• شنبه / ۲۰ آبان ۱۳۹۶ / ۱۰:۱۰
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 96082011138
  • منبع : نمایندگی همدان

چاپ کتاب زندگی‌نامه سرتیپ محمد جوادی

چاپ کتاب زندگی‌نامه سرتیپ محمد جوادی

ابوالفتح مومن از چاپ کتاب «روایت‌های ناتمام»، زندگی‌نامه سرتیپ محمد جوادی خبر داد.

این نویسنده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از آن‌جا که سرتیپ محمد جوادی کارهای ارزنده‌ای در زمان دفاع مقدس برای دفاع از وطن خود انجام داده بنابراین بر آن شدم خاطرات او را در قالب کتاب به رشته تحریر درآورم.

او درباره شیوه نگارش این کتاب توضیح داد: در این کتاب خاطرات محمد جوادی در هفت فصل تدوین شده که فصل اول از کوچه شالبافان تا دبیرستان مروی نام گرفته است. در این کتاب آمده است: «سرتیپ محمد جوادی متولد ۱۳۱۴ همدان، تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در همدان گذراند، دوره متوسطه را در مدرسه دارالفنون و مروی تهران پشت سر گذاشت، سپس وارد دانشکده افسری شد، پس از طی دوره سه‌ساله دانشکده افسری برای گذراندن دوره مقدماتی پیاده به شیراز اعزام شد.»

مومن ادامه داد: در فصل دوم این کتاب به پشت سر گذاشتن دوره مقدماتی با درجه ستوان دومی در تیپ ۳ همدان که در آن هنگام به «هنگ بیستم» معروف بود و به عنوان فرمانده دسته مشغول به خدمت شد، اشاره می‌شود. این سرتیپ در طول خدمت دوره‌های چتربازی، موتوری، جنگ‌های چریکی، دوره عالی، دوره کوهستان و دوره فرماندهی ستاد را طی کرد.

او با بیان این‌که فصل سوم این کتاب «از بیستون تا تخت جمشید» نام دارد، اضافه کرد: فصل چهارم با عنوان «یک دهه تکاپو» به فعالیت‌هایی که جوادی در کردستان داشته می‌پردازد. قالب این کتاب پرسش و پاسخی است. همچنین در این کتاب روایات مختلفی آورده شده و لوح تقدیر و تصاویری نیز ضمیمه کتاب کرده‌ایم که خوشبختانه از پژوهشکده اسناد دفاع مقدس تهران تأیید و آماده چاپ شده است.

این نویسنده به بیان برخی از فعالیت‌های سرتیپ جوادی پرداخت و بیان کرد: او فرمانده تیپ ۳ زرهی همدان، فرمانده تیپ ۴۰ سراب، فرمانده لشگر ۱۸ کردستان و فرمانده قرارگاه مقدم ارتش در غرب کشور در هشت سال دفاع مقدس بود. همچنین یکی از شاخص‌ترین فعالیت‌های وی دفاع از پادگان سنندج بود چرا که محمد جوادی تنها کسی بود که توانست پادگان سنندج را هنگام ایام انقلاب بدون خونریزی حفظ کند.

مومن همچنین با اشاره به این‌که اگر بتوانیم آموزه‌های تاریخی را به نسل جدید منتقل کنیم، موفق شده‌ایم، گفت: باید بدانیم چرا همدان را پایتخت تاریخ و تمدن ایران‌زمین نامیده‌اند.  موضوعات بسیاری در همدان وجود دارد که می‌توان با استناد به اسناد، فیلم، مستند، کتاب و مقاله تهیه کرد اما متأسفانه توجه آن‌چنانی به این موضوع نشده است که امیدوارم بنیاد همدان‌شناسی که چند ماهی است افتتاح شده در این زمینه فعالیت‌های خوبی انجام دهد.

او با بیان تعریفی از تاریخ، اظهار کرد: تاریخ عبارت است از خویشتن بودن و خویشتن ساختن بنابراین اگر تاریخ خود را بشناسیم دیگر دچار خودباختگی نخواهیم شد.

این نویسنده همچنین با بیان این‌که تاریخ همدان غریب واقع شده است، گفت: از آن‌جا که تاریخ هر کشور شناسنامه آن است بنابراین باید هویت ملی خود را شناخته و به نسل جدید منتقل کنیم.

پی‌نوشت: مخاطبان محترم با عرض پوزش، این خبر اصلاح شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha