به گزارش ایسنا، به نقل از الشرق الاوسط، سعد حدیثی، سخنگوی دولت فدرال عراق گفت: پیشنویس قانون بودجه هیچ اشارهای به برخورد جداگانه با استانهای شمال عراق ندارد بلکه استانهای اربیل، سلیمانیه و دهوک به عنوان استانهای اقلیم مستقل که قانون اساسی مرزهای اداری آن را مشخص کرده، باقی خواهند ماند و دولت فدرال به این قانون خدشه وارد نمیکند.
این سخنان حدیثی در واقع برای اطمینان دادن به دولت اقلیم کردستان است مبنی بر اینکه دولت فدرال قصد ندارد حقوق کارمندان استانهای اقلیم را خود به شکل مستقیم پرداخت کند. پیشتر دولت فدرال نسبت به درستی لیست ارائه شده توسط دولت اقلیم درباره تعداد کارمندان این منطقه ابراز تردید کرده بود.
تعداد کارمندان دولت اقلیم در لیست اعلام شده ازر سوی اقلیم بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن عنوان شده است.
در همین راستا اقلیم خود را آماده میکند تا پیشنویس قانون بودجه ۲۰۱۸ که سهم این منطقه را از ۱۷ درصد کل بودجه عراق به 12 درصد کاهش داده، به چالش بکشد و به همین منظور نمایندگان کرد در پارلمان اقلیم و پارلمان عراق گفتوگوهایی را آغاز کردهاند. به ویژه پس از آنکه دولت اقلیم آمادگی خود را برای تحویل همه درآمدهای گمرکی، درآمد فرودگاهها و درآمدهای نفتی به دولت فدرال در مقابل 17 درصد از بودجه عراق اعلام کرده است.
اما به دلیل تحریم دو فراکسیون تغییر و جماعت اسلامی، نشست سراسری نمایندگان کرد تا کنون برگزار نشده به این امید که دولت بتواند رهبران دو حزب مذکور را برای مشارکت نمایندگانشان در هیاتی که جهت گفتوگو با دولت فدرال درباره بودجه و حقوق اساسی دیگر تشکیل شده، قانع کند.
برزو مجید، رئیس فراکسیون جنبش اپوزیسیون تغییر در پارلمان کردستان گفت: تصمیم گرفتیم در نشست مذکور با دولت اقلیم مشارکت نکنیم، زیرا معتقدیم دولت در حل بحرانهای معیشتی شهروندان شکست خورده و قادر به حل مشکلات در اوضاع حساس نیست که در راس آن مساله تامین معیشت شهروندان قرار دارد، به همین دلیل ما نمیخواهیم برای تحقق چیزی که دولت نمیتواند به آن جامه عمل بپوشاند وقت خود را هدر داده و در این نشست شرکت کنیم.
جنبش تغییر و جماعت اسلامی در گذشته بر ضرورت انحلال دولت کنونی اقلیم و تشکیل دولت نجات ملی یا دولت انتقالی تا زمان برگزاری انتخابات آتی اصرار داشتند، اما حمایت آمریکا از دولت کنونی اقلیم به ریاست نیچروان بارزانی و معاون وی قباد طالبانی مانع از تحقق هرگونه پیشرفت در مذاکرات کنونی میان این احزاب برای تغییر دولت شد.
از سوی دیگر، فرمانده محور تونکوپری نیروهای حزب دموکرات کردستان به رهبری مسعود بارزانی از تحرکات مشکوک در نقاط تماس مناطق میان نیروهای حشد شعبی و پیشمرگ خبر داند.
کمال کرکوکی، از فرماندهان پیشمرگها گفت: تحرکات مشکوکی در این محور وجود دارد و بسیاری از نیروهای حشد شعبی به انواع سلاحها مجهز شده و قصد دارند به سمت اربیل حرکت کنند.
کریم نوری، سخنگوی حشد شعبی در واکنش به اظهارات پیشمرگها گفت: اخباری که رهبران حزب دموکرات کردستان شایعه کردند درست نیست و آنچه که اتفاق افتاده تنها سامان دادن به اوضاع نیروها و تغییر برخی از آنهاست.
وی اعلام کرد، نیروهای پشتیبانی بیشتری وجود نداشته و اخبار درباره پیشروی نیروهای حشد به سمت مرزهای اداری استان اربیل صحت ندارد.
جبار یاور، دبیرکل وزارت پیشمرگ نیز تاکید کرد: در همه جبههها اوضاع آرام بوده و جای نگرانی نیست و تحرکات در محور مذکور و همه محورهای دیگر نزدیک کرکوک، مخمور و شیخان عادی است.
وی گفت: از زمان پایان سومین نشست با رهبران نظامی عراق اوضاع آرام است. مذاکرات فنی در سومین جلسه مشترک تکمیل شد و منتظر نتایج مشاورات کنونی برای آغاز دور مذاکرات سیاسی میان اربیل و بغداد هستیم. به محض اینکه این نشستها برگزار شود، نتایج آن در مذاکرات نظامی منعکس خواهد شد.
آوارگان کرد شهر طوزخورماتو در جنوب کرکوک که حشد شعبی بر آن کنترل یافت منتظر یک مرکز توزیع کمکهای انسانی در اربیل هستند.
انتهای پیام
نظرات