آرزو اشرفیزاده در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: بعد از پیگیریهای صورت گرفته از ابتدای دولت یازدهم و توصیههای اکید مقام معظم رهبری و رئیس جمهور در مورد لزوم احیای تالاب هامون در دیدار با مقامات عالیرتبه دولت افعانستان و در پی آخرین سفر وزیر امور خارجه کشورمان به افغانستان و رایزنی با مقامات این کشور در اواخر اردیبهشت امسال مقررشد سند راهبردی همکاریهای دو کشور ایران و افغانستان تدوین شود.
وی افزود: در پی این تصمیم در دو کشور ایران و افغانستان کمیتههای مشترکی به منظور احصای زمینههای همکاری و مشارکت دو کشور ایجاد شده است. کمیتههای پنجگانه شامل کمیتههای آب، علمی- آموزشی، اقتصادی، کشاورزی و امنیتی میشود.
مسئول امور تالابها در سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه گفت: سازمان حفاظت محیط زیست در کمیتههای آب، کشاورزی و علمی-آموزشی عضویت دارد. کمیتهای هم که بحث احیای تالاب هامون را پیگیری می کند کمیته آب است. تاکنون جلسات متعددی داخل کشور و یک نشست مشترک با نمایندگان دولت افغانستان در تهران به منظور پیگیری اهداف کمیتهها تشکیل شده است.
اشرفیزاده تاکید کرد: احیای تالاب هامون بدون همکاری دو کشور محقق نخواهد شد. خوشبختانه کشور افغانستان اعلام کرده که موافق احیای هامون است و در جلسات کارشناسی به اهمیت این تالاب اذعان کرده است و امیدواریم نهایت همکاری را برای بازگشت حیات تالاب هامون و به تبع آن حیات منطقه در دو سوی مرز داشته باشد و این موضوع به یکی از اصلیترین محورهای همکاری دو کشور تبدیل شود.
انتهای پیام
اقدام مشترک ایران و افغانستان برای احیای هامون
مسئول امور تالابها در سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به همکاری ایران و افغانستان برای تهیه سند راهبردی مشترک اظهار کرد: احیای تالاب هامون یکی از موضوعاتی است که از طریق کمیته آب مشنرک دنبال میشود.
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
سلام، سابقه طولانی کار و تجربه در بخش های مختلف باعث شده است تا محدوده اظهار نظررا افزایش دهد، درسال های 1355تا 1358 در زابل رئیس اداره کشاورزی بودم و آنهم سال هایی که افغانستان تقبل جار ی کردن حق آبه ایران را به هامون پذیرفته بود و شرکتهای عمرانی به شدت در حال ساختن کانال ها و سد و سردهنه های آبگیر چاه نیمه بودند . هنوز ماهی آمور را به دریاچه هامون معرفی نکرده بودند تا نی زارهای سیستان به نابودی بکشاند و ایران در هژمونی سیاسی نسبت به افغانستان داشته باشد ولی پس از چهار دهه همه چیز با عدم پای بندی افغانستان به معاهده نامه سهم حق آبه ایران به هم ریخت و حالا باید به انتظار همکاری دولت افغانستان بنشینیم تا سهم تعهد شده ایران را به سیستان جاری کند .ارادتمند چنگیز اشرقی رئیس اداره کشاورزی سال های بسیار دور سیستان
نظرات