• یکشنبه / ۱۶ مهر ۱۳۹۶ / ۰۰:۲۹
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 96071508008
  • خبرنگار : 71191

چرا بنر فروش "فتوتهامی" نصب شد؟

چرا بنر فروش "فتوتهامی" نصب شد؟

فرزند داریوش تهامی می‌گوید که «به درخواست عمویش مجبور به زدن بنر فروش سرقفلی مغازه "فتو تهامی" شده است»، با این وجود او آرزو می کند که بتواند «درخواست پدرش برای صد سالگی «فتوتهامی» را به واقعیت تبدیل کند.»

به گزارش ایسنا، با درگذشت داریوش تهامی، عکاس و مالک «عکاسخانه فتو تهامی» در ۱۹ شهریور امسال و به‌علت عارضه مغزی؛ نخست پسرِ وی از  تعطیل شدن عکسخانه‌ی پدرش خبر داد، اما یک هفته بعد، وی تنها دلیلی می‌تواند این خانواده را راضی کند مغازه را به فروش برسانند درخواست عمویش برای گرفتن سهم خود اعلام کرد و  گفت: «خدا شاهد است که من ارث پدرم را به‌شکل مالی نمی‌خواهم. عموی من پس از سال‌ها که در ایتالیا بوده، حالا می‌گوید که این مغازه را بفروشیم. اگر نهادها و سازمان‌ها به ما کمک کنند که سهم عمویم از مغازه را بخریم، مطمئنم می‌توانیم این راه را ادامه دهیم.»

به دنبال این صحبت حتی اعلام شد «فتو تهامی» ۲۷ شهریور همراه با چند تهران‌شناس قدیمی بار دیگر باز می شود، اما این قول کمتر از ۲۰ روز دوام آورد. روز گذشته خبر رسید که با نصب یک آگهی فروش روی درِ «فتو تهامی» مالک قصد فروشِ این ملک که یکی از بانک‌های عکس تهران قدیم است، را دارد.

 سیاوش تهامی، فرزند داریوش تهامی در گفت‌وگو با ایسنا علت نصب بنر فروش مغازه را درخواست عمویش برای این کار می‌داند و می‌گوید: نخست در مقابل درخواست عمویم برای نصب بنر فروش، به او گفتیم در ایران رسم است که تا چهلم شخص متوفی صبر می‌کنند و بعد از آن ورثه برای انحصار وراثت اقدام می‌کنند، اما موافقت نکرد.

او بابیان این‌که پدربزرگش ۵۰ سال و پدرش ۴۰ سال این مغازه را نگه‌داشتند، ناراحتم که من نمی‌توانم برای ۴۰ روز این مغازه را نگه دارم، ادامه می‌دهد: آرزوی پدرم این بود که صد سالگی مغازه‌اش را ببیند،فقط ده سال باقی مانده است اما به نظر می‌رسد نمی‌توانیم آرزوی او را برآورده کنیم.

وی بیان می‌کند: سهم عمویم از مغازه چند میلیارد است، او سهم خود را از مغازه می‌خواهد و ما نمی‌توانیم آن پول را تامین کنیم، اما می‌خواهیم کار پدرمان را ادامه دهیم.

او با اشاره به مطالبی که در زمان ثبت ملی میدان بهارستان منتشر شده و حتی یکی از شش دلیل ثبت این محوطه‌ی تاریخی را قرار گرفتن «فتو تهامی» در محدوده‌ی میدان بهارستان عنوان کرده بودند، می‌گوید:‌ برای ما تفاوتی ندارد کدام نهاد میراث فرهنگی، شهرداری یا شورای شهر برای حفظ این مغازه و آرشیو موجود آن به ما کمک کند، اما آرزو می‌کنیم بتوانیم دستم‌کم آرزوی پدرم را برآورده کنیم هر چند می‌خواهیم کار پدرمان را ادامه دهیم و هیچ‌گاه در مغازه را نبندیم، اما ما توان پرداخت پولی معادل چند میلیارد تومان به عمویم را نداریم.

تهامی درباره‌ی آخرین اقدامی که تا امروز برای سرپا نگه‌داشتن مغازه‌ی تهامی انجام داده است، توضیح می‌دهد: از طریق یکی از دوستان قرار شد با معاون میراث‌فرهنگی استان تهران برای ثبت ملی آرشیو پدرم اقدام کنیم و از سوی دیگر برای خرید مغازه کاری انجام دهیم. حتی در دیداری که با آقای مسجد جامعی داشتیم او خواست تا مدتی را صبر کنیم، به نظرم منظورشان تا بعد از چهلم پدرم یعنی ۲۸ مهر بود تا بعد از آن در این زمینه صحبت کنیم.

فرزند داریوش تهامی با تاکید دوباره بر این‌که؛ برای‌شان مهم است تا دست‌کم خواسته‌ی پدرشان را که فقط ۱۰ سال دیگر زمان می‌خواهد تا به سرانجام برسانند، بیان می‌کند: از کودکی می‌دیدم زمانی که یک نفر پیشنهاد فروشِ آرشیو عکسی را به پدرم می‌داد، هر چند برایش تامین هزینه‌ی آن سخت بود، اما هیچ‌گاه به یاد ندارم که پدرم به کسی "نه" گفته باشد، او به هر طریقی که بود آرشیو افرادی که به او مراجعه می کردند را خریداری می‌کرد.

وی اضافه می‌کند: می‌گفتند "فتو تهامی" بانک عکس ایران است، حتی براساس اطلاعاتی که از مجموعه‌ی آرشیو عکس کاخ گلستان وجود دارد، متوجه شدم تعداد عکس‌های آرشیو پدرم بسیار بیشتر از آن آرشیو است.

او تاکید می‌کند: معتقدم اگر "فتو تهامی" بسته شود، به مردم ظلم می‌شود، حتی درفضای مجازی دو کمپین برای نگه‌داری این مغازه ایجاد کردم، اما فکر نمی‌کنم به نتیجه‌ای برسد.

پیشنهادهایی که شاید دیگر به نگه‌داشتن "فتو تهامی" نرسند

به گزارش ایسنا، دربازدید روز گذشته‌ی احمد مسجد جامعی، عضو شورای شهر تهران، از این مغازه بنرفروش که روی درِ مغازه نصب شده را می‌بینند و در اعتراض به این اقدام به ایسنا می‌گوید: در یکی از برنامه‌های تهران گردی از فوتوگرافی تهامی بازدید کردیم، قرار شد که شهرداری منطقه برای کمک به کسب درآمد این عکاسی قدیمی، نسبت به ایجاد یک کافه عکاسی در زیرزمین این مغازه در میدان بهارستان اقدام کند.همچنین قرار شد سازمان زیباسازی شهرداری با همکاری شهرداری منطقه، عکس‌های قدیمی و جدید این منطقه را که نشان دهنده سیر تحول آن است در نمایشگاهی در معرض دید عموم قرار دهد تا به این مغازه قدیمی کمک شود.

مسجدجامعی با بیان اینکه متاسفانه با وجود آنکه هنوز ۴۰ روز از فوت صاحب مغازه نگذاشته شاهد آن هستیم که سرقفلی این مغازه واگذار می‌شود، گفت: فتوگرافی تهامی در آستانه ۹۰ سالگی خود تعطیل می‌شود و این برای جامعه هنری و عکاسی تهران قابل پذیرش نیست. امیدواریم شهرداری تهران فکری به حال نگهداشت این عکاسخانه کند چرا که بنا به اطلاعاتی که در اختیار قرار گرفته این مغازه ۳۰ متر است و حدود سه میلیارد تومان برای فروش گذاشته شده است.»

ازسوی دیگر محمدرضا کارگر، مدیر اداره کل موزه‌ها معتقد است می‌توان از «فتوتهامی» درآمدزائی اقتصادی داشت و منتظرِ پیشنهاد از سوی وارثان این مغازه است.

سید احمد محیط طباطبایی، رئیس ایکوم ایران نیز به ایسنا گفت؛«می‌توان این مکان ارزشمند و فرهنگی را ثبت ملی کرد یا حتی مهمتر از آن، پیشنهادهایی به شهرداری برای حفاظت بهتر از این بنا داد، اما به نظر می‌رسد بهتر است هر چه سریع‌تر فکری برای این مغازه‌ی قدیمی و پر از خاطره کرد.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۷-۱۶ ۰۹:۴۳

سلام باعرض تسلیت به خانواده تهامی وبا تأثر فراوان از درگذشت اقای تهامی من بچه همین محله هستم وقتی کوچک بودم همیشه پشت شیشه مغازه می ایستادم تا عکس هارو ببینم با خودم ارزوی خرید عکس هارو داشتم واقعا نمیشه مردم بصورت سهام دارهرکس بقدر پولی که میده در نگهداری آرشیو تهران قدیم سهیم بشن نمیشه کنجی می درست کنین بصورت سهامی عام این مکان تاریخی رو حفظ کنیم خواهش میکنم

avatar

بردارم پس از ۳۴ سال مدیریت مغازه فتو گرافی تهامی فوت کرد ولی او صاحب ان مغازه نبود و نمیدانم چرا بدون تحقیق از کلمه صاحب استفاده میشود ؟. صاحب ان مغازه پدرم سید جواد تهامی بود و باز ماندن ان مغازه بمدت تقریبا ۹۰ سال بستگی به فداکاریهای نفر سومی نیز بوده و ان اینجانب پسر ارشد سید جواد تهامی بود که بخاطر دوست داشتن برادر و ترحم به او هرگز او را تحت فشار جهت اخذ ارث پدر (۷/۸ ان) و مادر (۱/۸ ان) قرار نداد. تنها راه ادامه این مغازه ان است که مالکیت سرقفلی و ملک ان زیر نظر یکنفر یا یک سازمان باشد و یکنفر بین پسر سید جواد تهامی یا پسر داریوش تهامی بعنوان مدیر ان انتخاب بشود چون در این مغازه تا کنون پدرم و برادرم سکته کرده اند و این مغازه تا کنون باعث متلاشی شدن خانواده پدرم (برای مساعل ارثی) شده و بزودی باعث متلاشی شدن خانواده برادرم (برای مساعل ارثی) خواهد شد .. علاوه بر اینکه بین من و انها نیز جدایی خواهد افتاد چون مالکیت ۴۰% از سرقفلی ان مغازه مانند خسوف و کسوف جلوی محبت های مادی و معنوی مرا به انها میگیرد.