• سه‌شنبه / ۲۱ شهریور ۱۳۹۶ / ۱۰:۳۵
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 96062111875
  • خبرنگار : 71443

رویترز خبر داد: پیشنهاد راهبردی جدید به ترامپ برای مقابله با ایران با حفظ برجام

رویترز خبر داد: پیشنهاد راهبردی جدید به ترامپ برای مقابله با ایران با حفظ برجام

خبرگزاری رویترز به نقل از چند مقام پیشین و فعلی آمریکا گزارش داد: رئیس‌جمهور ترامپ در حال بررسی راهبردی است که خواستار رویکرد خصمانه‌تر در قبال ایران، به ویژه به دلیل فعالیت‌های این کشور در منطقه است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، چند مقام پیشین و فعلی آمریکا گفته‌اند که این راهبرد را جیمز ماتیس وزیر دفاع، رکس تیلرسون وزیر امور خارجه، ژنرال مک مستر مشاور امنیت ملی و دیگر مقامات ارشد آمریکایی تهیه کرده‌اند که روز جمعه در نشست شورای امنیت ملی در اختیار دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا قرار گرفت.

این مقامات آگاه که خواستند نامشان فاش نشود، گفته‌اند که این راهبرد ممکن است مورد توافق قرار گیرد و پیش از پایان سپتامبر ( ماه جاری میلادی) علنی شود.

به گفته این منابع آگاه هدف این طرح افزایش فشار بر تهران برای توقف برنامه موشکی بالستیک این کشور و آنچه واشنگتن حمایت ایران از گروه‌های شبه نظامی در منطقه به ویژه عراق و سوریه می‌خواند، است.

یک مقام ارشد دولت آمریکا مدعی شد: من این طرح را یک راهبرد گسترده برای مقابله با یکسری رفتارهای مخرب ایران شامل حمایت مالی،  پشتیبانی از تروریسم، بی ثبات کردن منطقه به ویژه سوریه، عراق و یمن می دانم.

وی همچنین گفت که این طرح دیگر ادعاهای آمریکا علیه ایران از جمله جاسوسی سایبری و فعالیت‌های دیگر به علاوه احتمال اشاعه هسته‌ای را هدف قرار می‌دهد.

به گزارش رویترز، دولت آمریکا همچنان در حال بحث و گفت‌وگو درباره اتخاذ موضعی جدید در قبال توافق هسته‌ای و گروه 1+5  است که در سال 2015 حاصل و منجر به محدودیت برنامه هسته‌ای ایران در ازاء رفع تحریم‌های این کشور شد.

یک مقام پیشین و یک مقام کنونی آمریکایی گفته‌اند که این راهبرد همچنین شامل رویکرد خصمانه‌تر آمریکا در قبال ادعای واشنگتن مبنی بر این است که تهران به حوثی‌ها در یمن و گروه‌های فلسطینی در غزه و مصر سلاح ارسال  می‌کند.

بنابر گزارش رویترز، راهبرد ارائه شده به رئیس‌جمهور ترامپ از آمریکا می‌خواهد اقدامات خصمانه‌تری را در بحرین به کار گیرد که در آن اقلیت سنی اکثریت شیعه را تحت فشار قرار می‌دهند. شیعیان در این کشور خواستار اصلاحات هستند.

علاوه بر این، سه تن از این مقامات آمریکایی گفته‌اند که این طرح به نیروی دریایی آمریکا اجازه می‌دهد تا هر زمان که یک قایق تندروی متعلق به نیروهای ایرانی به آنها آسیب زد، به زور متوسل شوند.

نیروی دریایی ایران و آمریکا تاکنون چندین بار در آبهای خلیج فارس و تنگه هرمز با یکدیگر روبرو شده‌اند. با توجه به این راهبرد جدید فرماندهان آمریکایی اکنون می‌توانند هر زمان که  احساس کردند قایق‌ها و جان کارکنانشان در خطر افتاده است، از گلوله استفاده کنند.

براساس این گزارش راهبرد جدید ارائه شده شامل افزایش فعالیت نظامی آمریکا در عراق و سوریه نمی‌شود. مشاوران امنیت ملی ترامپ معتقدند که پاسخ نظامی قدرتمندانه‌تر به آنچه واشنگتن نیروهای نیابتی ایران در عراق و سوریه می‌داند، مقابله با داعش تحت رهبری آمریکا را پیچیده‌تر می‌کند. آنها معتقدند که این مسئله همچنان اولویت آمریکا است.

تمامی این پنج مقام آمریکایی گفته‌اند: ماتیس و مک مستر به همراه روسای فرماندهی مرکزی آمریکا و فرماندهی نیروهای ویژه آمریکا مخالف این بوده‌اند که فرماندهان آمریکایی در عراق و سوریه اجازه برخورد قوی‌تر با اقدامات حزب‌الله و دیگر گروه‌های شیعی مورد حمایت ایران را داشته باشند.

به گفته این مقامات مشاوران نگرانند که قوانین آسان‌تر برای مداخله نیروهای آمریکایی را از مقابله با بازمانده‌های داعش منحرف می‌کند.

علاوه بر این قوانین سهل‌انگارانه‌تر می تواند نیروهای آمریکایی را در تقابل با ایران قرار دهد. در حالی که نیروهای آمریکایی در حال حاضر نیز درگیری‌های زیادی دارند و ترامپ نیز اجازه افزایش نیروهایش در افغانستان را داده است.

یک مقام پیشین آمریکایی گفت که حزب‌الله و گروه‌های شیعی مورد حمایت ایران در بازپس‌گیری مناطق تحت کنترل داعش در عراق بسیار مفید و کمک کننده بوده‌اند.

رویترز در ادامه گزارش خود آورده است: اگرچه دونالد ترامپ در تلاش برای یافتن راهی برای خروج از توافق هسته‌ای است، اغلب مشاوران امنیت ملی‌اش خواهان باقی ماندن آمریکا در این توافق هستند.

یک مقام آمریکایی در این باره گفت: مسئله اصلی ما این بود که رئیس‌جمهور را متقاعد کنیم از برجام خارج نشود. اما وی حسی بسیار قوی مبنی بر این دارد که آنها باید رویکردی خصمانه‌تر در قبال ایران داشته باشند. موضعی که مورد حمایت نیکی هیلی (نماینده آمریکا در سازمان ملل) است. اغلب راهبردهایی که به رئیس‌جمهور ارائه شد به گونه‌ای بودند که برجام حفظ شود اما دیگر مسائل مورد هدف قرار گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha