• شنبه / ۳۱ تیر ۱۳۹۶ / ۱۶:۰۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 96043118155
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

وجود 1200 بیمار هموفیلی در خراسان رضوی

ایسنا/خراسان رضوی رئیس کانون هموفیلی شاخه خراسان گفت: بالغ بر 1200 بیمار هموفیلی در خراسان رضوی وجود دارد این آمار در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد 545 نفر است.

به گزارش ایسنا، محمدمهدی یزدی امروز 31 تیر ماه در نشست خبری که به مناسبت هفته هموفیلی در کلینیک سرور برگزار شد، در خصوص مشکلات بیماران هموفیلی، اظهار کرد: در حال حاضر موضوع دارو از مهم‌ترین مشکلات بیماران هموفیلی است، شرکت‌های دارویی به دلیل عدم پرداخت به موقع سازمان‌های بیمه‌گر کمبود دارو دارند.

وی ادامه داد: حدود یک ماه است که داروها به صورت دست و پا شکسته وارد داروخانه‌ها می‌شود، این موضوع زنگ خطری برای جامعه هموفیلی است، امیدوار هستیم دولت در این زمینه تدبیری بیاندیشد تا بیماران دچار مشکلات بیشتر نشوند.

رئیس کانون هموفیلی شاخه خراسان با اشاره به اینکه واحد دندانپزشکی کلینیک سرور از معضلات ماست، عنوان کرد: با توجه به اینکه پزشکان این بخش در حال گذراندن دوره طرح خود بودند و طرح آن‌ها تمام شده است در حال حاضر این بخش با یک دندانپزشک اطفال فعال بوده که این موضوع مشکلاتی را ایجاد کرده است.

یزدی افزود: اگرچه با دانشگاه علوم پزشکی قراردادی منعقد شده که بیماران را به دانشکده دندانپزشکی ارجاع دهیم، اما بعد مسافت، هماهنگی برای پذیرش بیماران و ... مشکلاتی را برای ما به وجود آورده است، درخواست داریم حداقل دانشکده دندانپزشکی چند پزشک در اختیار ما بگذارد.

وی گفت: با توجه به اینکه متاسفانه بسیاری از بیماران ما در سال‌های 70 تا 74 به هپاتیت c مبتلا شده‌اند، اگر این افراد در مراجعه به دانشکده دندانپزشکی عنوان کنند که دچار هپاتیت c هستند کار برای آن‌ها انجام نمی‌شود زیرا باید خدمات دندانپزشکی برای این افراد به صورت ایزوله انجام شود این موضوع بحث درمان را حدود سه ماه طولانی می‌کند، اگر این افراد اعلام نکنند که دچار هپاتیت c  هستند خطراتی را برای جامعه به وجود خواهند آورد.

رئیس کانون هموفیلی شاخه خراسان با اشاره به اینکه سال گذشته بالغ بر 60 بیمار شناسایی شده جدید داشته‌ایم، عنوان کرد: سال‌های گذشته برای تشخیص بیماری هموفیلی بیماران را به تهران می‌فرستادیم، اما با کمک تجهیزات و خیران در حال حاضر تشخیص هموفیلی در این مرکز انجام می‌شود، اما با توجه به اینکه کارکنان آزمایشگاهی ما هر چند سال عوض می‌شود این موضوع مشکلاتی را ایجاد کرده است، اگر آزمایشگاه را بخش دولتی و دانشگاه علوم پزشکی بر عهده بگیرد بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر تجهیزات بخش رادیولوژی کلینیک سرور کامل است و اخیرا دستگاه سونوگرافی تهیه کرده‌ایم، بخش رادیولوژی هم به زودی راه‌اندازی خواهد شد.

هزینه درمانی یک بیمار هموفیلی، ماهانه 10 میلیون تومان است

جواد رجبیان، کارشناس مسئول بیماری‌های خاص معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در بخش دیگری از این نشست خبری اظهار کرد: به طور متوسط هزینه درمان یک بیمار هموفیلی در ماه بالغ بر 10 میلیون تومان است.

وی بیان اینکه تالاسمی و هموفیلی جزو اولین بیماری‌هایی هستند که بیماری خاص شناخته شده‌اند، اظهار کرد: با توجه به اینکه این بیماری‌ها تا انتهای عمر افراد با آن‌ها است و هزینه‌های هنگفت درمان در توان خانواده‌ها نیست، وزارت بهداشت هزینه‌ها را پرداخت می‌کند، بیماری‌های خاص از جمله هموفیلی هزینه‌های درمانی و دارویی رایگان دارد.

وی با اشاره به اینکه سازمان تامین اجتماعی تعدادی از بیماران دچار اختلالات خونریزی‌دهنده را از لیست بیماری‌های خاص خود خارج کرده و فقط کمبود فاکتور 8 و 9 را جزو بیماری‌های خاص قرار می‌دهد، عنوان کرد: این افراد باید نظیر افراد عادی 30 درصد از هزینه درمان خود را و 10 درصد از هزینه‌های بستری در بیمارستان راپرداخت کنند. این موضوع هزینه‌ها و مشکلات زیادی را برای افراد ایجاد کرده است.

کارشناس مسئول بیماری‌های خاص معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد یادآور شد: در حال حاضر 70 نفر از بیماران تحت پوشش مناطق دانشگاه علوم پزشکی مشهد به دلیل این قانون سازمان تامین اجتماعی دچار مشکل شده‌اند.

رجبیان افزود: طبق گفته معاونین درمان و غذا و دارو وزارت بهداشت هزینه سرانه سلامت بیماران خاص شامل بیماری‌های صعب‌العلاج، سرطان و ... که پنج درصد جامعه را تشکیل می‌دهند 70 درصد بودجه داروی کشور را به خود اختصاص می‌دهند.

وی در خصوص بدهی بیمه‌ها به داروخانه‌ها، گفت: بیمه‌ها بدهی داروخانه‌ها را حداکثر باید تا سه ماه تسویه کنند، در حال حاضر به دلیل کسری بودجه و مشکلات سازمان‌های بیمه‌گر این پول به داروخانه‌ها پرداخت نمی‌شود و بیمه‌ها در پرداخت بدهی حدود 6 الی7 ماه عقب هستند.

کارشناس مسئول بیماری‌های خاص معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: اخیرا معاون غذا و دارو اعلام کرده است که حدود 10 هزار میلیارد تومان بابت دارو از سازمان‌های بیمه‌گر طلب دارند، این موضوع در حالی است که سال گذشته مجلس 7000 میلیارد به بیمه‌ها برای بدهکاری ترزیق کرده است همچنین به طور متوسط ماهانه یک هزار میلیارد بر روی بدهکاری سازمان‌های بیمه‌گر انباشت می‌شود.

وی گفت: علاوه بر خدمات درمانی که در کلینیک سرور به بیماران خاص می‌دهیم افراد از خدمات رفاهی و آموزشی نیز برخوردار می‌شوند.

کارشناس مسئول بیماری‌های خاص معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه تلاش کرده‌ایم هر سال یک خدمت جدید به بیماران هموفیلی و تالاسمی ارائه دهیم، تصریح کرد: به طور مثال هپاتیت از عوارض بیماران هموفیلی است که درمان آن با همکاری متخصصان عفونی و گوارش در این درمانگاه انجام می‌شود.

رجبیان با اشاره به اینکه مشکلات مفصلی شایع‌ترین عارضه در بین بیماران هموفیلی استٰ، افزود: تعویض پروتز، ترزیق ماده رادیواکتیو برای کاهش خونریزی و ... در کلینیک سرور انجام می‌شود، همچنین برای انجام فیزیوتراپی تجهیزات لازم را در اختیار داریم.

وی با اشاره به اینکه در واحد دندانپزشکی کلینیک سرور به دلیل کمبود نیروی تخصصی دچار مشکلاتی هستیم، عنوان کرد: سه یونیت دندانپزشکی از سوی وزارت بهداشت قرار است به زودی در بخش دندان‌پزشکی نصب شود.

کارشناس مسئول بیماری‌های خاص معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه 545 نفر بیمار هموفیلی در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد وجود دارد، خاطرنشان کرد: از نظر تعداد بیماران هموفیلی پس از تهران در رتبه دوم کشور قرار داریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha