به گزارش ایسنا، «حمید ملانوری» صبح امروز 12 شهریور ماه در همایش تجلیل از بهورزان شهرستانهای رفسنجان و انار اظهار کرد: رفتارهای هنجارشکنانه جامعه در سلامت اثر میگذارد و هزینههای زیادی روی طرح تحول سلامت ایجاد میکند.
وی افزود: سلامت یکی از مهمترین نعمتهای الهی است که خداوند به انسان عطا فرموده و رعایت نکات ضروری در حفظ سلامتی مورد تأکید است.
فرماندار رفسنجان در ادامه با اشاره به نقش بهورزان در نظام سلامت، یادآور شد: رسالت و نقش بهورزان بسیار سنگین است و آگاهی دادن جامعه نسبت به هنجارها و مشکلاتی که روی سلامت تاثیر منفی دارد یکی از وظایف بهورزان است چرا که با مردم ارتباط مستقیم دارند.
ملانوری در ادامه خاطرنشان کرد: در زمینه جمعآوری قهوهخانهها و مراکز عرضه قلیان تلاش زیادی شد و شهر رفسنجان بهعنوان شهر بدون قلیان توسط یونسکو معرفی شد.
وی افزود: هفت قلیانفروشی نیز تا نیمه اول مهرماه جمع آوری میشود و با تفاهمنامهای که بین آنها منعقد شده بهزودی رفسنجان از وجود قلیانفروشی نیز پاکسازی میشود.
فرماندار رفسنجان خاطرنشان کرد: البته با وجود جمعآوری قلیانها و متکدیان نباید خوشبین بود که شهر سالمی داریم، چون زیرپوست شهر اتفاقاتی میافتد که جامعه را به خطر میاندازد بنابراین آگاهی بخشی جامعه میتواند در کاهش این خطرات موثر باشد.
تغییر چهره بیماریها در کشور
رئیس دانشگاه علومپزشکی رفسنجان نیز در این همایش گفت: پس از سه دهه از طراحی و اجرای شبکه سلامت، چهره بیماریها در ایران تغییر کرده و اکنون بیشترین عامل مرگ و میرها بیماریهای قلبی عروقی، سرطانها، بیماریهای مزمن تنفسی و حوادث ترافیکی است.
دکتر «علی اسماعیلیندیمی» افزود: متوسط طول عمر جامعه ایرانی افزایش یافته و به 73.5 سال رسیده و در زنان این رقم 74.5 سال است و برای این موضوع زحمات زیادی در حوزه سلامت کشیده شده که موجب افزایش شاخص سلامت و طول عمر انسانها شده است.
وی با اشاره به اجرای طرح تحول سلامت در شهرستان، خاطرنشان کرد: در سه سال گذشته تحول خوبی در شبکه بهداشتی درمانی شهرستان انجام شده و همه مراکز بهداشتی و درمانی خانههای بهداشت روستاها تعمیر، بازسازی و احداث شدند، همچنین در مراکز بهداشتی دندانپزشک و روانپزشک مستقر است.
رئیس دانشگاه علومپزشکی رفسنجان یادآور شد: نرخ فرزندآوری در کشور کاهش پیدا کرده و از طرفی افزایش سن ازدواج هم شیوع پیدا کرده که باید برای این مسائل اجتماعی فکری شود.
اسماعیلیندیمی سرطان را یک عامل چندخطری دانست و گفت: سیستم بهداشت و درمانی باید مردم را کمک و راهنمایی کند و با عوامل سرطانها و بیماریهای قلبی عروقی آشنا کنند.
وی یادآور شد: با تلاشهایی که در این زمینه انجام شده میزان کشف سرطانها هم افزایش یافته و مردم نسبت به سلامت خود حساسیت بیشتری دارند.
انتهای پیام
نظرات