به گزارش ایسنا، علیرضا جعفری با اعلام این خبر اظهار کرد: پروژه خانه موزه ادبی سیمین و جلال آل احمد در حال حاضر در مرحله لکه برداری است، اما بحثی که برای ما اهمیت دارد موضوع دکوراتیو و نوع چیدمان خانه است. در واقع، با توجه به نوع کاربری این مجموعه تلاش ما این است که اصالت مکان به درستی حفظ شود.
وی با اشاره به انجام اقدامات هنری برای حفظ هویت خانه به عنوان خانه موزه ادبی عنوان کرد: برای آن که فضای خانه به حالت اصیل خود بر گردد، بحث نوسازی یک سری از مبلمان و وسایل خانه را آغاز کردیم و امیدواریم با اتمام تعمیرات و چیدمان خانه، همان طور که وعده دادیم در آبان ماه شاهد افتتاح خانه موزه ادبی سیمین و جلال آل احمد باشیم.
جعفری در پاسخ به سوالی در خصوص وعده شهرداری تهران مبنی بر افتتاح پروژه در تیرماه سال جاری گفت: از آن جا که سیاست های بهره برداری این مجموعه تعیین تکلیف نهایی نشده بود اقدامات اجرایی یک مقدار با طمانینه پیش رفت تا سیاست های کلی مشخص شود. در نهایت، با توجه به مذاکرات انجام شده و تعیین رویکرد برای تبدیل فضا به خانه موزه ادبی تصمیم گرفتیم سکونت گاه را متناسب با فضای زندگی اصیل حفظ کنیم و بر اساس آن مبلمان همان مقطع که بخشی از آن در خانه موجود بود برای نوسازی ارسال شد.
مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران در ادامه به ویژگی های منحصر به فرد پروژه خانه موزه ادبی سیمین و جلال آل احمد پرداخت و تصریح کرد: با توجه به اینکه پروژه مذکور جزو آثار میراث فرهنگی محسوب می شود از لحاظ ضوابط و دستورالعمل های میراث باید کلیه موارد را رعایت می کردیم و در این خصوص بحث ضریب استاندارد بسیار مهم بود. از این رو، ما بسیاری از زیرساخت های پروژه را مقاوم سازی و این مجموعه را برای طول عمر مفید بالای 100 سال آماده سازی کردیم.
جعفری با تاکید بر اینکه هزینه مرمت بنا، بالغ بر 2 میلیارد تومان است، افزود: در هر صورت پروژه های هویت بخش شهر تهران از ضریب حساسیت بالایی برخوردارند. در این پروژه به واسطه فرسودگی بسیار زیاد بنا مقاوم سازی بسیار هزینه بر و فنی بود. از طرف دیگر از آن جا که تلاش کردیم اصالت خانه حفظ شود قدرت مانور مهندسان طرح محدود شد و همه این موارد موجب شد تا خانه موزه ادبی سیمین و جلال بیش از زمان مورد انتظار آماده سازی شود.
انتهای پیام
نظرات