• چهارشنبه / ۲۹ آذر ۱۳۹۶ / ۰۹:۱۷
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 96092916247
  • خبرنگار : 71132

با رای مجلس

مدت بررسی اعتراضات نمایندگان درباره اعتبارنامه‌های نمایندگی کاهش می‌یابد

مدت بررسی اعتراضات نمایندگان درباره اعتبارنامه‌های نمایندگی کاهش می‌یابد

نمایندگان مجلس در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون آیین نامه داخلی مجلس مقرر کردند که مدت بررسی اعتراضات نمایندگان درباره اعتبارنامه‌های نمایندگی کاهش یابد.

به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس در جلسه علنی صبح امروز (چهارشنبه) مجلس در جریان بررسی جزییات طرح اصلاح موادی از قانون آیین داخلی مجلس با ۱۸۰ رأی موافق، ۷ رأی مخالف و ۱۱ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۱ نماینده حاضر در جلسه ماده ۷ این طرح را به تصویب رساندند و شرایط رسیدگی به اعتراضات نمایندگان درباره اعتبارنامه‌های نمایندگی را تعیین کردند.

در ماده ۷ این طرح آمده است: شعبه موظف است حداکثر ظرف مدت سه روز کاری گزارش تأیید آن دسته از اعتبارنامه‌های واصله را که معترض ندارند، به صورت یک جا به هیأت رئیسه مجلس ارسال کند تا در جلسه علنی گزارش آن قرائت شود و رئیس جلسه تصویب آن را اعلام کند.

براساس این مصوبه، اعتبارنامه‌هایی که مورد اعتراض قرار گرفته است، حداکثر ظرف مدت پنج روز کاری توسط شعبه رسیدگی می شود. در صورتی که نظر شعبه تأیید اعتبارنامه باشد، گزارش تأیید آن به مجلس ارائه می گردد و چنانچه نظر شعبه رد اعتبارنامه باشد، گزارش آن از طریق هیأت رئیسه مجلس به کمیسیون تحقیق ارجاع می‌شود.

طبق تبصره این ماده شعبه موظف است حداقل بیست و چهار ساعت قبل از بررسی اعتبارنامه از معترض یا معترضان جهت توضیح اعتراض و از نماینده‌ای که اعتبارنامه‌اش مورد اعتراض قرار گرفته جهت دفاع دعوت به عمل آورد. عدم حضور هر یک از آنان مانع رسیدگی نیست. معترض یا معترضان در صورت عدم حضور غیرموجه در شعبه، در جلسه علنی حق اعتراض ندارند. موجه بودن عدم حضور باید به تأیید هیأت رئیسه مجلس برسد. اگر عدم حضور موجه بود، فقط یک جلسه دیگر شعبه ظرف ۵ روز تشکیل و نظر خود را اعلام می‌کند.

نمایندگان همچنین ماده ۸ این طرح را با ۱۷۴رای موافق، ۷رای مخالف و ۱۰ رای ممتنع از مجموع ۲۱۷ نماینده حاضر به تصویب رساندند که براساس آن هیچ شعبه‌ای نمی‌تواند تقدیم گزارش خود را بیش از« ۵ روز» کاری از تاریخ دریافت پرونده به تعویق اندازد. در صورتی که تاخیر به حکم ضرورت پیش آمده باشد رئیس و در غیاب آن نایب رئیس شعبه مکلف است هیات رئیسه مجلس را مطلع سازد. هر گاه هیات رئیسه علت را موجه دانست موضوع را دوباره به همان شعبه و در غیر این صورت به شعبه بعد ارجاع می‌نماید که ظرف «۵ روز » پس از دریافت پرونده گزارش دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha