• چهارشنبه / ۱۳ دی ۱۳۹۶ / ۰۰:۰۱
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 96101206633
  • خبرنگار : 71049

چرا آمریکا به اعتراض‌ها در ایران حساس است اما در فرانسه نه؟

چرا آمریکا به اعتراض‌ها در ایران حساس است اما در فرانسه نه؟

در حالی که تمام توجه‌های بین‌المللی در تعطیلات سال نو میلادی به اعتراض‌ها در برخی از شهرهای ایران است، فرانسه در شب سال نو میلادی شاهد افزایش بازداشت‌ها به دلیل به آتش کشیدن شدن خودروها از سوی آشوب گران و اغتشاش گران بود.

به گزارش ایسنا، حق اعتراض و انتقاد در تمامی قوانین داخلی کشورها و بین‌المللی از حقوق اساسی مردم از هر قوم و مذهبی محسوب می‌شود به شرط آن‌که با تخریب، آتش سوزی و از بین بردن اموال عمومی همراه نشود.

در حالی که مقامات جمهوری اسلامی در آزمونی دیگر با برخی اعتراض‌ها نسبت به وضعیت اقتصادی و سیاسی در کشور از سوی برخی در شهرهای مختلف رو به رو هستند این بار با سعه صدری بیشتر و بررسی و مدیریت فضای احساسی و سیاسی کشور با مساله برخورد کرد و ارامش را به کشور بازگرداند، اما گویی آمریکا و برخی کشورهای اروپایی بنای پذیرش حاکمیت ایران بر سرنوشت خود را ندارند و از اولین روز شروع اعتراض‌ها کاسه داغ‌تر از آش برای مردم ایران شده‌اند و از هر دری درباره ایران و تحولات این روزهای آن صحبت‌ می‌کنند. این درحالی است که مقامات آمریکایی و اروپایی هیچ از اعتراض‌ها، تظاهرات مردم در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس را نه تنها نمی‌بینند حتی از اقدام مسوولان دولتی این کشورها علیه مردم نیز حمایت می‌کنند.

آمریکایی‌ها و حتی اروپایی‌ها در حالی تحولات ایران را با جدیت دنبال می‌کنند و در موضع‌گیری‌هایشان مدعی پیگیری این تحولات را دارند که در قلب اروپا یعنی فرانسه در شب سال نو میلادی حدود یک میلیون پلیس در حالت آماده باش برای مقابله با هرگونه شورش و آشوب و تخریب اموال مردم بودند اما هیچ کس نسبت به این سطح از ناامنی در فرانسه که علاوه بر مردم خود، گردشگران زیادی این وقت از سال در خود جای داده است واکنشی نشان نداد.

این درحالی بود که بنا بر اعلام وزارت کشور فرانسه " تعداد ماشین‌هایی که در 31 دسامبر به آتش کشیده شد از 935 در سال گذشته به 1031 ماشین در سال جاری رسید و تعداد بازداشت‌ها از 456 به 510 تن افزایش یافت.

خشونت‌ها در شب سال نو میلادی باعث تلخ شدن جشن سال نو مردم فرانسه در یکی از مناطق حومه پاریس شد و دو افسر پلیس توسط یک گروه از مردم مورد حمله قرار گرفته و به شدت زخمی شدند.

این اتفاق واکنش امانوئل ماکرون رییس‌جمهوری فرانسه را در پی داشت و او با انتشار پیامی در صفحه توئیتر خود با محکوم کردن اقدام بزدلانه و جنایتکارانه در حمله به دو افسر پلیس در هنگام انجام وظیفه تاکید کرد که افراد خاطی بازداشت خواهند شد.

به گزارش ایسنا، پر واضح است که تجربه اعتراض‌ها و حتی شورش‌ها در فرانسه قابل مقایسه با ایران نیست. اما سوالی که امروز مخاطبان و اغلب افکار عمومی در ایران جدای از ماهیت اعتراض‌ها و و اعتراض‌کنندگان دارند این است که چرا سردمداران کشورهای اروپایی، آمریکا نسبت به واقعه‌ای مدنی و حاکمیتی و کاملا داخلی با حساسیتی فراتر از انتظار برخورد می‌کنند و اتفاقی در همین سطح در کشورهای منطقه و حتی در فرانسه نادیده گرفته می‌شود. 

توییت‌های رییس جمهور آمریکا که آرام آرام منزجر کننده می‌شوند و بیش از آنکه در حمایت از مردم ایران باشد توهین به آنها و تلاششان برای بهبود اوضاع‌شان است حتی یک بار برای متحدان عربی و اروپایی‌اش اتفاق نمی‌افتد در حالی که به نظر می‌رسد هر صبح ترامپ چشماهایش را با توییتی درباره ایران و اتفاقات سیاسی و اجتماعی در آن باز می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۱۰-۱۳ ۰۶:۵۸

خیلی ساده بخاطر منافع اقتصادی . کافیست نگاهی کنید به تعداد اتومبیل های فرانسوی در خیابان‌های ایران

avatar
۱۳۹۶-۱۰-۱۳ ۰۹:۲۳

این از دورویی و ضدیت آن‌ها با اسلام است. آن‌ها نمی خواهند مردم ما و کلا مسلمانان حاکم بر سرنوشت و کشور خودشان باشند. آن‌ها روحیه استکباری دارند و می خواهند که همه بله قربانگوی آن‌ها باشند. ایران نوکر امریکا نیست پس باید حسابش را رسید.

avatar
۱۳۹۶-۱۰-۱۳ ۰۹:۲۵

مردم ایران ابدا برای رهبران امریکا و هم پیمانانشان مهم نیستند. و معترضین را بهانه ای برای اعمال تحریم های بیشتر و نیز خروج از برجام قرار خواهند داد.

avatar
۱۳۹۶-۱۰-۱۳ ۰۹:۵۲

پاسخ بسیار ساده است. در فرانسه بطور کلی به هیچ عنوان کسی شعار مرگ بر آمریکا نمی دهد، پرچم آمریکا را لگد مال نمی کند و به آتش نمی کشد. پس آمریکا هم به آنها کاری ندارد و معتقد است که این یک مسئله داخلی است

avatar
۱۳۹۶-۱۰-۱۳ ۱۱:۲۵

اینا حرفه. موضوع منافعه