به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، اوایل ماه ژوئیه به رغم مخالفت شدید کشورهای هستهای و همپیمانانشان که مذاکرات مربوط به این معاهده را تحریم کردهاند بیش از ۱۲۰ کشور دیگر این معاهده را مورد پذیرش قرار داده و تصویب کردند.
سازمان ملل اعلام کرده که انتظار میرود در مراسم امضای این معاهده طی امروز ۵۱ کشور آن را امضا کنند.
همچنین قرار است گوترش در نشست شورای امنیت یک سخنرانی درباره اصلاحات در عملیاتهای صلحبانی سازمان ملل که یکی از موضوعات مهم دستورکار دولت ترامپ است، انجام دهد و در این نشست مایک پنس، معاون رئیسجمهور آمریکا حضور خواهد داشت.
هیات اتیوپی در سازمان ملل که رئیس دورهای شورای امنیت است اعلام کرد: قرار است در این نشست یک روزه ۹ رئیسجمهور، سه معاون رئیسجمهور، شش نخست وزیر، سه معاون نخست وزیر و بیش از ۳۰ وزیر امور خارجه در اجلاس شرکت کنند و ۷۱ کشور نیز برای سخنرانی ثبت شدهاند.
همچنین در مجمع عمومی رهبران دهها کشور از جمله روسای جمهور ایران و اوکراین، نخست وزیرهای ژاپن و بریتانیا و رهبر تشکیلات خودگردان فلسطین سخنرانی کنند.
در افتتاحیه نشستهای مجمع عمومی سازمان ملل در روز سه شنبه مساله کره شمالی در صدر موضوعات دیگر قرار داشت.
معاهده مذکور همه کشورهایی که آن را تصویب کنند با این ممنوعیت روبرو میسازد که هرگز تحت هیچ شرایطی نباید اقدام به توسعه، آزمایش، تولید، ساخت، حصول به هر طریق، مالکیت یا ذخیره تسلیحات هستهای یا دیگر بمبهای انفجاری هستهای کند.
ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه، روز دوشنبه به خبرنگاران گفت: فرانسه از شرکت در مذاکرات این معاهده خودداری کرده چون تنها موجب تضعیف پیمان عدم اشاعه هستهای که سنگ بنای جلوگیری از گسترش تسلیحات هستهای بوده، میشود.
اما بئاتریس فین، مدیر اجرایی کمپین بینالمللی نابودی تسلیحات هستهای گفت: کشورهای امضا کننده این معاهده به دنبال گرفتن موضعی علیه تسلیحات هستهای هستند.
انتهای پیام
نظرات