سیده فاطمه ذوالقدر در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به این دیدار گفت: قطعنامه های خوبی به خصوص در حوزه همکاری های پارلمانی به تصویب رسید که بر اساس آنها زمینه توسعه به ویژه در حوزه زنان فراهم خواهد شد.
نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به سخنان هیات پارلمانی کشورمان در این دیدار، گفت: آقای رحیمی ضمن اشاره به روابط خوب و دیرینه میان دو کشور ایران و ترکیه بیان داشت که مشکلات امنیتی و نیاز به همکاری های اقتصادی باعث نزدیکی بیشتر دو کشور می تواند باشد. ایشان به تجارب خوب کشور ترکیه در حوزه توریسم و تجارت اشاره و بیان کرد «این تجارب در حوزه انرژِی و نفت و گاز در ایران است که می تواند تبادلی در زمینه تجارب در میان دو کشور ایجاد شود. به عنوان نمایندگان می توانیم به دولت ها در حوزه های مختلف کمک نموده و در حوزه تهدیدات مشترک همچون توسعه نیافتگی و مبارزه با تروریسم نیز همکاری های خوبی داشته باشیم.»
وی ادامه داد: آقای کوهکن به اراده قوی رهبران دو کشور به ویژه در مقطع ۲۰۰ ساله اشاره و بیان کرد «همکاری های نزدیک میان ایران – ترکیه و روسیه از آخرین موفقیت هایی بود که نتایج خوبی نیز در برداشت.» ایشان افزود «دو کشور با چالش های مشترک از جمله تحریم های یکجانبه از سوی قدرت های بزرگ روبروست که مقاومت دو کشور در مقابله با سیاستهای آمریکا را طلب می نماید و هیچ دلیلی برای ایجاد مانع در روابط تجاری - بانکی میان دو کشور وجود ندارد.»
نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به اظهارات طرف ترک، گفت: هیأت پارلمانی ترکیه ای ضمن تشکر از همکاری های کشور ایران در حوزه APA، بیان داشت که ترکیه خواهان توسعه روابط دو کشور در سایه APA است و کشور ایران را مصداق خوبی برای فعالیت زنان در حوزه های مختلف از جمله در حوزه سیاست برشمرد. طرف ترکیه ای در ادامه بیان داشت در منطقه خاورمیانه برخی قدرت های زورگو در حال اعمال جنگ و خونریزی هستند، آنها دنبال جنگ مذهبی وایجاد اختلافات مذهبی هستند که نقش ترکیه و ایران در این خصوص بسیار پررنگ می باشد.
ذوالقدر ادامه داد: هیأت پارلمانی ترکیه ای اظهار داشت ایران و ترکیه از رهبران قوی برخوردارند و به خوبی از پشت صحنه این تحولات آگاهند. اما متأسفانه برخی کشورهای حوزه خلیج فارس شدیداً تحت فشار یهود و آمریکا قرار دارند. لذا ترکیه و ایران باید بیشتر با هم عمل و اقدام کنند تا آنچه که غرب به گونه ای درصدد القاء آن است مبنی بر اینکه راه ما اشتباه بوده است زدوده شود. طرف ترکیه ای بیان داشت کشورهای مسلمان باید مسیر و روش خود را بر مبنای خرد شرقی معرفی کنند و باید تبعیضات رفع شود و استانداردهای خودرمان را تعریف کنیم.
انتهای پیام
نظرات