• سه‌شنبه / ۳ مرداد ۱۳۹۶ / ۱۲:۵۹
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 96050301845
  • منبع : نمایندگی گیلان

ورود فاضلاب به دریای خزر محرک سیر نزولی تولید ماهیان خاویاری

ورود فاضلاب به دریای خزر محرک سیر نزولی تولید ماهیان خاویاری

ایسنا/گیلان نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس گفت: صیدهای بی رویه، ورود فاضلاب وسموم به دریای خزر و افزایش ‌آلودگی دریای خزر، عدم حفاظت و صیانت از آبزیان دریایی خزر، صیدهای بی رویه عواملی است که منجر به ایجاد سیر نزولی در‌ ماهیان خاویاری دریایی خزر شده است.

‌‌به گزارش ایسنا‌، محمدحسین قربانی درباره وضعیت خاویار ایرانی در بازار جهانی، اظهار کرد: خاویار ایرانی نه تنها در منطقه بلکه در جهان دارای رتبه ممتاز و بی همتایی است اما متاسفانه هم اکنون این ماهی ارز‌آوری حال و خوش اقتصادی مناسبی ندارد.

وی با بیان اینکه 3 تن استحصال خاویار دریای خزر در سال به کمتر 500 کیلو رسیده است، افزود: با توجه به کاهش ذخایر آبزیان دریای خزر شاهد کاهش آبزیانی همچون ماهیان سفید و استخوانی در کنار خاویار  هستیم که این معضل، خبر بدی برای ما در عرصه شیلات به شمار می آید.

نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس‌ گفت: آمار برداشت خاویار از دریای خزر نشان می دهد، این ماهی ارزآور روند افولی و نزولی دارد، بنابراین دولت باید با اقدامات اصولی و منطقی بستر حضور بخش خصوصی در تولید خاویار ناب ایران را مهیا کند زیرا این نوع از آبزیان می تواند علاوه بر ارز آوری  برای بسیاری افراد نیز اشتغالزایی ایجاد کند.

قربانی افزود: صیدهای بی رویه، ورود فاضلاب و سموم به دریای خزر و افزایش ‌آلودگی دریای خزر، عدم حفاظت و صیانت از آبزیان دریایی خزر، صیدهای بی رویه عواملی است که منجر به ایجاد سیر نزولی در  ماهیان خاویاری دریایی خزر شده است.

وی با بیان اینکه سرمایه گذاری در ماهیان خاویاری  نیازمند برنامه ریزی 5 ساله و هزینه بالای است، تصریح کرد: استعداد مناسبی در  گیلان، مازندران و گلستان در زمینه تولید خاویار به نحو مطلوب وجود دارد، اما دولت توان لازم برای سرمایه گذاری در تولید آبزیان دریایی و بالقوه کردن این ظرفیت ها را ندارد، بنابراین دولت باید با در اختیار گذاشتن اراضی منابع طبیعی، بخش خصوصی را ترغیب به تولید گسترده خاویار در کشور کند.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه 3 تن استحصال خاویار دریای خزر در سال به  کمتر 500 کیلو رسیده است، یادآورشد: با توجه به کاهش ذخایر آبزیان دریای خزر شاهد کاهش آبزیانی همچون ماهیان سفید و استخوانی در کنار خاویار هستیم که این امر خبر بدی برای ما در عرصه صنعت شیلات به شمار می آید.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha