به گزارش ایسنا، کرمعلی قندالی دوشنبه 16 مرداد در شورای امور عشایری استان همدان، اظهار کرد: عشایر یکی از نهادهای حفظ اقتدار کشور است که مردمی مولد و کم توقع هستند و بیش از 1.8 درصد جمعیت کشور را تشکیل میدهند.
وی با بیان اینکه جمعیت عشایر در سالهای اخیر ثابت مانده است، افزود: عشایر خودشان جمعیت را با ظرفیت مراتع تنظیم میکنند و امروزه با وضعیتی که در تصرفات مناطق مربوط به عشایر صورت گرفته، باز هم مناطق بکر وجود دارد و محیط بانی و قرقبانی زمینهای خود را انجام میدهند.
وی دولت یازدهم را فرصت مغتنمی برای مطرح شدن عشایر دانست و تأکید کرد: با تشکیل شورای عالی عشایری طرحهایی چون ارتقای سطح سواد و آموزش و مهارت، فرهنگی مذهبی و بهداشت مصوب شده است.
قندالی اجرایی شدن این طرحها را در قالب همافزایی عوامل و ارگانهای استان دانست و عنوان کرد: طرح ارتقای بهداشت و فرهنگی عشایر با میثاق کامل بین دستگاههای دولتی رخ میدهد و تشکیل این شورا موجب شد تا عشایر در سطح ملی مطرح شوند.
وی با بیان اینکه برای نخستینبار در دوره انقلاب اسلامی در 17 بخش از برنامه ششم توسعه واژه عشایر بیان شده است، اظهار کرد: مصوبات این شورا دوبار به استانداران ابلاغ شده و سالانه 500 میلیارد تومان برای عمران و آبادانی عشایر تخصیص داده شده است.
وی از تخصیص اعتبار 250 میلیارد تومانی با سود 4 درصد و دوره بازگشت 5 ساله برای عشایر کشور خبر داد و تصریح کرد: از این میزان 5 میلیارد تومان اعتبار مربوط به استان همدان بوده که تا کنون یک میلیارد تومان آن جذب شده است.
وی تصویب 4 طرح عمده در قالب اقتصاد مقاومتی را بیان کرد و گفت: ایجاد زنجیره تولید گوشت قرمز و اختصاص یک درصد از سود درآمدهای ورودی به صندوق توسعه ملی که در مناطق برخوردار 10 درصد و در مناطق کمتر برخوردار 7 درصد تعیین شده و اختصاص 1.5 میلیارد تومان برای توسعه اشتغال در مناطق اولویتدار، مرزی و کمتر توسعهیافته، پرورش گیاهان دارویی با تسهیلات 4 درصد و گردشگری عشایری و بومگردی از دیگر طرحهای اقتصاد مقاومتی است.
رئیس امور عشایری کشور در ادامه از اختصاص 100 میلیارد تومان برای تقویت تشکلهای عشایری خبر داد و عنوان کرد: کارگروه توسعه گردشگری و صنایع دستی عشایری تشکیل شده است.
قندالی هر گونه غفلت ما در مورد عشایر را موجب صدمه به خودمان اعلام کرد و گفت: هر یک از عشایر پروتئین مورد نیاز 16 نفر را تأمین میکند.
انتهای پیام
نظرات