به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، اخیرا ۳۹ سند متعلق به سفارت آمریکا در اندونزی مربوط به سالهای ۱۹۶۴ – ۱۹۶۸ که اوج دوران جنگ سرد بوده از حالت محرمانه خارج شدهاند و در آنها جزئیات جدیدی در مورد یکی از ملتهبترین دورانهای تاریخ اندونزی فاش شده است.
پیشتر تاریخدانها معتقد بودند که در سالهای ۱۹۶۵ و ۱۹۶۶ سربازان ارتش اندونزی و شبهنظامیان حامی آنها اقدام به قتلعام بالغ بر ۵۰۰ هزار حامی و عضو حزب کمونیست اندونزی کردهاند.
این عملیات ارتش اندونزی بعد از یک کودتای نافرجام در این کشور و با هدف درهم شکستن حزب کمونیست اندونزی و رهبرانش به اجرا درآمد.
در آن زمان ژنرال سوهارتو که کودتا را سرکوب کرد حزب کمونیست اندونزی را مقصر اصلی کودتا اعلام کرده و توانست بعد از وقوع این کشتارهای خونین به قدرت برسد.
او برای مدت سه دهه در اندونزی که پرجمعیتترین کشور مسلمان جهان است با مشت آهنین حکومت کرد.
در دوران حکومت او همواره تبلیغ میشد که این هشدارها برای خلاص کردن اندونزی از شر کمونیسم ضرورت داشتهاند.
قبل از این کشتارها اندونزی بعد از چین و اتحاد جماهیر شوروی بزرگترین حزب کمونیست جهان را داشت.
اسنادی که اخیرا از حالت محرمانه خارج شدهاند حاکی از آن هستند که مقامهای آمریکایی در آن زمان علاوه بر آنکه از چنین کشتارهایی اطلاع داشتند از وقوع آن بسیار راضی و خوشحال بودند.
در یک تلگرافی که در ۲۶ نوامبر ۱۹۶۵ از مبدا شهر سورابایا فرستاده شده بود کنسول آمریکا گفته بود که گزارشهای مخابره شده از جاوای شرقی حاکی از "یک سلاخی گسترده" هستند و تنها در یک کشتار ۱۵ هزار کمونیست قتلعام شدند.
یک ماه بعد از آن نیز همین کنسول اعلام کرد: زندانیان کمونیست تحت اسارت ارتش اندونزی برای قتلعام شدن تحویل غیرنظامیان شدهاند.
در عین حال یک سند کنسولگری آمریکا در شهر مدان اندونزی واقع در جزیره سوماترا نشان داد که روحانیان مسلمان این کشور این کشتارها را یک وظیفه مذهبی اعلام کردهاند.
در یک سند گفته شده که روحانیون متعلق به گروه محمدیه که یکی از بزرگترین گروههای مسلمان اندونزی است گفتهاند که کمونیستها بیارزشترین کافران هستند و ریختن خون آنها هیچ فرقی با کشتن مرغ ندارد.
یکسری اسناد دیگر نیز نشان میدهند آمریکا فهرستهای دقیقی از مقامهای حزب کمونیست اندونزی را در اختیار داشته و با ارتش اندونزی در زمینه حمایت محرمانه از آنها با پول و سلاح به بحث پرداخته بود.
انتهای پیام
نظرات