علی خدایی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: بخش عمدهای از شکایاتی که در هیاتهای تشخیص و حل اختلاف مطرح میشود مربوط به مطالبات معوق و اخراج کارگر است و عدم امنیت شغلی موجب شده تا رسیدن به خواسته بازگشت به کار ممکن نشود.
وی ادامه داد: به دلیل نبود امنیت شغلی و نامساعد بودن وضعیت بازار، برخی از کارفرمایان به اسم اتمام قرارداد کار، نیروهای خود را اخراج میکنند تا دیگر کلمه اخراج مطرح نشود.
عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار افزود: طبعا وقتی کارفرما نیروی کارش را به جای اخراج به اسم اتمام قرارداد بیرون میکند کارگر هم نمیتواند برای بازگشت به کار شکایت کند و پس از آن ناچار میشود به دنبال بیمه بیکاری و حقوق و سنواتش باشد.
خدایی امنیت شغلی را مهمترین دغدغه کارگران دانست و گفت: در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد قراردادهای کارگران موقت است و نبود امنیت شغلی به بازار کار و کارگر لطمه میزند چرا که عملا ذهن او درگیر یافتن شغل جدید میشود.
او افزود: اگر کارگری که بیکار میشود خیالش آسوده باشد که حداقلهای زندگی او تامین است شاید دغدغه امنیت شغلی نداشته باشد ولی متاسفانه بخشی از کارگران که از قشر ضعیف و محروم جامعه هستند از عهده تامین همان حداقلهای زندگی هم بر نمیآیند.
این مقام مسئول کارگری خاطرنشان کرد: بازار کار از وضعیت مناسبی برخوردار نیست و باید مشکلات کارفرمایان را هم بپذیریم با این حال هستند کارفرمایانی که در شرایط موجود ایستادگی کرده و با وجود افزایش هزینههای تولید، نیروی کارشان را حفظ میکنند. کارفرمایان نباید از تمدید قرارداد به عنوان اهرمی برای بهرهکشی بیشتر از نیروی کار استفاده کنند.
انتهای پیام
نظرات