به گزارش ایسنا،در این دیدار، اسقف اعظم ارامنه ضمن خوشامدگویی به دکتر خامهیار و هیأت همراه، به روابط بسیار خوب سیاسی و فرهنگی ایران و ارمنستان اشاره و از تلاشهای انجام گرفته در راه توسعه این روابط تقدیر کرد.
وی مشخصاً از توجه همیشگی ایران به ارامنه تشکر کرد و این امر را عامل مهمی در گسترش روابط دو کشور خواند و گفت: ما برای موفقیت روزافزون کشور، رهبر ، دولت و مردم ایران دعا میکنیم و از خدا میخواهیم همیشه و در همه حال حافظ ملت ایران باشد.
او ضمن اعلام آمادگی کلیسای اچمیادزین برای توسعه روابط دینی در قالب گفتوگوهای بین ادیانی و نیز اعزام طلاب اچمیادزین به ایران جهت آشنایی با اسلام، ابراز امیدواری کرد که برای بازدید از مراکز مذهبی به ایران سفر داشته باشد.
گارگین دوم سفر به ایران و بازدید از کلیساهای ایران را از آرزوهای خود خواند .
در این دیدار، دکتر خامهیار ضمن تشکر و ابراز خشنودی از این دیدار، به سوابق آشنایی خود با ارامنه ایران و لبنان اشاره کرد و ارامنه را از اقوام ایرانی که منشاء خدمات بسیار خوبی در طول تاریخ ایران بودهاند و همواره در دفاع از میهن خود بویژه درسالهای دفاع مقدس جانفشانی کردند،خواند.
وی با تاکید بر این نکته که علت سردرگمی وسرگشتگی بشریت امروز فقدان " معنویت " است، گفت:برداشت جاهلانه،غیرعقلایی و نادرست از مبانی دینی توسط عدهای از مدعیان دین ، از آفتهای بزرگ امروز است که خشونت،رعب و افراط گرایی را به ارمغان آورده است.
دکتر خامهیار با یادآوری وضعیت بحرانی و خشونتهای موجود در منطقه و جهان امروز به موضوع تروریسم و تکفیر در منطقه غرب آسیا اشاره و اظهار کرد:«در هیچ یک از این خشونتها ردپایی از اسلام ایران مشاهده نمیشود و اصولاً اسلام در ایران که برگرفته از اسلام پیامبر(ص) و اهل بیت (ع) ایشان است، اسلام اعتدال و عقلانیت است. به همین جهت در طول قرنها پس از حاکمیت اسلام،مردم ایران سایر ادیان را در کنار خود پذیرفته و با صلح و دوستی ، همزیستی مشترکی دارند.
وی با ارائه گزارشی از گفتوگوهای بین دینی سازمان فرهنگ وارتباطات اسلامی در سالهای اخیر و تاکید بر مشترکات فرهنگی دو کشور، آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای توسعه روابط دینی با کلیسای اچمیادزین اعلام و اظهار کرد:«روابط فرهنگی دو کشور در سطح خیلی خوبی قرار دارد و در چند سال اخیر نیز توسعه خوبی یافته است اما همچنان ظرفیت تعمیق و گسترش این روابط به چشم میخورد و ما نیز برای همکاریهای فرهنگی بویژه با کلیسای اچمیادزین هیچ محدودیتی نداریم و آمادهایم تا در همه زمینهها از گفتوگوی ادیان گرفته تا دورههای اسلام شناسی و میزبانی مسئولان کلیسای اچمیادزین با جنابعالی و همکارانتان، تعامل و همکاری کنیم».
دکتر خامهیار در ادامه به خدمات و فعالیتهای آقای مشکی رایزن فرهنگی پیشین اشاره و از همکاری کلیسای اچمیادزین با رایزنی فرهنگی تقدیر و ابراز امیدواری کرد که با حضور رایزن جدید فرهنگی، آقای حیدری این همکاریها تعمیق و گسترش پیدا کند.
در ادامه این دیدار، اسقف اعظم ارامنه ضمن تایید سخنان دکتر خامه یار گفت: «همانطور که گفتید مشکل دنیای معاصر و بشر امروز فراموشی خدا و کناره گیری از معنویت است و وظیفه تمامی دینداران و موحدان بویژه روحانیان ادیان، دعوت مردم به بازگشت به فطرت خود و خداباوری و جاری کردن معنویت در زندگی فردی و اجتماعی است و ما به سهم خود برای این نیاز بشر تلاش میکنیم».
گارگین دوم، گفتوگوی دینی را برای ایجاد وحدت و همدلی بین مردم دنیا مهم خواند و دلیل ایجاد جنگها و فاجعههای جهانی را دوری انسانها از خدا دانست و افزود: ما مایلیم اچمیادزین را به یک مرکز گفتوگوی ادیان مبدل کنیم و البته نمایندگی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان، میتواند نقش مهمی در این مسیر داشته باشد.کلیسای اچمیادزین بسیار تحمل گراست و افراط گرایی در آن جایی ندارد. ما با نمایندگان کلیه ادیان گفتوگو میکنیم و حامل ارزشهای انسانی هستیم.
وی ضمن تقدیر از همکاریهای بسیار خوب رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران طی چند سال گذشته از تلاشهای آقای مشکی تشکر کرد و بر استمرار این تلاشها تاکید و برای رایزن جدید فرهنگی آقای حیدری آرزوی توفیق و سلامت کرد.
گارگین دوم افزود: اگر چه در سالهای گذشته کارهای خوبی انجام دادهایم، اما هنوز جای کار بسیار هست و امکانات بالقوه زیادی داریم که اجرایی نشدهاند. باید این توان را بالفعل تبدیل کنیم.
وی همچنین آمادگی کلیسای اچمیادزی را برای گسترش بیش از پیش همکاریهای دینی با جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد.
در پایان این مراسم اسقف اعظم ارامنه به پاس خدمات سالیان گذشته آقای مشکی نشان "گریگور مقدس"، بالاترین نشان کلیسای اچمیادزین، را به ایشان اهداء و برای موفقیت ایشان و تمام نمایندگان ایران در ارمنستان و نیز برای سربلندی ملت ایران، رهبر معظم انقلاب اسلامی و رئیس جمهور کشورمان دعا کرد.
انتهای پیام
نظرات