به گزارش ایسنا، رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به بازگشایی مدارس و جذب همه کودکان به مدارس گفت: با تاکیدات مقام معظم رهبری و تلاش های دولت در این زمینه، امسال فرصتی فراهم شد تا با صدور کارت حمایت تحصیلی برای دانش آموزان فاقد مدارک و اوراق هویتی که نمیتوانستند سالهای قبل در مدارس ثبت نام کنند، تسهیلاتی ایجاد شود تا آنها با همکاری وزارت کشور و وزارت آموزش و پرورش با دریافت کارت مذکور از فرمانداریها، امکان ثبت در مدارس نام داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه تمهیدات لازم برای ثبت نام تمام کودکانی که در ایران زندگی میکنند در مدارس، لحاظ شده است، عنوان کرد: در حال حاضر بیشتر از ۴۰۳ هزار نفر از کودکان اتباع را در همه مقاطع در مدارس ثبت نام کردیم به طوریکه در دوره ابتدایی در مجموع شاهد رشد پنج درصدی حضور دانش آموزان هستیم.
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش که در برنامهای رادیویی صحبت میکرد در خصوص اقدامات انجام شده برای بازماندگان از تحصیل، اعلام کرد: عزم و اراده جدی در آموزش و پرورش، همکاری با سایر نهاد ها است تا فرصت برگرداندن کودکان به مدرسه را فراهم کنیم. خوشبختانه در این زمینه سازمان های مردم نهاد نیز حمایتهای بسیار خوبی داشتهاند و امیدواریم رسانهها با فرهنگ سازی و آگاه سازی مردم در رابطه با اهمیتی که می تواند تحصیل داشته باشد، نقش ایفا کنند؛ در اینکه ما شاهد باشیم هیچ کودکی پشت درهای مدرسه نماند و همه فرزندان در سن تحصیل، در مدرسه ها حضور داشته باشند.
وی با بیان اینکه سامانههای ثبت نام تا نیمه آبان ماه فعال هستند، ادامه داد: در رابطه با نوآموزان پیش دبستانی به خصوص در مناطق محروم و مناطق دو زبانه، اعتبار مصوب داریم که به صورت رایگان بتوانند از فرصتهای آموزش پیش دبستانی استفاده کنند.
حکیم زاده خاطرنشان کرد: در تمام روستاها و حتی در جاهایی که تعداد دانش آموزان سه یا چهار نفر هستند تجهیزات فراهم شده و با اعزام معلم سعی شده تا دانش آموزان در کلاسهای درس حضور داشته باشند.
معاون وزیر آموزش و پرورش به چالش های موجود در بازماندن کودکان از تحصیل اشاره و بیان کرد: چالشهای ما فقط اقتصادی نیست؛ در برخی از مدارس به دلیل مسایل فرهنگی و کودکان کار شاهد هستیم برخی خانوادهها اجازه نمی دهند فرزندانشان بخصوص دختران در مدارس حضور پیدا کنند و این از جمله مسایلی که به ترک تحصیل و بازماندن کودکان از تحصیل دامن می زند. ازدواج زودهنگام دختران در بعضی از مناطق نیز دلیلی دیگر برای بازماندن است.
وی در خصوص چالش دیگر آموزش و پرورش گفت: امیدواریم دانش آموزان در اقصی نقاط کشور از کیفیت برابری برای دسترسی به آموزش برخوردار باشند یعنی صرف حضور دانش آموز در مدرسه نباید برای ما کفایت کند.
حکیم زاده در خصوص برنامههای امسال اظهارکرد: با توجه به اینکه برنامههای درسی از دو سال قبل آماده میشود، سعی شده با توجه به شرایط سنی این عزیزان در دوران ابتدایی، برنامههای مهارتی را متناسب سازی کنیم و مهارتهای با هم زیستن و مهارتهای اجتماعی را در قلب برنامههای اضافی دنبال کنیم.
وی افزود: کار دیگر، جلسات مشترکی بوده که با دانشگاه فرهنگیان داشتهایم و قرار بر این است معلمان جدید که امسال جذب خواهند شد و دوره کارورزی را میگذرانند، از تجارب معلمان بازنشسته استفاده کنند تا بتوانند در آماده ساختن این افراد به ما کمک کنند.
انتهای پیام
نظرات