به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، پرامیلا پاتن، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور خشونتهای جنسی در درگیریها گفت: ۱۰ میلیون دلار برای ارائه سرویسهای ویژه به بازماندگان خشونتهای جنسی نیاز است.
وی در پایتخت بنگلادش پس از سفر سه روزه به منطقه "کوکس بازار" که محل سکونت آوارگان میانماری است، صحبت کرده و با زنان و دخترانی که در میان آنها صدها هزار روهینجایی بوده و از میانمار به بنگلادش فرار کردهاند، دیدار کرد.
وی پس از بازدید از این اردوگاهها گفت: زمانی که به نیویورک برگردم گزارش خود را ارائه داده و این مساله را به دادگاه کیفری بین المللی ارجاع میدهم تا افرادی که از ارتش میانمار مسئول خشونتهای جنسی علیه مسلمانان میانمار هستند، تحت پیگرد قرار بگیرند.
نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور خشونتهای جنسی در درگیریها همچنین ادامه داد: خشونت جنسی،توسط نیروهای مسلح میانمار علیه مسلمانان روهینجا سازماندهی و اجرا شده است. تجاوز اقدام به نسلکشی محسوب میشود. دبیرکل سازمان ملل در مورد اوضاع در اردوگاههای آوارگان میانماری در بنگلادش مطلع میشود. همچنین اقدامات خشونت آمیز جنسی یکی از مفاهیم آزار و اذیت جمعی شامل کشتار بزرگسالان و کودکان، شکنجه، آتش زدن و غارت روستاهاست.
وی ادامه داد: تهدید گسترده و استفاده از خشونت جنسی یک مساله مهم است و عامل اصلی بیخانمانی در مقیاس گسترده است. همچنین به ابزاری برای ترس و ارعاب با هدف بیرون راندن روهینجایی ها تبدیل شده است.
این مقام مسئول همچنین ادامه داد: اشکال مختلف خشونت جنسی را از بازماندگان میشنویم که شامل تجاوزهای گروهی از جانب سربازان و بردگی جنسی در اسارت ارتش است. یکی از بازماندگان گفت که برای ۴۵ روز در اسارت ارتش میانمار بوده است. از زمان نخستین خروج گسترده آوارگان روهینجایی و ورودشان به بنگلادش در آوریل سال جاری میلادی، متخصصان خشونت جنسی خدماتی را در اختیار ۱۶۴۴ بازمانده که مورد خشونتهای جنسی قرار گرفتند، ارائه کردند. ما به ارائه کمکهای بشردوستانه از جانب اعطا کنندگان جامعه بین الملل نیاز داریم. هزینهها بسیار سنگین است و دولت بنگلادش به تنهایی نمیتواند از عهده آن برآید.
این در حالی است که این مقام مسئول سازمان ملل از ورود و دسترسی میانمار منع شده است.
میانمار روز چهارشنبه مدعی شد که گزارش ارائه شده شورای امنیت سازمان ملل به شدت "نادرست" است و قرار است با مقامهای بنگلادش برای بازگشت بیش از ۶۰۰ هزار آواره روهینجایی که از ۲۵ اوت سال جاری میلادی از میانمار فرار کردهاند، گفت و گو کند.
سازمان ملل خشونت ها در ۱۰ هفته گذشته را نمونهای از پاکسازی قومیتی علیه مسلمانان روهینجا توسط اکثریت بودایی میانمار میداند؛ مسالهای که دولت میانمار آن را رد کرده است.
انتهای پیام
نظرات