• دوشنبه / ۱۳ شهریور ۱۳۹۶ / ۰۷:۳۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 96061307312
  • خبرنگار : 71417

جدی شدن کارزار انتخاباتی آلمان با برگزاری مناظره تلویزیونی مرکل و شولتس

جدی شدن کارزار انتخاباتی آلمان با برگزاری مناظره تلویزیونی مرکل و شولتس

سه هفته پیش از برگزاری انتخابات آلمان مناظره تلویزیونی آنگلا مرکل و رقیب انتخاباتی او مارتین شولتس برگزار شد و مهاجرت، مناقشه اتمی با کره‌شمالی، همکاری با دونالد ترامپ و اردوغان از موضوعات اصلی این مناظره بود.

به گزارش ایسنا، شبکه خبری دویچه وله گزارش داد، آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان و نامزد حزب دموکرات مسیحی در برابر مارتین شولتس، کاندیدای حزب سوسیال دموکرات در یک مناظره زنده تلویزیونی قرار گرفت؛ مناظره‌ای که دقیقا سه هفته پیش از برگزاری انتخابات بوندس‌تاگ برگزار شد. این نخستین و تنها مناظره‌ای محسوب می‌شد که برای انتخابات پارلمانی آلمان پیش بینی شده بود.

یکی از محورهای اصلی مناظره تلویزیونی موضوع مهاجرین و سیاست دولت آلمان در قبال پناهجویان بود. مارتین شولتس در رابطه با سیاست مهاجرپذیری از آنگلا مرکل انتقاد کرد.

مرکل در یکی از مصاحبه‌های اخیر خود از سیاست دولت در پذیرش پناهجویان در سال ۲۰۱۵ دفاع کرده و گفته بود که هرگاه بار دیگر در چنین شرایطی قرار گیرد، تصمیم مشابهی اتخاذ خواهد کرد.

شولتس در انتقاد خود از مرکل گفت که تکرار چنین سیاستی را صحیح نمی‌داند و آن را به مرکل توصیه نمی‌کند. مرکل به شرایط خاص پاییز سال ۲۰۱۵ اشاره و تاکید کرد که در آن هنگام، راه حل مقابله با پناهجویان این نبود که نیروهای انتظامی با خشونت و ماشین‌های آب‌پاش با آنان برخورد کنند.

مرکل در آن شرایط با فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه و با مسئولان حزب سوسیال دموکرات آلمان نیز مذاکره کرده و بر آن اساس چنین تصمیمی گرفته است.

شولتس راه حل صحیح مقابله با بحران پناهجویی را مشورت گسترده‌تر با همه رهبران و مسئولان کشورهای عضو اتحادیه اروپا دانست و به گونه‌ای مرکل را به تک‌روی در این عرصه متهم کرد.

به گفته مارتین شولتس، موضوع همگرایی و جذب پناهجویان به جامعه آلمان موضوعی زمان‌بر است و نمی‌توان انتظار داشت که دولت ظرف مدت کوتاهی قادر به حل آن باشد. مرکل نیز، در همین رابطه موضوع همگرایی در آلمان را یکی از چالش‌های بزرگ دولت در چهار سال آینده دانست.

مرکل در عین حال تاکید کرد که موضوع پناهجویی از موضوع جهانی‌گردانی جدا نیست و نمی‌توان تنها از مزایای روند جهانی‌گردانی بهره گرفت و به مشکلات ناشی از آن کم‌توجهی کرد.

هر دو سیاستمدار در این نکته اتفاق نظر داشتند که بحران پناهجویی و مهاجرت موضوعی نیست که تنها به دولت آلمان مربوط شود، بلکه همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید در این زمینه همکاری کنند.

شولتس تاکید کرد که برخورد رومانی، مجارستان و لهستان در زمینه سیاست مهاجر پذیری اتحادیه اروپا قابل پذیرش نیست و این کشورها نمی‌توانند تنها از مزایای اتحادیه اروپا بهره‌مند شوند اما حاضر به مشارکت در مسائلی نظیر پناهجویی نباشند.

آنگلا مرکل با اشاره به چهار میلیون مسلمانی که در جامعه آلمان زندگی می‌کنند، تاکید کرد که از این منظر اسلام به آلمان تعلق دارد. او در عین حال بین مسلمانان و نیروهای افراطی تفاوت قائل شد و تاکید کرد که دولت باید جلوی نفرت‌پراکنی افراطی‌ها را بگیرد.

صدراعظم آلمان از جمله به این نکته اشاره کرد که باید جلوی دخالت عربستان و ترکیه و تاثیر منفی آن‌ها بر مسلمانان ساکن آلمان گرفته شود.

مارتین شولتس نیز تاکید کرد که همگرایی و ادغام مسلمانان در آلمان دشوارتر از سایر پناهجویان و مهاجران نبوده و چنین چیزی از منظر قانون اساسی آلمان نیز قابل دفاع نیست.

آنگلا مرکل به ضرورت آموزش پیش‌نمازان مساجد در آلمان اشاره کرد و خواستار کنترل بیشتر بر مساجد در آلمان شد.

از سوی دیگر، مارتین شولتس خواستار قطع فوری مذاکرات مربوط به عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا شد. مرکل در مقابل معتقد بود که این سیاست می‌بایست در هماهنگی با سایر اعضای اتحادیه اروپا دنبال شود و از آن گذشته، آلمان در قبال  ۵۰ درصد از مردم ترکیه که از سیاست‌های اردوغان پشتیبانی نمی‌کنند و روی اتحادیه اروپا حساب باز کرده‌اند، مسئول است.

هر دو سیاستمدار آشکارا از سیاست‌های اردوغان انتقاد کردند. مرکل تاکید کرد که اردوغان با سیاست‌هایی که در پیش گرفته با سرعتی بسیار زیاد از ارزش‌های اتحادیه اروپا فاصله گرفته است.

شولتس اردوغان را متهم کرد که در برابر کودتای نا فرجام ژوئیه ۲۰۱۶ دست به یک ضد کودتا زده است.

نامزد حزب سوسیال دموکرات با اشاره به کشورهای آمریکا، کانادا و استرالیا از لزوم تصویب قانون مهاجرت سخن گفت. به باور او، ورود مهاجران به آلمان باید از طریق این قانون تنظیم شود. آنگلا مرکل نیز تاکید کرد که چنین تصمیم‌هایی در مورد مهاجرت نیروهای تحصیلکرده و متخصص اجرایی شده است.

مرکل در عین حال، از همکاری با کشورهای آفریقایی در مورد کنترل مهاجرت خبر داد. هر دو سیاستمدار در این نکته اتفاق نظر داشتند، که روند اخراج پناهجویانی که درخواست آنها رده شده است، باید تسریع شود.

مارتین شولتس با اشاره به این موضوع که رفتار سیاسی دونالد ترامپ غیر قابل محاسبه است، او را برای حل معضلات سیاسی جهان و از جمله مناقشه اتمی با کره شمالی فرد نامناسبی خواند.

شولتس تاکید کرد که اروپا باید همکاری‌های خود را در ارتباط با بحران‌های جهانی با افراد معقول دولت ترامپ و از جمله رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آن کشور گسترش دهد.

آنگلا مرکل در مقابل معتقد بود که نمی‌توان آمریکا و رئیس جمهور این کشور را از معادلات سیاسی جهان به کنار گذاشت. مرکل ضمن اشاره به اختلاف نظرهای خود با ترامپ و از جمله مواضع ترامپ در مورد ناآرامی‌های شارلوتزویل تاکید کرد که اروپا باید همه تلاش خود را به کار گیرد تا بحران‌های موجود به شکل دیپلماتیک حل شوند.

مرکل گفت که مناقشه اتمی کره شمالی را نمی‌توان بدون مشارکت آمریکا حل کرد. اما آلمان باید در همراهی با کشورهای اروپایی، تماس‌های خود را با روسیه، چین، کره جنوبی و ژاپن افزایش داده و تلاش ورزد تا این مناقشه از راه‌های دیپلماتیک حل شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha