• یکشنبه / ۲۱ آبان ۱۳۹۶ / ۰۸:۴۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 96082111728
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

کارشناس مسایل بانکی مطرح کرد

افزایش رنکینگ پول ایرانی با حذف دلار در معاملات

افزایش رنکینگ پول ایرانی با حذف دلار در معاملات

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس مسایل بانکی گفت: حذف دلار و مبادلات با ارز داخلی با دو تا سه کشور ویژگی هایی دارد که به عنوان نمونه ارزش پول داخلی کشور را بالا می‌برد و به عبارتی دیگر برای پول داخلی کشور رنکینگ ایجاد می‌کند.

علی عدالتیان در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با ظرفیت و زیرساخت‌های کشور برای طرح حذف دلار از قراردادهای ملی اظهار کرد: بسیاری از کشورهای دنیا در حال حاضر با دلار مبادلات خود را انجام می‌دهند. انجام مبادلات با دلار یکسری تبعاتی برای کشورها دارد؛ به عبارتی مسائل و وابستگی‌هایی وجود دارد که کشورها باید آن را رعایت کنند.

وی با تاکید بر اینکه طرح حذف دلار در مبادلات و قرادادهای ملی امری بسیار بزرگ و ایده بسیار خوبی است، تصریح کرد: مقام معظم رهبری نیز در دیدار اخیر خود با رییس جمهور روسیه بر حذف دلار در قرار‌دادها تاکید کردند. فرمایش ایشان در راستای سیاست گذاری‌های اقتصاد مقاومتی است. ممکن است این قراردادها به صورت چند جانبه بین چندین کشور باشد که نیازمند ایجاد ساختار و زیرساخت‌های خارجی است.

این کارشناس مسایل بانکی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین مسائلی که در این خصوص مؤثر و باید تحت نظر باشد، این است که کشورها می‌خواهند پیمان پولی دو جانبه و چند جانبه ایجاد کنند. در مرحله نخست باید یک اراده قوی برای انجام این اقدامات از نظر اجرایی و تامین قوانین وجود داشته باشد؛ در غیر این صورت این موضوع به درستی اتفاق نمی افتد.

عدالتیان با بیان اینکه در مبادلاتی که دو کشور انجام می‌دهند، باید به منافع یکدیگر نیز احترام بگذارند، عنوان کرد: در این صورت این مبادلات برای طرفین سودآور خواهد بود؛ در غیر این صورت بعد از مدتی ممکن است دلار را از مبادلات حذف کنیم ولی یکسری از منافع کشورمان به مخاطره افتد زیرا کشور مقابل به تعهدات خود عمل نکرده است.

وی ادامه داد: بنابراین مسائل زیرساختی ارزی باید بین دو کشور ایجاد شود. این مسایل اعم از مبادلات تجار با یکدیگر، آمادگی بانک‌ها در این رابطه و... است. اگر این کار انجام شود، مزایای بسیاری دارد؛ به عنوان نمونه حذف دلار و مبادلات با ارز داخلی با دو تا سه کشور ویژگی هایی دارد که مثلا ارزش پول داخلی کشور را بالا می‌برد و به عبارتی دیگر برای پول داخلی کشور رنکینگ ایجاد می‌کند.

عدالتیان در رابطه با موانع موجود بر سر راه ایجاد این طرح عنوان کرد: این موضوع خاص و اراده کشورهایی است که ما باید با آن ها وارد مذاکره شویم؛ این کشورها باید به این نتیجه رسیده باشند که می‌خواهند دلار را که یک ارز سلطه ای است حذف کنند و با ارز و پول‌های داخلی خود بین دو یا چند کشور کار کنند. 

وی اظهار کرد: در حال حاضر نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم. باید توجه کنیم که نفت را با سایر کشورها با دلار به فروش می‌رسانیم و اکثر کشورها با دلار معامله می کنند. 

عدالتیان ادامه داد: اتفاقی در اتحادیه اروپا رخ داد که پول های محلی حذف شد و یورو جایگزین سایر پول‌ها شد. این اتفاق می تواند برای ما نیز رخ دهد که با تعدادی از کشورهایی که از نظر سیاسی و اقتصادی با ما مشابه هستند، وارد مذاکره شویم و به تفاهم‌هایی برسیم. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha