• سه‌شنبه / ۱۷ مرداد ۱۳۹۶ / ۱۲:۳۵
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 96051710399
  • خبرنگار : 30057

بررسی چالش‌های علمی کشور

بررسی چالش‌های علمی کشور

 رییس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی با اشاره به چالش‌های موجود در حوزه‌های کشور گفت: یکی از مهم‌ترین چالش‌ها خرید تجهیزات بیش از حد دانشگاهی است که برای کابرد آن برنامه‌ای تعیین نشده است.

به گزارش ایسنا دکتر محمد جواد لاریجانی امروز در اجلاس سراسری رؤسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشگاه‌ها و پارکهای علم و فناوری سراسر کشور  با اشاره به لزوم توجه به مراکز تحقیقاتی و مشکلات موجود اظهار کرد: دکتر فرهادی وزیر علوم در دوره مسؤولیتشان نقش مهمی در پیشبرد آموزش عالی داشته و توانسته است چالش‌های موجود را با حکمت و خویشتنداری و بدور از جنجال رفع کند.

وی با اشاره به اینکه اداره دانشگاه کار پیچیده‌ای است، ادامه داد: این مهم با بکار بردن حکمت و توکل به خدا به سرانجام می‌رسد و امیدواریم دکتر خاکی صدیق که امروز و یا چند روز دیگر به عنوان وزیر علوم به مجلس معرفی می‌شود، بتواند با رای خوبی از مجلس شورای اسلامی به وزارت برسد.

لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این‌که تاسیس مراکز علمی در 250 سال گذشته باعث شده است نقش آنها مورد توجه قرار گیرد، خاطرنشان کرد: در صد سال گذشته تحقیقات عظیم و جهش‌های بزرگ علمی از مراکز علمی نشات گرفته است، به طوری که این مساله باعث پیشبرد علم در کشوری مانند هند شده است.

رییس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی با اشاره به دلایل مراکز تحقیقاتی در کشف‌های علمی و تاثیر آنها اظهار کرد:‌ شاخص‌های دانش‌سنجی حکایت از وضعیت علمی کشور دارد، برای جهش‌های علمی باید فراتر از شاخص‌ها حرکت کرد.

لاریجانی ادامه داد:‌ مراکز تحقیقاتی باید هویت تحقیقاتی داشته باشند و نباید به دنبال این باشند که محل مرکز تحقیقاتی کجا است و چند نیرو در آنجا فعال هستند، بلکه باید به دنبال این باشند که چه پروژه‌هایی را دنبال می‌کنند؛ چرا که هویت پژوهشگاه‌ها به پروژه‌هایی است که دنبال می‌کنند.

وی تاکید کرد:‌ انجام آزمایش‌های بزرگ از دیگر کارهای مراکز تحقیقاتی است.

لاریجانی با بیان اینکه در حال حاضر با چالش‌هایی روبرو هستیم، یادآور شد:‌ یکی از این چالش‌ها خرید تجهیزات ْآزمایشگاهی است که این در حالی است که هرگز به کاربردهای آن توجه نشده است.

رییس پژوهشگاه دانش‌های بنیادی با تاکید بر تعامل مراکز تحقیقاتی با دانشگاه گفت:‌ در حال حاضر 80 درصد مراکز علمی دنیا به صورت تعاملی با دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند و از دانشگاه به عنوان فرصتی استفاده می‌کنند و این بر خلاف روال کشور ما است که تعامل با مراکز تحقیقاتی کمرنگ است.

وی تاکید کرد:‌ مراکز تحقیقاتی نباید نیروی ثابت داشته باشند و باید در آن‌ها از نیروهای علمی کشور استفاده شود.

لاریجانی با تاکید بر تربیت دانشجویان ادامه داد: مراکز تحقیقاتی باید بر این امر توجه کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha