حسین اصغری در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر قیمت پیاز در میدان میوه و تره بار کیلویی ۲۵۰۰ تا ۲۸۰۰ تومان است که عامل این گرانی، به وجود آمدن برخی شرایط خاص اقلیمی و نبود بازار مناسب برای این محصول در سال های گذشته بوده که سبب کاهش سطح زیر کشت و تولید پیاز شده است، البته پیاز مانند دیگر محصولات کشاورزی در بازه های زمانی خاصی به دلیل شرایط اقلیمی خاص در نقاط مشخصی امکان تولید دارد.
وی افزود: به عنوان مثال جیرفت یکی از تامینکنندگان پیاز به شمار میرود و معمولاً با توجه به حجم بالای تولید، بخشی از آن برای سایر مناطق و دیگر بازههای زمانی ذخیرهسازی می شود اما در اسفند ماه سال گذشته بارندگی بی سابقهای در جیرفت اتفاق افتاد و پس از آن گرمای شدیدی داشتیم که سبب شد بخش زیادی از این محصول از بین برود و امکان ذخیرهسازی عملاً وجود نداشته باشد.
مدیرکل دفتر محصولات علوفهای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: روند تولید پیاز معمولاً از جیرفت در اواخر زمستان آغاز میشود و به استانهایی مانند خوزستان آذربایجان اصفهان و پس از آن فارس و دیگر مناطق میرسد که البته در این میان استان فارس بیشترین تولید پیاز در کشور را دارد تامین کننده اصلی این محصول به شمار می رود.
اصغری گفت: با توجه به این وضعیت تا ۲۰ روز آینده پیاز تولید شده در مناطق مختلف استان فارس به بازار وارد میشود و قیمت این محصول متعادل خواهد شد اما در همین استان به دلیل محدودیت منابع آبی و شور شدن آب سطح زیر کشت پیاز کاهش پیدا کرده که به عنوان مثال میتوان به کاهش حدود ۵۰۰ هکتاری پیاز در شهرستان کازرون اشاره کرد.
وی اضافه کرد: محصولات صیفی ماننده پیاز امکان واردات ندارند، چراکه از نظر آفات نباتی ریسک بالایی دارد و واردات آن میتواند با مخاطرات بسیاری همراه شود و از سوی دیگر نیز وزارت نیرو به عنوان متولی تامین و مدیریت منابع آبی، سهم بخش کشاورزی را از این نظر کاهش داده و محدودیت آب نیز یکی از عوامل کاهش تولید پیاز به شمار می رود.
مدیرکل دفتر محصولات علوفهای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: با وجود محدودیت منابع آبی و شرایط اقلیمی خاص وزارت جهاد کشاورزی به دنبال افزایش عملکرد تولید پیاز در واحد سطح است تا بتوانند از این طریق نوسانات قیمتی پیاز در بازه های زمانی خواص را که ناشی از کمبود مقطعی تولید است جبران کنند.
انتهای پیام
نظرات