به گزارش ایسنا بر اساس خبر رسیده، موضوع سخنرانی این نشست «مقوله التقاط در معماری دینی: سیر تحول مساجد معاصر در مالزی» و سخنران آن دکتر امیرحسین ذکرگو است.
التقاط (Eclecticism) مقولهای است که پیش از هر چیز در عرصه تفکر فلسفی و دینی طرح شد. در عرصههای یادشده التقاط به معنای شکلدهی یک نظام فکری براساس وامگیری و ترکیب عناصری از نظامهای فکری دیگر است. در عرصه معماری، هنگامی که عناصر و اجزاء متنوع یک بنا، که هر یک شاخصه سبک، دوره، فرهنگ و اقلیم مختلف هستند، در یک اثر معماری با یکدیگر ترکیب شوند آن اثر را التقاطی مینامند.
منظر شهرهای مالزی در دو دهه گذشته عرصه ظهور مساجدی با عناصر ترکیبی و التقاطی بوده است. برخی از این مساجد با حمایت دولت و با هزینههای هنگفت بنا شده و جایگاه بصری خاصی را در افق معماری و شهرسازی این کشور به خود اختصاص دادهاند و از این رو نقدی جدی را طلب میکنند.
در این سخنرانی مفاهیم هویت و التقاط در معماری معاصر مساجد مالزی مورد نقد و بررسی قرار میگیرد.
دکتر امیر حسین ذکرگو (متولّد ۱۳۳۶، تهران) متخصّص در حوزۀ ادیان شرقی (بودایی، هندوئیسم و اسلام)، هنرمند، مورّخ هنر و هندشناس است. از جمله مجموعه آثار علمی-هنری او میتوان به تعدادی کتاب و صدها مقاله به زبانهای انگلیسی، فارسی و اردو در نشریات بینالمللی اشاره کرد.
این نشست پنجشنبه ۱۱ آبانماه ساعت ۱۱ خانه هنرمندان ایران به نشانی خیابان طالقانی، خیابان فرصت (موسوی) شمالی، ضلع جنوبی پارک هنرمندان (باغ هنر)، خانه هنرمندان ایران، سالن امیرخانی برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات