• شنبه / ۱۳ آبان ۱۳۹۶ / ۱۲:۳۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 96081307571
  • خبرنگار : 71496

پرتاب قریب‌الوقوع ماهواره اطلاعاتی مراکش و ابراز نگرانی الجزایر

پرتاب قریب‌الوقوع ماهواره اطلاعاتی مراکش و ابراز نگرانی الجزایر

مسئولان مراکشی تلاش دارند پرتاب ماهواره اطلاعاتی این کشور با نام "محمد ششم" که طی هفته آتی انجام می‌شود، در سکوت کامل انجام گیرد تا شاید از حساسیت همسایگان بکاهند.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری روسیا الیوم، سایت رسمی مرکز فضایی "گویان" فرانسه اعلام کرد که این ماهواره با نام "محمد ششم"(نام پادشاه مراکش) هفته آینده به فضا پرتاب خواهد شد. مراکش این ماهواره را از فرانسه خریده است.

مرکز فضایی گویان محل پرتاب موشک‌های فضایی سازمان فضایی اروپا است که در منطقه گویان فرانسه واقع در شمال آمریکای جنوبی واقع شده است.

این مرکز توضیح داد، ماهواره مذکور برای جمع آوری اطلاعات از خاک مراکش و کنترل بر آن، توسط دو شرکت فرانسوی به صورت مشترک طراحی و ساخته شده است.

با این حال سایت‌های اروپایی متخصص در این حوزه اعلام کرده‌اند که انتخاب این ماهواره از سوی مراکش برای خرید، در راستای تقویت فعالیت‌های امنیتی این کشور بوده و ماهواره مذکور در قالب قراردادی در سال ۲۰۱۳ از فرانسه خریداری شده است.

مراکش در این قرارداد دو ماهواره از این مدل را حدود ۵۰۰ میلیون یورو خریداری کرده است. پرتاب این ماهواره جدید از سوی مراکش موجب نگرانی الجزایر، رقیب و همسایه مراکش شده است.

روزنامه الشروق چاپ الجزایر به نقل از یک گزارش اسپانیایی نوشت، مراکش یک ماهواره جاسوسی را پرتاب خواهد کرد که این ماهواره زمین را با دقت بالایی به صورت کاملا محرمانه رصد می‌کند و قادر است تصاویری با دقت بالا تهیه کند. این ماهواره منطقه وسیعی را به صورت ۲۴ ساعته کنترل می‌کند و می‌تواند هرگونه تغییر کوچک و بزرگ را ثبت کند.

در این گزارش آمده است، مساله تنها مربوط به یک ماهواره نیست بلکه به برنامه‌هایی برمی‌گردد که ارزش پولی آنها بیش از ۵۰۰ میلیون یورو بوده و شامل دو ماهواره است، یکی ماهواره‌ای که در تاریخ هشتم نوامبر جاری پرتاب خواهد شد و دیگری ماهواره‌ای که قرار است در سال ۲۰۱۸ میلادی به فضا پرتاب شود اما اطلاعات زیادی از آن وجود ندارد.

در این گزارش آمده است، محرمانه بودن قرارداد خرید این ماهواره‌ها، کشف و معرفی برخی از ویژگی‌های آنها را دشوار می‌کند اما باید گفت، این ماهواره‌های نظامی مراکش توان رصد و جمع‌آوری اطلاعات به صورت دقیق در نواری به طول ۸۰۰ کیلومتر را داشته و می‌توانند ۵۰۰ عکس در روز گرفته و هر شش ساعت آنها را برای ایستگاه کنترلی زمینی ارسال کنند.

روزنامه البلاد چاپ الجزایر ماه گذشته میلادی گزارشی را در خصوص آغاز طرح کمیته‌ای دولتی و مشترک برای نصب و راه‌اندازی سیستم‌های کنترلی و پوشش‌های بتنی مجهز به برنامه‌های الکترونیکی و دستگاه‌های پارازیت جهت افزایش کنترل‌ها بر مرزهای این کشور با مراکش منتشر کرد.

این روزنامه الجزایری در ادامه نوشت: این اقدام با انگیزه‌های امنیتی همزمان با قصد وزارت دفاع مراکش برای پرتاب ماهواره‌ جاسوسی انجام شد. هدف از پرتاب ماهواره جدید مراکش آغاز فعالیت‌های جاسوسی در مرزهای الجزایر است.

در حال حاضر تنش در روابط مراکش و الجزایر در پی اظهارات عبد القادر مساهل، وزیر خارجه الجزایر در انتقاد از مراکش افزایش یافته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha