• شنبه / ۲۹ مهر ۱۳۹۶ / ۰۱:۳۶
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 96072815937
  • خبرنگار : 71491

ادغام علوم پزشکی در وزارت علوم به نفع کشور نیست/ادغام مشکلات آموزش عالی را حل نمی کند

ادغام علوم پزشکی در وزارت علوم به نفع کشور نیست/ادغام مشکلات آموزش عالی را حل نمی کند

قائم مقام معاونت آموزشی وزارت بهداشت گفت: ممتاز بودن آموزش علوم پزشکی در کشور موجب می‌شود مسئولان در وزارت علوم فکر کنند که اگر آموزش علوم پزشکی در وزارت علوم ادغام شود، می‌تواند آموزش عالی را ارتقا دهد، در حالی‌که اینگونه نیست و ادغام این دو حوزه مشکلات آموزش عالی را حل نخواهد کرد و نگرانی ما این است که با انجام این مساله کیفیت آموزش عالی سلامت نیز افت کند.

دکتر حمید اکبری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه آموزش علوم پزشکی در کشور به عنوان الگوی موفق در آموزش عالی می‌تواند مطرح شود، اظهار کرد: آموزش علوم پزشکی نه تنها در ایران، بلکه در خیلی از کشورهای دیگر به خصوص کشورهای منطقه می‌تواند به عنوان یک الگوی موفق در آموزش عالی مطرح شود.

وی با بیان اینکه شاخص‌هایی که وجود دارد، نشان می‌دهد وضعیت آموزش عالی حوزه سلامت فاصله زیادی با بقیه حوزه‌های آموزش عالی در کشور دارد، افزود: بر اساس آمار حدود 4 میلیون و 200 هزار نفر دانشجو در کشور وجود دارند که از این تعداد 200 هزار نفر تحت پوشش وزارت بهداشت هستند و همچنین از 80 هزار هیات علمی حدود 19 هزار عضو هیات علمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی مشغول به خدمت هستند که این آمار در مقایسه با نسبت تعداد دانشجو به اعضای هیات علمی سایر دانشگاه‌ها در وضعیت مطلوبی قرار دارد.

قائم مقام معاونت آموزشی وزارت بهداشت گفت: در وزارت علوم 4 میلیون دانشجو و حدود 60 هزار هیات علمی وجود دارد که این نسبت 65 به یک با هیچ استانداردی در دنیا هم‌خوانی ندارد و عجیب است که چگونه مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری این نکته را متوجه نیستند، در حالی‌که این مساله برای کشور یک فاجعه است و موجب تولید روزافزون فارغ‌التحصیل بی‌کیفیت خواهد شد.  

وی با اشاره به سخنان رییس جمهور در مراسم آغاز سال تحصیلی در دانشگاه تهران در خصوص لزوم تربیت دانش‌آموخته با کیفیت در دانشگاه‌ها تاکید کرد: در وزارت بهداشت این کار به خوبی انجام شده است و علاوه بر اینکه تمام رشته‌های مورد نیاز در تمام مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، PHD، دکتری حرفه‌ای، دکتری تخصصی، تخصص‌های بالینی و فلوشیپ ایجاد شده، سعی کرده‌ایم تربیت نیروی انسانی، متعادل و بر اساس نیاز کشور باشد و علاوه بر حفظ کیفیت، نیاز کشور نیز تامین شود.

دکتر اکبری گفت: با وجود اینکه بر اساس آمار، وزارت بهداشت 2 تا 3 درصد دانشجویان کشور را به خود اختصاص داده است، حدود 30 درصد تولیدات علمی کشور در آن تولید می‌شود؛ این مساله نشان می‌دهد بودجه‌ای که صرف آموزش عالی در وزارت بهداشت می‌شود، بسیار موثرتر و کاراتر از دیگر حوزه‌های آموزش عالی در کشور، استفاده می‌شود.

قائم مقام آموزشی وزارت بهداشت گفت: به نظر می‌رسد مطرح شدن اینکه آموزش عالی به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بازگردد، خود دارای مشکلاتی است که به نفع کشور نیست و مطرح‌کنندگان این موضوع نیز آگاه هستند که این بحث عملی و به نفع کشور نیست، ولی به هر حال تصور می‌کنند با این پیشنهاد برخی مشکلات موجود در وزارت علوم را می‌توانند حل کنند.

وی تاکید کرد: توصیه می‌کنیم مسئولان وزارت علوم به جای پرداختن به موضوع ادغام دوباره آموزش پزشکی در آموزش عالی به اصل آموزش عالی،‌ توسعه و هدفمند کردن آموزش در کشور بپردازند تا هزینه‌ای که در حوزه آموزش صورت می‌گیرد، نیازهای کشور را برطرف کند و کیفیت مناسبی ایجاد و کشور را در منطقه ممتاز کند.

اکبری با اشاره به اینکه ادغام آموزش پزشکی در وزارت علوم بحث فرعی است که منفعتی برای کشور ندارد، تصریح کرد: مهم این است که ما بتوانیم با کیفیت مناسب آموزش خوبی ارائه دهیم و دانشجویانی که فارغ‌التحصیل می‌شوند، افرادی باشند که مهارت‌های حرفه‌ای لازم را برای ارائه خدمت مناسب در کشور با کیفیت مناسب داشته باشند. 

قائم مقام معاونت آموزشی وزارت بهداشت گفت: ممتاز بودن آموزش حوزه علوم پزشکی باعث می‌شود مسئولان در وزارت علوم فکر کنند که اگر آموزش علوم پزشکی در وزارت علوم ادغام شود، می‌تواند کل آموزش عالی را ارتقاء دهد، در حالی‌که اینگونه نیست و ادغام این دو حوزه مشکلات آموزش عالی را حل نخواهد کرد و نگرانی ما این است که با انجام این مساله کیفیت آموزش عالی سلامت نیز افت کند.

وی تاکید کرد: به نظر می‌رسد بهتر است مسئولان وزارت علوم بر افزایش کیفیت در همان حوزه تمرکز کنند و کیفیت آموزش عالی را ارتقاء‌ دهند؛ چراکه این موضوع با ادغام اتفاق نخواهد افتاد؛ بلکه با برنامه‌ریزی و تمرکز این موضوع انجام خواهد شد.  

اکبری خاطرنشان کرد: اینکه گفته می‌شود در هیچ کجای دنیا چنین الگویی که در حال حاضر در کشور ما در حال انجام است، وجود ندارد؛ حرف اشتباهی است و شاید اطلاع ندارند و اگر مطالعه‌ای کنند، خواهند دید در خیلی از کشورها دانشگاه‌های علوم پزشکی مستقل وجود دارند و در خیلی از کشورها همین سیستم جریان دارد.

وی افزود: در کشورهای همسایه و نزدیک مثل روسیه و کشورهای منطقه نیز این اتفاق افتاده و آموزش پزشکی تحت نظر وزارت بهداشت است و نمونه‌های خوبی از این موضوع در دنیا وجود دارد، اینگونه نیست که تفکیک آموزش پزشکی از وزارت علوم فقط منحصر به کشور ما باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۷-۲۹ ۰۸:۳۶

پیشرفت های امروز مدیون تلاش استادان؛ دانشجویان و کارکنان سخت کوش دیروز وزارت علوم است که با وجود همه کمبود ها و ناملایمات؛ وظیفه خود را ؛ تا کنون؛ بخوبی انجام داده اند . آنچه که اثر گذاری تلاشهای دیروز و امروز دانشگاهیان را کند میکند نوعی گسیختگی بین آموخته ها و نیازهای روز میهن اسلامی در اجراست که زائیده دخالت بسیاری از عوامل تاثیر گذار درونی و بیرونی و بخشی نیز؛ از گذشته به ارث مانده است. تنها راه خروج از این وضعییت ؛ اصلاح ساختار وزارت علوم؛ حذف واسطه های سیاسی و جناحی و بلاخره جلوگیری از اعمال نفوذ قدرت های سیاسی بیرون از دانشگاه بر جریان طبیعی درونی است. آنچه مشخص است؛ در این سالها؛ علوم پزشکی موفق تر از وزارت علوم عمل کرده و خدمات اجرایی بیشتری را در کنار آموزش های دانشگاهی به میهن اسلامی ارائه داده است. ادغام این دو وزارتخانه ؛ یعنی پاک کردن صورت مسئله مشکلات وزارت علوم و انحراف افکار مسئولین ارشد کشور از توجه به ناتوانی های جناح های سیاسی مسلط بر وزارت علوم در حل مشکلات این حوزه مهم است. انتخاب مدیریتی انقلابی غیر وابسته و مصمم به پیشبرد اهداف واقعی آموزش عالی در راس وزارت علوم؛ تنها راه فعال و مستقل کردن این نهاد موثر علمی در بخش اجراست که در چنین شرایطی ؛ نیازی به ادغام با سایر حوزه های موفق نخواهیم داشت.

avatar
۱۳۹۶-۰۷-۲۹ ۱۰:۰۷

البته ما هم اگر مثل شما بودیم با این تعداد دانشجو ولی با آن حجم سرسام آور بودجه و حقوق های چند صد میلیونی به ادغام رضایت نمی دادیم. بحث سر پول است نه کیفیت. مردم می دانند که باید 10 ها دکتر عوض کنند تا شاید یک دکتر به دادشون برسد. اگر همه این موارد را به هزینه های وحشتناک درمان و زیر میزی اضافه کنیم، می بینیم پزشکی آنطور که می فرمایید ممتاز ممتاز هم نیست.