اهمیت بسیاری برخوردار میباشد. ۱۶ هزار سند وقفی به صورت دقیق بازخوانی و بارگذاری شده که باید این مسیر با سرعت بیشتری ادامه پیدا کند.
وی با بیان اینکه مجموعه اسناد موقوفی در بانک اسناد اوقاف وجود دارد، افزود: با توجه به اهمیت شفافیت در حوزه وقف به صورت جدی بحث نیات واقفان مورد توجه قرار دارد که تلاش شده در دوره جدید موضوع شفافیت نظام اسنادی و احصای نیات واقفان دنبال شود.
صالحی با بیان اینکه نظام قراردادها در حوزه سازمان اوقاف به طور جدی دنبال میشود، گفت: حدود ۸۰۰ هزار قرارداد با مستاجران وقف در سامانه قراردادها بسته شده و وجود دارد و هر قراردادی که تمدید شود در سامانه ذکر میشود. همچنین میزان وصول هر قرارداد در فضای سامانه به طور دقیق ذکر شده است. اینکه هر کدام از قراردادها در حوزه نیات واقفان به چه میزان مطرح شده است و اینکه چقدر بر اساس نیات آنها انجام شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره حوزه بقاع متبرکه گفت: تاکید و دقت بسیاری درباره هیات امناء بقاع متبرکه شده است. اینکه آنها اعتبار محلی و منطقهای داشته باشند و همچنین ترازهای مالی امور مربوطه به صورت کامل ثبت شود که در نهایت امکان انتشار داشته باشد.
وی با بیان اینکه نظام بقاع و هیات امناهای معتمد با سازمانهای حقوقی مالی و شفاف دنبال میشود، اظهار کرد: نظارتهای کافی در موضوعات حقوقی موقوفات و بقاع وجود دارد. تلاش ما شفافیت در این فرآیند است تا بتوانیم اعتماد واقفین و مردم را به بهترین شکل جلب کنیم.
صالحی تاکید کرد: ارتباط بهتر و مناسبتر با مردم در موضوع وقف از اهمیت ویژهای برخوردار است. باید مردم و جامعه در این حوزه با نظام ارتباط داشته باشند. قطعا سخت گیریهای بی مورد و نظام سلیقهای میتواند در نظام اجتماعی وقف اختلال ایجاد کند. مردم همچون آب و نظامهای اجتماعی همچون کسانی که در آب حرکت میکنند، میباشند. اگر آب خشک شود دیگر چیزی باقی نمیماند. لذا باید روابط مستمر با مردم در محیطهای وقفی وجود داشته باشد و همچنین به صورت جدی به نیات واقفان توجه شود. قطعا اعتماد نظام وقف به عنوان پشتوانه نظام حمایتی واقفان نمیباشد.
انتهای پیام
نظرات