• یکشنبه / ۱۲ آذر ۱۳۹۶ / ۱۳:۰۷
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 96091206396
  • خبرنگار : 71405

سمینار "امنیت منطقه ای در غرب آسیا: چالش ها و روندهای نوظهور"

فرجی‌راد: مذهب عاملی متغیر در استراتژی ژئوپلیتیکی ایران است

مدیرکل حوزه ریاست شورای راهبردی روابط خارجی گفت: مذهب عاملی متغیر در استراتژی ژئوپلیتیکی ایران است و کشوری می‌تواند قدرت منطقه‌ای خود را حفظ و تداوم بخشد که از همه عوامل ثابت و به ویژه عوامل متغیر ژئوپلیتیکی خود بهره مند شود.

به گزارش ایسنا، عبدالرضا فرجی راد در سمینار "امنیت منطقه ای در غرب آسیا: چالش ها و روندهای نوظهور" که صبح امروز در شورای راهبردی روابط خارجی برگزار شد، خاطرنشان کرد: فرآیند تصمیم گیری های کلان ملی با شناخت دقیق فضاهای راهبردی آغاز می شود و کشور ها اصولا بر اساس برخورداری از سطوح قدرت، به گسترش حوزه نفوذ و افزایش نقش در منطقه یا مناطق پیرامونی خود می‌پردازند و البته این در صورتی است که از ظرفیت‌های لازم به منظور بسط نفوذ برخوردار باشند.
وی ادامه داد: این ظرفیت‌ها در کد ژئوپلتیکی هر کشور بر اساس استراتژی ژئوپلیتیک خود که شرح وظیفه هر کشوری را در روابط خارجی بر اساس پتانسیل های آن تعریف می کند به دست می آید.
مدیرکل حوزه ریاست شورای راهبردی روابط خارجی خاطرنشان کرد: شرح وظیفه ایران کدی دارد که در  منطقه لازم است و باید از آن بهره گیرد.
وی ادامه داد: عوامل متغیر ژئوپلیتیک داخلی و بیرونی از جمله تاریخ و تمدن، مذهب، وسعت، جمعیت و همسایگان ژئوپلیتیکی منطقه ای را برای ایران رقم زده است. کشوری می تواند قدرت منطقه‌ای خود را حفظ و تداوم بخشد که از همه عوامل ثابت و به ویژه عوامل متغیر ژئوپلیتیکی خود بهره مند شود.

فرجی راد افزود: مذهب یکی از عوامل متغیر ژئوپلیتیکی است که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران به عنوان عاملی متغیر در استراتژی ژئوپلیتیکی ایران نقش برجسته ای بازی کرده و این نقش به ویژه در یک دهه اخیر به جهت استفاده از توان حداکثری خود بیشتر شده است که امروز به "ژئوپلیتیک مقاومت" معروف شده است.

وی با اشاره به اهمیت ژئوپلیتیک مقاومت با توجه به شکل گیری هویت‌های نو ظهور در عراق، سوریه، یمن، لبنان، افغانستان و پاکستان این سوال را مطرح کرد که با توجه به استراتژی ژئوپلیتیکی ایران و کد آن آیا باید تا انتها صرفا از ژئوپلیتیک مذهب و یا ژئوپلیتیک مقاومت بهره جست و یا همراه با آن به ژئوپلیتیک های دیگر از جمله ژئوپلتیک تمدنی و غیره نیز با توجه به وسعت جغرافیایی آن توجه کرد تا حوزه های نفوذ ایران در مقابل رقبا تداوم داشته باشند؟
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha