به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری العهد، الکساندر لاورنتیو، نماینده هیات روسیه در آستانه اعلام کرد که نورسلطان نظربایف، رئیسجمهور قزاقستان امروز(سهشنبه) با نمایندگان کشورهای ضامن مذاکرات آستانه دیدار میکند.
روز اول دور هفتم مذاکرات آستانه درباره سوریه دوشنبه با دیدارهای دوجانبه میان هیاتهای مخالفان سوریه با نمایندگانی از کشورهای حاضر و فرستاده سازمان ملل برگزار شد و نمایندگان دولت و هیات مخالفان دیدار مستقیم نداشتند.
درباره روز اول مذاکرات آستانه یحیی العریضی، سخنگوی هیات مخالفان گفت: این نشست نتایج و تصمیمات مشخصی به دنبال نداشت و تنها دیدارهایی دوجانبه و مشورتی بود که ما در جریان آن خواستههایمان را مطرح و اعلام کردیم که اولویتمان تثبیت آتشبس و رسیدگی به مساله بازداشتشدگان است و منتظریم که بعد از دریافت وعدههایی از روسها در این باره در دورههای قبلی، امروز جوابمان را از روسیه بگیریم.
در جریان روز اول نشست آستانه 7 هیات دولت سوریه به ریاست بشار جعفری نیز با هیات ایران دیدار و گفتوگو کرد. علاوه بر اینها دیدارهایی میان مخالفان با نمایندگان فرانسه، اردن و سازمان ملل برگزار شد.
مخالفان در دیدار با فرستادگان غرب و سازمان ملل، از آنها خواستند که نیروهای خارجی در سوریه را ملزم به عقبنشینی از این کشور کنند.
هیات اردنی حاضر در مذاکرات آستانه نیز بر موضع ثابت خود مبنی بر لزوم حل سیاسی بحران سوریه از طریق مذاکرات ژنو و آستانه تاکید کرد.
کشورهای ضامن نشست آستانه نیز در روز اول مذاکرات از عملکرد در مناطق کاهش تنش سوریه ابراز خرسندی کردند.
یک دیپلمات حاضر در نشست آستانه به خبرگزاری اینتر فاکس گفت که روسیه، ترکیه و ایران تاکید کردند که مناطق کاهش تنش در سوریه در دوره گذشته عملکردی منحصر به فرد داشتند و همه چیز بر وفق مراد است.
انتظار میرود امروز دیدارهای رسمی برگزار شود که مخالفان امید دارند نتایجی ملموس درباره دو پرونده اصلی یعنی بازداشتشدگان و نقضهای صورت گرفته در مناطق کاهش تنش به دست آورند.
نشست آستانه به صورت ویژهای بر مساله اوضاع انسانی در سوریه تمرکز دارد.
در نشست دو روزه آستانه علاوه بر هیاتهای دولت و مخالفان سوریه و هیاتهایی از کشورهای روسیه، ترکیه و ایران، نمایندگانی از سازمان ملل، آمریکا و اردن به عنوان ناظر شرکت دارند. هدف این نشست حفظ نتایج نشستهای سابق، تثبیت آتشبس در سوریه و تقویت تلاشها برای ثبات در این کشور جنگ زده است.
پیشبینی میشود که این دوره از مذاکرات آستانه با تحقق بخشی از خواستههای کارگروه ویژه درباره آزادی گروگانها و بازداشتشدگان، تحویل اجساد کشته شدگان و جستجوی مفقودین همراه باشد که از پیچیده ترین مسائل فنی در بحران سوریه محسوب میشود.
در دور ششم مذاکرات آستانه که ماه سپتامبر گذشته برگزار شد روسیه، ترکیه و ایران با ایجاد چهارمین منطقه کاهش تنش در ادلب موافقت کردند.
انتهای پیام
نظرات