• پنجشنبه / ۹ شهریور ۱۳۹۶ / ۲۱:۳۲
  • دسته‌بندی: فرهنگ عمومی
  • کد خبر: 96060905616
  • منبع : نمایندگی قم

صالحی:

مهمترین هدف وزارت فرهنگ و ارشاد صیانت از هویت ایرانی و اسلامی است

مهمترین هدف وزارت فرهنگ و ارشاد صیانت از هویت ایرانی و اسلامی است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مهمترین هدف وزارت فرهنگ و ارشاد صیانت از هویت ایرانی و اسلامی است.

به گزارش ایسنا، سید عباس صالحی عصر امروز در دیدار با آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم عنوان کرد:امید است وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فرصتی در جهت خدمت بیشتر به فرهنگ دینی و اسلام و شیعه و معارف اهل بیت(ع) باشد.بنده با توجه به سوابق حوزوی و دانشگاهی و حسن نیت علما و بزرگان حوزه همه تلاش خود را برای انجام کارهای بزرگ در مسیر اعتلای فرهنگ به کار می گیرم.بی‌شک تعامل و ارتباط مستحکم بین حوزه و وزارت فرهنگ بیش از گذشته امری ضروری و اجتناب ناپذیر است و امیدواریم بتوانیم نقطه اتصال میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حوزه و روحانیت در تحقق رسالت خود باشیم.

صالحی همچنین در مورد مهم ترین اهداف دولت دوازدهم اظهار کرد:صیانت از هویت و سبک زندگی ایرانی و اسلامی، حمایت از فعالیت‌های فرهنگی و پیشتازی در سطح جهان در حوزه فرهنگ، هنر و رسانه از جمله این اهداف است.تعامل جدی میان حوزه از پایگاه‌های کهن کشور و وزرات ارشاد می‌تواند در تحقق این اهداف نقش مهمی ایفاء نماید.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد:این وزارتخانه در عرصه قوه مجریه رسالت خاصی را در عرصه فرهنگ دارد و براساس اهداف خود نیز برنامه‌های 46 گانه ای را تعریف کرده است.

وی گفت:موسسات و نهادهای موثری در حوزه‌های علمیه و روحانیت در شهر قم و دیگر شهرها با منابع انسانی توانمند، پشتوانه‌ای مهم برای تحقق اهداف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محسوب می‌شوند.

آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری عصر امروز در دیدار صالحی وزیر ارشاد با وی در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم عنوان کرد:حضور ایشان در کابینه فرصت خوبی برای رشد و توسعه فرهنگی کشور است.

آیت‌الله حسینی بوشهری خطاب به صالحی افزود:شما در عرصه‌های فکری و فرهنگی، چهره‌ای شاخص و شناخته شده هستید و با توجه به اینکه در حوزه و دانشگاه اهل قلم نیز هستید اقدامات بزرگی را در دولت آغاز کردید.طلاب حوزه علمیه از انتخاب شما خرسند شدند و شاهد رای بالای مجلس به شما بودیم این امر رسالت شما را سنگین می‌سازد.مسئولیت در وزارت ارشاد بسیار سنگین است اما شما با توجه به سوابق خود این رسالت را تحقق می‌بخشید انتظار می‌رود در دوره جدید از صاحبان اندیشه در حوزه نیز بهره بگیرید.

امام جمعه موقت قم در خصوص مشکلات نشر و چاپ عنوان کرد:پشتیبانی و حمایت از آثار مکتوب حوزویان باید در برنامه‌های وزارت فرهنگ و اسلامی قرار گیرد.

وی یادآور شد:بسیاری از تالیفات اساتید و طلاب حوزه به واسطه مشکلات نشر هنوز به مرحله چاپ راه نیافته‌اند که در این زمینه باید راهکاری اندیشید.این مشکلات موانعی را در حوزه نشر ایجاد کرده است در این عرصه موانع و مشکلات برداشته شود. حوزه‌های علمیه در سال‌های اخیر شکوفایی و توسعه خوبی داشته‌اند و در عرصه فرهنگ شاهد چاپ تعداد بسیار زیاد مجلات و کتب،وجود سرمایه‌های انسانی و انجمن های علمی وابسته به حوزه هستیم.چنین ظرفیت‌های فکری و فرهنگی موجب می شود تا تعامل میان حوزه و وزارت ارشاد بیش از پیش ضروری شود.

وی ادامه داد:در خصوص برگزاری کتاب سال حوزه و نمایشگاه‌های تخصصی مطالباتی از سوی اسایتد و طلاب وجود دارد که باید پشتیبانی شود.

آیت‌الله حسینی بوشهری در مورد ظرفیت‌های بالنده در حوزه‌های علمیه اظهار کرد:فعالیت‌های هنری از جمله این ظرفیت‌ها و اولویت‌ها در حوزه است به ویژه شعر، رمان و داستان نویسی از جمله رشته‌های هنری است که مورد استقبال است و باید به آنها توجه شود.

سید عباس صالحی همچنین در دیدار با آیت‌الله رضا استادی در موسسه کتاب‌شناسی شیعه اظهار کرد: با توجه به اینکه برخی از برنامه‌ریزی‌ها در حوزه فرهنگی دقیق عملیاتی نشده است از این رو نیازمند بازخوانی و بازنگری در شیوه‌های فرهنگی هستیم. ایران اسلامی مهد بزرگان و شخصیت‌های بسیاری در حوزه دین است و باید از این ظرفیت‌های مهم دینی و فرهنگی بهره گرفت.در طول انقلاب اسلامی با وجود اینکه فرهنگ در کانون شعارها قرار داشته اما هنوز از ظرفیت‌های فرهنگی به خوبی استفاده نشده است.متاسفانه جامعه در خطر فاصله گرفتن از دین است و نگاه‌های عامیانه و سطحی نگرانه از دین جامعه را تهدید می‌کند و باید در این زمینه راهکاری اندیشید.در این عرصه وزارت ارشاد در قوه مجریه نقش کانونی را عهده دار است و با توجه به رسالتی که در حوزه دین و فرهنگ داریم می توانیم اثر گذار باشیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد:فرهنگ حوزه اصلی هویتی جامعه اسلامی و ایرانی است و از اهمیت زیادی برخوردار است و جامعه اسلامی ایران نیز با مفاخر فرهنگی و فرهنگ اصیل خود شناخته می‌شود.

وی در پایان گفت:وزارت فرهنگ و ارشاد تعامل خوبی را با مراکز دینی و حوزه‌های علمیه دنبال می کند تا از همه توان و ظرفیت‌ها بهره بگیرد.

آیت‌الله جعفر سبحانی نیز در دیدار وزیر ارشاد با وی اظهار کرد: وضعیت کتابخوانی در کشور نگران کننده است چرا که کتابخوان کم شده و کتاب فروشی رونق ندارد.بسیاری از کتاب فروشی‌ها به دلیل وضعیت کتابخوانی در حال تغییر شغل هستند، باید این مشکلات در حوزه کتاب خوانی رفع شود. کتاب در همه جا وجود دارد اما اثرگذاری کتاب اهمیت زیادی دارد و ارشاد باید بر محتوای تولیدات و منشور انتشارات نظارت داشته باشد هر چه محتوا بیشتر باشد فرهنگ نیز ارتقاء می‌یابد.این وزارتخانه می‌تواند ارتباط گسترده‌ای با حوزه‌های علمیه داشته باشد و در تعامل با حوزه بسیاری از مشکلات در بخش فرهنگ را حل کند.در کشوری که کتاب خوانی رونق دارد پیشرفت هم امکان پذیر است اگر از کتاب خوانی فاصله بگیریم به پیشرفت دست پیدا نمی کنیم.اگر در کشور به انتشارات و کتاب بی‌توجهی شود نمی‌توانیم در رشد و اعتلای فرهنگ موفق باشیم چرا که دشمن از این فرصت استفاده می‌کند.

وی تاکید کرد:باید با حضور ناشران مشکلات این حوزه حل شود و امید است در این زمینه به نتایج خوبی دست پیدا کنی. پس باید از ناشران و فعالین نشر کتاب به خوبی حمایت شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha