به گزارش ایسنا، عبدالرضا دبیری در نشست خبری که 13 آبانماه در حاشیه نهمین نمایشگاه تخصصی ساخت داخل تجهیزات صنعت نفت در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: از دیرباز تلاش بر این بوده است تا با نگهداری و بهسازی تاسیسات و ماشین آلات، تولید بر اساس برنامه مورد نظر در مناطق نفت خیز محقق شود و چرخ اقتصاد نفت به عنوان محور اقتصاد کشور بچرخد.
وی افزود: در این زمینه مساله ساخت داخل تجهیزات صنعت نفت همواره در دستور کار بوده و در سالهای اخیر، به دلیل تحمیل تحریمهای خصمانه بر علیه کشور ایران، بحث ساخت داخل تجهیزات صنعت نفت جلوه جدیتری به خود گرفته است.
مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تصریح کرد: در برخی از زمانها به دلایل متعدد مساله کاهش طبیعی متوجه تولید شده و حتی در مواردی مشکلاتی را بوجود آورده است اما ما از یکسال گذشته توانستیم با تکیه بر توان و تجربه کارکنان شرکت و استفاده از پتانسیلهای موجود در نهادهای دانش بنیان و صنعتگران داخلی، تولید را به میزان یک میلیون بشکه در روز افزایش دهیم.
دبیری عنوان کرد: از سوی دیگر، در یک سال گذشته با پیش بینی پروژههای مرتبط با تولید بر روی 150 چاه توسعه ای، ترمیمی و تعمیری، از کاهش روزانه 450 هزار بشکه نفت جلوگیری شده است و در مجموع میتوان گفت که یک میلیون و 450هزار بشکه افزایش تولید را از سال گذشته تاکنون تجربه کردهایم.
وی با اشاره به حجم عظیم تاسیسات و ماشین آلات فرایندی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، اظهار کرد: مناطق نفتخیز جنوب متشکل از 150 کارخانه فعال اعم از بهرهبرداری، نمکزدایی، تقویت فشار گاز، تزریق گاز، گاز و گاز مایع است و دریایی از تاسیسات، تجهیزات، خطوط لوله و ماشین آلات فرایندی در خود دارد.
مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب عنوان کرد: در چند ساله اخیر بار اصلی ساخت و تامین تجهیزات و قطعات مختلف این حجم عظیم بر شانه صنعتگران ایرانی بوده و خوشبختانه پیچیده ترین قطعات و حتی ماشین آلات توسط آنها ساخته شده است و اکنون میتوان با اقتدار اعلام کرد که بیش از 83 درصد نفت ایران را شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تولید میکند.
مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب به دستاوردهای نمایشگاههای پیشین نیز پرداخت و افزود: در نمایشگاه هشتم، پمپ فرایندی پیچیده و مهم BB3 که به دست توانمند صنایع داخلی ساخته شده بود را رونمایی کردیم و جالب است بدانید که بیش از 85 درصد نیاز کالایی ما در ایران تولید میشود و 45 درصد این مقدار سهم صنعتگران خوزستانی است.
دبیری در خصوص تکنولوژی انحصاری مناطق نفتخیز در طرح آماک اظهار کرد: ما در بخشی از طرح جمع آوری گازهای ترش یا همان آماک، مخلوط H2S و CO2 را با استفاده از 97 کیلومتر خط لوله، پس از نم زدایی، به مجتمع پتروشیمی ارسال میکنیم که در آنجا از آن 140 تا 170 تن گوگرد تولید میشود.
وی ادامه داد: فشار افزایی این مخلوط در خط لوله، کاری بسیار حساس، خطرناک و در دنیا منحصر بفرد است و اگر نم زدایی انجام نشود، خط لوله پس از یک ماه دچار خوردگی میشود. در این زمینه مناطق نفت خیز جنوب تکنولوژی ساخت غربال مولکولی نم زدایی محیطهای ترش را به صورت انحصاری در اختیار دارد.
مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با اشاره به عملکرد تولید مناطق نفتخیز جنوب در نیمه نخست سال 96 خاطرنشان کرد: این شرکت با روزانه 2میلیون و 925هزار بشکه تولید نفت خام، تولید را به میزان 100 درصدی محقق کرده و همچنین با تولید روزانه 71 میلیون متر مکعب گاز، 112 درصد از برنامه را در این حوزه اجرایی کرده است.
دبیری عنوان کرد: شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب روزانه 27000 بشکه نفتا تولید کرده و با تولید 99هزار و676 بشکه گاز مایع، 104 درصد برنامه تولید خود را محقق کرده است.
انتهای پیام
نظرات