• سه‌شنبه / ۲۰ تیر ۱۳۹۶ / ۱۷:۱۷
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 96042011525
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور آب وخاک:

روش‌های آبیاری نوین در اراضی باغی و زراعی کشور توسعه می‌یابد

روش‌های آبیاری نوین در اراضی باغی و زراعی کشور توسعه می‌یابد

ایسنا/خراسان جنوبی معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور آب وخاک گفت: آنچه را که تحقق آن را  برای اجرا پیگیری می‌کنیم، توسعه روش‌های  نوین آبیاری با رویکرد روش های میکرو یعنی آبیاری قطره‌ای در عرصه‌های باغی و زراعی است.

به گزارش خبرنگار ایسنا، علیمراد اکبری، امروز(20 تیرماه) در  حاشیه مراسم تجلیل از کشاورزان برتر خراسان‌جنوبی، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: حدود 112 میلیارد تومان اعتبار به کشاورزان خراسان‌جنوبی برای  پروژه آب رسانی طی سال جاری پیش‌بینی و تخصیص داده می‌شود که از این میزان، 95 میلیارد تومان آن تنها برای توسعه روش‌های مدرن آبیاری است. در سه ماهه گذشته سال جاری، حدود 1500 هکتار از اراضی استان به روش‌های آبیاری نوین مجهز شده و حدود 7500 هکتار نیز در حال اجرا است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور آب وخاک بیان کرد: با توجه به منابع محدود آب در کشور، ما هیچ چاره‌ای جز توسعه عمودی نداریم و باید در این راه فعالیت کنیم. به عبارتی با توجه به اینکه امکان افزایش سطح زیر کشت را  با توجه محدودیت آب نداریم به همین دلیل توسعه روش‌های  نوین آبیاری  در برنامه‌های کشور گنجانده شده است.
وی با بیان اینکه امسال برنامه کشور تجهیر حدود 300 هزار هکتار برای  توسعه روش‌های نوین آبیاری  است، اظهار کرد: برای این منظور، بالغ بر 3300 میلیارد تومان اعتبار پیش‌بینی کردیم که تاکنون حدود 30 هزار هکتار از اراضی کشور به سیستم های نوین آبیاری مجهز شده است و 120 هزار هکتار نیز در حال اجرا است.


معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور آب وخاک با بیان اینکه امیدواریم تا پایان سال  مالی  96، بتوانیم تخصیص این رقم را به انجام رسانیم، تصریح کرد: در خراسان‌جنوبی، با توجه به محدودیت منابع آب، در بسیاری از محصولات کشاورزی کم آبیاری اتفاق می‌افتد.
اکبری ادامه داد: آمار و ارقام نشان می‌دهد از 870 میلیون مترمکعب آب مصرفی در بخش کشاورزی استان و  حدود 125 هزار هکتار اراضی آبی استان، میزان آب مصرفی حدود  6500 مترمکعب در هکتار است. این امر نشان می‌دهد که برای راندمان آبیاری حدود 50 درصد به طور متوسط، بالغ بر 12 هزار مترمکعب آب  در استان در بخش کشاورزی نیاز داریم.


وی با بیان اینکه برای جبران کم‌آبی در استان، باید به سمت روش‌های مدرن آبیاری برویم، یادآور شد: امیدواریم امسال بتوانیم 10 هزار هکتار از اراضی استان را به سیستم‌های مجهز آبیاری تجهیز کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha