• دوشنبه / ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ / ۲۰:۵۵
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 96051610073
  • خبرنگار : 71439

مرعشی مطرح کرد:

احمدی‌نژاد محصول فروپاشی سیاسی اصلاح‌طلبان و اصولگرایان در سال 84 بود

احمدی‌نژاد محصول فروپاشی سیاسی اصلاح‌طلبان و اصولگرایان در سال 84 بود

سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی ایران معتقد است که محمود احمدی‌نژاد محصول و مطلوب اصولگرایان نبوده اما آنها مسوول سکوت در مقابل تخلفات او هستند.

به گزارش ایسنا، سیدحسین مرعشی در نشستی که با حضور جمعی از اهالی رسانه و فعالان فضای مجازی جهت تبیین مواضع حزب کارگزاران سازندگی برگزار شد، با اشاره به سخنان امروز غلامرضا مصباحی مقدم و برائت جستن از محمود احمدی‌نژاد گفت: ماهی را هر وقت از آب بگیری تازه است.

وی ادامه داد: با بخشی از حرف‌های ایشان موافق هستم که آقای احمدی‌نژاد محصول و مطلوب اصولگرایان نبود. آقای احمدی‌نژاد محصول یک فروپاشی سیاسی در سال 84 در جبهه اصلاحات و اصولگرایان بود.

سخنگوی حزب کارگزاران خاطرنشان کرد: آقای احمدی‌نژاد از این فرصت استفاده کرد اما مسوولیت سکوت در مقابل تخلفات او و برخورد نکردن مجالس اصولگرا با تخلفات ایشان بر گردن آنهاست. در عین حال مسوولیت قوه قضاییه در برابر تخلفات آقای احمدی‌نژاد قابل توجیه نیست و کشور ما در این دوران ضررهای چندصدمیلیاردی کرده است. اگر مردم ایران بخواهند یک بار دیگر به اصولگرایان اعتماد کنند، آنها باید در برابر سکوت مقابل احمدی‌نژاد از ملت ایران عذرخواهی کنند، شاید مردم اینگونه آنها را ببخشند.

مرعشی همچنین تصریح کرد: به رسمیت یافتن کار شورای شهر تهران نزدیک می‌شویم. موضع  حزب کارگزاران تقویت شورای پنجم در همه ابعاد است و ما فکر می‌کنیم ترکیب شورای شهر در تهران ترکیب مناسبی از نیروهای باتجربه، جوان و خوش فکر است.

وی با بیان اینکه شورای خوبی تشکیل شده است، افزود: انشاءالله شورای سالمی خواهند ماند و انشاءالله در انتخاب یک شهردار نیرومند به ادامه مطلوب شهر تهران به عنوان پایتخت ایران بزرگ کمک می‌کنند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب همچنین اظهار کرد: در پروسه انتخاب شهردار نیز فعالیت شورا معقول، منطقی و خوب بوده و ترکیب ابتدایی هفت نفره شخصیت‌های موثر و مطلوبی بودند و در حال حاضر هر کدام از 5 نفر باقی‌مانده که انتخاب شوند می‌توانند شهردار خوبی برای پایتخت باشند.

مرعشی تاکید کرد: مسوولیت شهرداری بعد از حاکمیت یک‌سویه اصولگرایان و خلع مدیریت اصلاح‌طلبان در این حوزه کار بسیار سختی است. اصلاح سیاست‌هایی که بتواند محیط زیست شهری را به محیط مطلوبی تبدیل کند و بدون فضافروشی و شهرفروشی این اتفاق بیفتد، مسوولیت بسیار سنگینی است که متوجه شهردار و شورای پنجم است.

سخنگوی حزب کارگزاران یادآور شد: سیاست حزب کارگزاران در این رابطه این است که همانطور که جبهه‌ای پیروز شدیم، باید نگاهمان به مسائل تهران، شورای شهر و شهرداری نیز جبهه‌ای باشد. هر نوع نگاه تنگ‌نظرانه وحدت جبهه اصلاحات را دچار خدشه می‌کند. بنابراین نگاه حزبی وجود ندارد و نگاه ما در مجموعه جبهه‌ای است که احزاب و شخصیت‌های شناخته‌شده‌ای دارد و در دوران انقلاب، سازندگی، اصلاحات، عزلت و اکنون در دوران تدبیر و امید فعالیت داشته و فکر می‌کنیم این نگاه جبهه‌ای می‌تواند امیدبخش باشد.

مرعشی همچنین گفت: نگاه شورای شهر و شهرداری به شهروندان نیز باید ملی باشد و به همه شهروندان به یک اندازه خدمت‌رسانی شود. با ارائه یک الگوی مناسب کاری و خدماتی به همه گروه‌ها با هر گرایش سیاسی باید سعه صدر و بلندنظری جبهه اصلاحات را به نمایش بگذاریم.

وی افزود: در رابطه با تشکیل دولت دوازدهم و انتخابات نیز جبهه اصلاحات کار بزرگی کرد و حمایت از آقای روحانی متکی به یک تصمیم استراتژیک و مهم بود که ما با این حمایت هدف بزرگ دفاع از نظام جمهوری اسلامی و کشور پهناور ایران را دنبال می‌کردیم و خوشحالیم به ثمر نشست.

سخنگوی حزب کارگزاران تاکید کرد: برگزاری مراسم باشکوه تحلیف نیز بسیار قابل توجه بود، با توجه به اینکه ترامپ می‌خواهد تحریم‌ها را علیه ایران ادامه بدهد پیام روشنی دریافت کرد چراکه مقامات بیش از 100 کشور دنیا در این مراسم حضور پیدا کردند و اولین مقام رسمی اروپا نیز در تحلیف رئیس‌جمهور حاضر شد و این پیام روشنی دارد که نمی‌شود ایران را منزوی کرد و این ایران است که با سیاست‌های کلی رهبری، خرد دولت و پشتیبانی حکیمانه مجلس اداره می‌شود.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب یادآور شد: روابط استراتژیک با دولت و آقای روحانی ادامه پیدا می‌کند و هیچ اختلاف‌نظر احتمالی نمی‌تواند روی حمایت استراتژیک ما تاثیر بگذارد. البته به مجلس این حق را می‌دهیم که درباره وزرا نظرات خود را داشته باشند و بتوانند برخی محدودیت‌های رئیس‌جمهور یا برخی اشتباهات تاکتیکی او را اصلاح کنند و ما از این حق دفاع می‌کنیم.

مرعشی در ادامه گفت: ما از هیچ انتقادی در تاکتیک‌ها صرفه‌نظر نمی‌کنیم اما در سیاست‌های راهبردی همچنان حامی آقای روحانی و دولت خواهیم بود.

وی با بیان اینکه اصلاح‌طلبان در سال‌های اخیر گام‌های بلندی برداشتند و از مردم به دلیل حضور در صحنه و حمایت از جبهه اصلاحات متشکریم، ادامه داد: مردم، در سال‌های اخیر ایران را زنده کردند اما کار ما یعنی جبهه اصلاحات تازه آغاز شده و ما فکر می‌کنیم در ادامه فعالیت‌های شورای عالی اصلاح‌طلبان باید از ظرفیت‌های نهادهای بالادستی نیز استفاده کنیم و نهادهای جدید و محکمی در کنار شورای عالی اصلاح‌طلبان قرار دهیم و این جبهه را بهتر سامان دهیم تا برای مسوولیت‌های بعدی آماده شویم.

سخنگوی حزب کارگزاران درخصوص منظور خود از این نهادهای بالادستی گفت: ما یک نهاد قدیمی داریم که شورای هماهنگی اصلاح‌طلبان است. در زمان فتنه احمدی‌نژاد در سال 88 شورای مشورتی آقای هاشمی شکل گرفت و در سال 92 توانست به میوه مبارک ریاست‌جمهوری آقای روحانی برسد. در آن زمان شورای هماهنگی اصلاح‌طلبان بر انتخابات شورای شهر تهران تمرکز داشت که 16 نفر را وارد شورا کرد.

مرعشی تصریح کرد: در ادامه راه شورای عالی اصلاح‌طلبان شکل گرفت و دو انتخابات 94 و 96 را هدایت کرد که محصول آن فراکسیون امید، شورای شهر تهران و ریاست‌جمهوری آقای روحانی است.

وی خاطرنشان کرد: در این سال‌ها شاهد گرایش روزافزون مردم و فعالان اجتماعی و سیاسی به جبهه اصلاحات بودیم. ما فکر می‌کنیم با در نظر گرفتن شورای هماهنگی و شورای عالی باید به فکر نهادهایی باشیم که این حجم عظیم نیروی مردمی را سازمان دهد و این نیاز جدیدی است که برای بررسی آن یک کمیته در شورای عالی سیاست‌گذاری و یک کمیته در شورای مشورتی شکل گرفته که انشاءالله شورای جدیدی شکل خواهد گرفت.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در ادامه در پاسخ به پرسش یکی از حاضران درباره تخلفات شهرداری تهران گفت: گویا این بدهی‌ها حدود 40 هزار میلیارد تومان است یعنی بودجه 2 سال شهرداری تهران اما اینکه بدهی‌ها چرا به وجود آمده دو موضوع را می‌توان بررسی کرد اول اینکه شاید بلندپروازی کسی بوده که می‌خواسته از سکوی شهرداری برای پرش به سکوی ریاست‌جمهوری استفاده کند و یا عشق به خدمت داشته اما شهرداری توان تامین مالی این هزینه‌ها را نداشته است. نهایتاً با فروش تراکم و تبدیل‌های نامناسب باغگاه به برجگاه منابع شهرداری را تامین می‌کردند که باز این فعالیت تمام هزینه‌های شهرداری را تامین نکرده است. البته برای تامین هزینه‌ها ایده‌هایی وجود دارد.

سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی ادامه داد: در زمان آقای کرباسچی تصمیم گرفته شد اتوبان نواب که شمال و جنوب شهر را متصل می‌کرد، ساخته شود اما با ساخت این اتوبان شهرداری، شهردار بعد از خود را بدهکار نکرد چون هزینه ساخت آن از خود پروژه درآمد اما پروژه‌ای همانند بزرگراه طبقاتی صدر از سر عجله و اشتباه اتفاق افتاد چون ما اولین کشور نیستیم که بزرگراه طبقاتی می‌سازیم و در هیچ کشوری هزینه ساخت اتوبان‌ها را شهرداری و دولت تامین نمی‌کند. به این ترتیب که هر کس می‌خواهد سریع‌تر حرکت کند عوارض می‌دهد و از اتوبان‌های طبقاتی حرکت می‌کند، با این کار هزینه ساخت تامین می‌شود.

مرعشی یادآور شد: تحقیق و تفحض از شهرداری تهران نیز با لابی بالا در مجلس رای نیاورد و مجلس هم در این زمینه بد عمل کرد اما اگر دستگاه اجرایی خوب عمل کرده باشد از تحقیق و تفحص استقبال می‌کند. اما باید بدانیم دوره مدیریت تمام می‌شود اما دوره مسوولیت و پاسخگویی تمام نمی‌شود.

وی به مزاح گفت که ما هم هنوز داریم می‌رویم و می‌آییم و جواب پس می‌دهیم.

سخنگوی حزب کارگزاران همچنین درباره انتخاب شهردار تهران توسط شورای شهر اظهار کرد: قرار است چهارشنبه این هفته در دو نوبت صبح و عصر پنج کاندیدا برنامه‌های خود را به اعضای شورای شهر ارائه دهند و پنجشنبه شورا وارد رای‌گیری می‌شود و فکر می‌کنم روز پنجشنبه مراحل انتخاب شهردار به پایان برسد و تمام ابهامات تمام شود.

مرعشی تصریح کرد: البته این جلسه رسمی شورای شهر نیست اما برای جلو افتادن کار اعضای شورا این کار را انجام داده و به نوعی می‌خواهند در این رابطه هر چه زودتر شفاف‌سازی شود.

مرعشی در پایان نیز گفت: آقای روحانی و دولت از روند انتخاب شهردار تهران رضایت دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۵-۱۶ ۲۱:۱۸

دوران احمدی نژاد گذشته است الان چه می خواهید بکنید وچه دارید می کنید؟