بهنام سعیدی در گفتوگو با ایسنا، درباره اقداماتی که در طی دوران مسوولیتش در سازمان مدیریت بحران کشور انجام شده، اظهار کرد: معاونت پیشبینی و پیشگیری، معاونت نوپایی در سازمان مدیریت بحران کشور است، اما طی مدت کوتاهی که از زمان فعالیتش میگذرد، اقدامات قابل توجهی در این حوزه انجام شده که البته در صورت اختصاص بودجه و اعتبارات بیشتر قطعا تعداد اقدامات اجرایی افزایش بیشتری مییافت.
وی تهیه و تدوین بسته اجرایی کاهش خطر فروریزش در شهر تهران را یکی از مهمترین اقدامات انجام شده طی این مدت اعلام کرد و گفت: فروریزش زمین که خبرهای متعددی از آن در نقاط مختلف شهر به گوش رسیده، از جمله خطرات جدی است که تهران را تهدید میکند. از این رو این بسته تدوین و پس از تصویب توسط هیات وزیران برای اجرا ابلاغ شده است.
معاون پیشبینی و پیشگیری سازمان مدیریت بحران کشور همچنین تهیه سند آسیبشناسی مدیریت بحران کلانشهرهای کشور را از دیگر اقدامات انجام شده در این معاونت برشمرد و گفت: با توجه به ساختار مدیریت بحران قطعا نیاز به آسیبشناسی وجود داشت که ما این اقدام را انجام داده و این سند نیز توسط هیات وزیران به تصویب رسید
سعیدی تهیه و تدوین برنامه آمادگی مدارس در برابر زلزله را از دیگر اقدامات اجرایی برشمرد و افزود: به معاونان هماهنگی امور عمرانی و همچنین مدیران بحران استانهای سراسر کشور آموزشهای تخصصی ارائه شد که این آموزش ها برای فرمانداران، شهرداران و بخشداران شهرستانهای کل کشور در حال برگزاری است.
وی از همکاری با یونیسف برای آموزش ایمنی و اصول مدیریت بحران به کودکان نیز خبر داد و گفت: همچنین با پیگیریهای انجام شده دروس مدیریت بحران در دروس دانشگاهی سراسر کشور به عنوان دو واحد درسی اختیاری گنجانده شده و سرفصل های مربوط به آن نیز تهیه و تدوین شد.
معاون پیشبینی و پیشگیری سازمان مدیریت بحران کشور ایجاد مقطع دکتری در رشته مهندسی سوانح در دانشگاههای مادر کشور را از جمله این اقدامات عنوان کرد و گفت: همچنین با هماهنگیهای انجام شده با وزارت بهداشت در س مدیریت مخاطرات، سلامت و بلایا نیز در دانشگاههای علوم پزشکی کشور تدریس میشود.
سعیدی انجام پروژه تقویت کاهش خطرپذیری سوانح با همکاری سازمان ملل متحد، پیگیری آموزش به نیروهای مسلح با شعار هر نیروی نظامی یک امدادگر، تهیه الگوی کاهش خطرپذیری مناطق شهری و... را از دیگر اقدامات انجام شده اعلام کرد.
معاون پیشبینی و پیشگیری سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به جلسات برگزار شده در سازمان مدیریت بحران اضافه کرد: طی این مدت 5 جلسه شورای عالی مدیریت بحران کشور و همچنین 12 جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران کشور نیز برگزار شده است.
سعیدی از تهیه بانک اطلاعاتی اساتید و کارشناسان مدیریت بحران کشور نیز خبر داد و افزود: همچنین گزارشی از بحرانها و حوادث رخ داده شده با آسیبشناسی و جمعآوری نظر کارشناسان به مقامات کشور از جمله ریاست محترم جمهور ارسال شده است که از جمله آن میتوان به تهیه گزارش درباره علل فرونشست زمین در شهر تهران و ارسال گزارش آن به رییس جمهور اشاره کرد.
وی با بیان اینکه طی این مدت برای تعیین حریم و آزادسازی بستر بیش از 6000 کلیومتر از رودخانههای کشور، با وزارت نیرو رایزنی شده است، گفت: علاوه بر آن سازمان مدیریت بحران کشور با محوریت معاونت پیشبینی و پیشگیری، دورههای آموزشی را با گروههای مختلف از جمله خبرنگاران و رسانهها نیز برگزار کرده و طی این مدت تلاش شده تا با اطلاعرسانی به موقع رویدادها و جزییات حوادث، از ایجاد شایعات جلوگیری شده و زمان عکسالعمل سریع برای شهروندان و مسوولان نیز فراهم شود.
معاون پیشبینی و پیشگیری سازمان مدیریت بحران کشور اضافه کرد: اقدامات دیگری نیز در این معاونت برای اجرایی شدن در حال بررسی و مطالعه است که پس از تصویب نهایی اطلاعرسانی خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات