پیام درفشان در گفتوگو با ایسنا، در این باره اظهار کرد: روز سهشنبه به شعبه ۹ بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه مراجعه و درخواست کردم که پرونده را جهت مطالعه در اختیار من قرار دهند که چه اقداماتی انجام شده است که با این درخواست موافقت شد.
وی افزود: ملاحظه کردم که بازپرس ۳۰/ ۴/ ۹۷ به دفتر شعبه دستور داده که ابلاغیهای برای سازمان صداوسیما صادر کنند برای اینکه نسبت به شکوائیه مطلع شوند. ابلاغیه قانونی در همان تاریخ به طرفیت سازمان صدا و سیما صادر و مهلت ۵ روزه داده میشود که نماینده حقوقی سازمان صداوسیما پرونده را مطالعه کنند و پاسخ دهد.
وکیل مدافع کاووس سیدامامی خاطرنشان کرد: در تاریخ ۶/ ۵/ ۹۷ این ابلاغیه به سازمان صداوسیما وصول میشود. ۲۲/ ۵/ ۹۷ نماینده حقوقی از طرف مدیر کل حقوقی سازمان صداوسیما جهت مطالعه پرونده و تهیه اوراق مراجعه میکند و با توجه به اینکه بیش از یک ماه میگذرد و هیچ پاسخی ندادند از بازپرس درخواست کردم که نامه دیگری ارسال کرده و به آنها مجدداً اخطار دهند و اگر پاسخگو نباشند که طبق قانون دو مرتبه است دستور جلب افراد خاطی باید صادر شود و شاهد بودیم که بازپرس هم قاطعانه اقدامات قانونی را بر روی پرونده به طور روال انجام میدهند.
درفشان در خصوص پروندهای که در آن اتهام جاسوسی نسبت به کاووس سیدامامی صادر شده است نیز گفت: این پرونده همراه با پرونده اشخاصی که تحت عنوان فعالین محیط زیست شناخته میشوند در دادسرای اوین مطرح است و عنوان میشود که قرار است به زودی در دادگاه مطرح شود.
وی افزود: طبق قانون وقتی کسی در اثنای تحقیقات مقدماتی فوت میکند برای این فرد باید بلافاصله موقوفی تعقیب صادر کرد و باید تعقیب متوقف شود چون وقتی فرد فوت کرده دیگر تعقیب کیفری معنایی ندارد. به همین دلیل اگر در پرونده امنیتی آقای سیدامامی اتهامی مطرح بوده چه درست و چه غلط و به هر شکلی باید تعقیب متوقف شود.
وکیل مدافع کاووس سیدامامی گفت: ایراد ما به صداوسیما این است که وقتی باید قانون موقوفی تعقیب صادر میشده چرا به موضوع کسی پرداختهاید که حتی به دادگاه نرفته و حکمش اثبات نشده و چرا شما تحت عنوان جاسوس این موضوع را مطرح کردید.
درفشان تصریح کرد: در مواردی که خودکشی، مرگ و تمام مسایل علت مرگ مشخص نیست مرگ مشکوک محسوب میشود. مسأله فوت سیدامامی نیز مرگ مشکوک بوده است و این مسأله باید به قاضی ویژه قتل و دادسرای امور جنایی عنوان شود حال مرتبط با هر قضیهای باشد که در خصوص آقای سیدامامی به آقای شهریاری سرپرست دادسرای امور جنایی این مسأله اعلام شده بود و خود ایشان به سلولی که سیدامامی در آن زندانی بودند مراجعه کرده بود و به ما عنوان کرد که خودم رفتم و مسایل را بازرسی کردم.
وی افزود: از این بابت در دادسرای امور جنایی پروندهای تشکیل شد که علت مرگ سیدامامی را مورد بررسی قرار دهد و به این دلیل آقای شهریاری پرونده امنیتی که در دادسرای اوین قرار داشت را مطالبه کرد که مسایلی که در بازجویی باید رعایت شود را بررسی کنند که آیا رعایت شده است یا خیر.
وکیل مدافع کاووس سیدامامی گفت: ما از ابتدای امر مدام بیان کردیم اینکه یک فردی با دست خودش، خودش را بکشد کفایت نمیکند که تمام ارگانها و اشخاص از این مسئولیت مبرا شوند.
درفشان افزود: در امر بازجویی هم یک سری پروتکلها، آییننامهها و مسایل وجود دارد؛ مثلاً میزان ساعت بازجویی در روز از یک حدی نباید فراتر برود و استفاده از یک سری از شیوهها در بازجویی ممنوع است که باید این موضوعات مورد بررسی قرار گیرد که به طور مثال نکند فشار بر روی شخص آنچنان بالا بوده و موارد رعایت نشود که این شخص وادار به خودکشی شده که در حال حاضر دادسرای امور جنایی بنا به هر علتی پاسخگو نیست.
وی در رابطه با سایر اقداماتش در خصوص پرونده مرحوم سیدامامی اظهار کرد: باید به حفاظت اطلاعات سپاه مراجعه کنیم و مسأله را طرح کنیم و از سوی دیگر باید دادخواست حقوقی مطالبه دیه را در یک دادگاه حقوقی طرح کرد تا بتوانیم از سد دادسرای جنایی عبور کنیم چون در مرجع حقوقی هر کسی که به عنوان خوانده قرار دهیم بلافاصله احضار میشود تا پاسخگوی قصور و تقصیرات خود باشد.
وکیل مدافع کاووس سیدامامی خاطرنشان کرد: نکته مطرح دیگر این است که وکلا از ابتدای این پرونده نه تنها هزینهای دریافت نکردند بلکه برای احترام به سوگواری بازماندگان متوفی حتی تمام هزینههای دادرسی و تمبرهای مالیاتی را نیز خودشان پرداخت کردهاند و هیچ دریافتی در این خصوص نداشتند و با توجه به اینکه دعوا باید فراگیرتر و گستردهتر شود و موکل نیز باید در این امور همیاری کند و در کنار وکلا قرار گیرد که این موارد را مطرح کردیم که بدیهی است که این مسأله در زمان مناسبی باید انجام شود و اگر ببینیم که تأخیراتی وجود دارد که به رسالت وکالتی ما خدشه وارد میکند باید از این پرونده استعفا دهیم و واگذار کنیم به خود بازماندگان که اگر مایل هستند از کیان مرحوم سیدامامی صیانت کنند و نسبت به اولویتهایی که میدانند موارد را انجام دهند.
درفشان با بیان اینکه بازپرس مقتدرانه در خصوص موضوع شکایت از صداوسیما عمل میکند، گفت: صداوسیما باید پاسخگوی مرجع قضایی باشد زیرا مرجع قضایی واقعا برخورد میکند ولی آنها کاهلی و سستی میکنند که البته از بازپرس خواستم برای تأخیر به آنها اخطار دهد که ایشان موافقت کردند و در حال صدور و ارسال برای صداوسیما است.
به گزارش ایسنا، کاووس سید امامی از فعالان محیط زیست در بهمن ماه ۹۶ بازداشت شد. دادستان تهران در مورد پرونده وی اعلام کرده بود: پس از بازداشت کاووس سیدامامی و ارائه اسناد و اطلاعات موجود به وی در فرآیند تحقیقات، از بازجویی خود برای پاسخ به سوالات، فرصتی درخواست کرده بود که مورد پذیرش قرار گرفته اما پس از مراجعه متهم به محل نگهداری خود در بازداشتگاه، با تدارک مقدمات، در سرویس بهداشتی اقدام به خودکشی کرد.
در پی پخش مستندی با عنوان «منطقه ممنوعه»، خانواده کاووس سید امامی موارد مطرح شده در این مستند را مصداق نشر اکاذیب و توهین و افترا دانستند و بر همین اساس از رییس سازمان صداوسیما، معاونت سیاسی سازمان صداوسیما، مدیر شبکه دو و عوامل و سازندگان برنامه ۲۰:۳۰ شکایت کردند.
انتهای پیام
نظرات