«محمد محمدیقیداری» در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه مناسبسازی معابر برای تردد معلولان، پیش از هر چیز نیازمند تغییر دیدگاه جامعه نسبت به معلولان است، اظهار کرد: رفع موانع فیزیکی، ایجاد محیطهای بدون مانع و تسهیل دسترسی برای سالمندان و معلولان زمینهساز ایجاد فرصتهای برابر است و منتج به حضور معلولان در جامعه و بهرهمندی از امکانات میشود. این در حالی است که بسیاری از معلولان، توانمندی و استعدادهای نهفتهای دارند که مغفول مانده است و نیازمند حضور در جامعه و ارتباط با همنوعان است.
این مسئول ادامه داد: در ماده 2 قانون جامع حمایت از حقوق معلولان، همه وزارتخانهها، مؤسسات، سازمانها و شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی موظفاند که در طراحی و احداث ساختمانها و اماکن عمومی و معابر به نحوی عمل کنند که امکان دسترسی و بهرهمندی از آن برای همه معلولان مانند افراد عادی فراهم شود. اما متأسفانه در عمل اینطور نیست و هنوز هم اماکن زیادی به چشم میخورد که اصلاً برای استفاده معلولان مناسب نیست و حتی برخی اماکن که در ظاهر مناسبسازی شدهاند از استانداردهای لازم برخوردار نیستند.
وی با اشاره به جمعیت 3 تا 4 درصدی معلولان در جامعه، خاطرنشان کرد: خوشبختانه طی سالهای اخیر، بهزیستی استان علاوهبر اینکه با اصناف و شهرداری در راستای مناسبسازی قدمهای مثمر ثمری برداشته، با دستگاههای مختلف نیز در زمینه مناسبسازی تعامل خوبی برقرار کرده است و این جای امیدواری دارد. با این وجود هنوز تا تغییر کامل دیدگاهها و نهادینه کردن فرهنگ چگونگی مراوده با معلولان فاصله زیادی داریم.
وی با اشاره به اقدامات قابل توجه کمیسیون مناسبسازی در شورای شهر دوره چهارم زنجان، افزود: بدون شک بهزیستی پیگیر ادامه این مهم در قالب کمیسیونهای جدید شورای شهر پنجم خواهد بود. معلولان نیز حق دارند که بهعنوان عضوی از افراد جامعه و ذینفعان حقیقی موضوع مناسبسازی را پیگیری کنند. این در حالی است که پیگیری و انجام پروژه ملی ارزیابی عملکرد دستگاهها، تشکیل جلسات مستمراستانی و شهرستانی و نظارت به نحوه عملکرد دستگاهها در مناسبسازی اماکن و ابنیه از اهم فعالیتهای این دبیرخانه مناسبسازی استان است.
به گزارش ایسنا، پارسال ستاد مناسبسازی استان زنجان 4 جلسه به ریاست معاونت عمرانی استانداری و در سطح شهرستانهای تابعه نیز 24 جلسه به ریاست فرمانداران تشکیل داد و هدف از برگزاری این جلسات، عملیاتی شدن اهداف ستاد مناسبسازی در تسهیل دسترسی همه افراد جامعه علیالخصوص افراد کمتوان به امکانات عمومی است.
انتهای پیام
نظرات