• سه‌شنبه / ۱۳ تیر ۱۳۹۶ / ۱۰:۳۳
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 96041306324
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

هوش مصنوعی به جنگ سرطان ریه می‌آید

هوش مصنوعی به جنگ سرطان ریه می‌آید

سرطان ریه یکی از کشنده‌ترین سرطان‌هاست و برخلاف افزایش روند درمان اکثر سرطان‌ها، به نظر می‌رسد پیشرفت‌ها در زمینه درمان و بهبود سرطان ریه به کندی صورت می‌گیرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس نیوز لاین، معمولا نرخ زنده‌ ماندن پنج ساله برای بیماران مبتلا به سرطان ریه فقط 16 درصد است و در صورتی که این بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود به 52 درصد افزایش می‌یابد. با این حال اگر سرطان پیشرفت کند این نرخ به 4 درصد کاهش می‌یابد. بنابراین تشخیص سرطان در مراحل اولیه برای حفظ زندگی بیمار امری ضروری است.

به تازگی محققان دانشگاه بیهانگ روش کامپیوتری را بر اساس شبکه‌های عصبی مصنوعی طراحی کرده‌اند که می‌تواند به تشخیص سرطان کمک کند. نتایج این مطالعه به زودی در هفتمین شماره  SCIENCE CHINA به چاپ می‌رسد.

توموگرافی کامیپوتری (CT) در بیماران بالینی می‌تواند جزئیات دقیقی از ندول‌های ریوی و ساختارهای اطراف آن فراهم و به عنوان استاندارد طلایی برای تشخیص بیماری عمل کند. با این حال حساسیت بالای تصویربرداری CT باعث می‌شود داده‌ها بسیار بزرگ و با پیچیدگی‌های مبهم همراه باشند و در نتیجه تشخیص ساختارهای پاتولوژیکی از موارد سالم برای رادیولوژیست‌ها دشوار باشد.

در سال‌های اخیر سیستم تشخیص به کمک کامپیوتر (CADe) به سرعت توسعه پیدا کرده و پتانسیل بالایی در کمک به تشخیص بیماری‌ها از خود نشان داده است. تشخیص ندول‌های ریوی راهنمای خوبی برای تشخیص و درمان سرطان ریه است با این وجود به دلیل ظاهر متفاوت این ندول‌ها، اختلاف اندک بین ندول‌ها و ساختارهای سالم و همچین تاثیر رگ‌ها و دیگر بافت‌های اطراف ندول‌ها، شناسایی آن‌ها به سختی ممکن است.

در این مطالعه شبکه عصبی مصنوعی بر اساس روش استخراج ندول‌های ریه از قفسه سینه CTs ارائه شده است. این روش با روش‌های قدیمی کاملا متفاوت است. محققان در این روش بر روی فضای سه‌بعدی کار می‌کنند که به جای بررسی لایه به لایه تنها از وکسل‌ها استفاده می‌کند.

این روش به سادگی می‌تواند با سیستم‌های CADe موجود تلفیق شود و جریان اطلاعات را با روش‌های جدید و با سرعت بیشتر پردازش کند. این روش در عین حال بر اساس خصوصیات هندسی و آماری از روش متفاوتی برای تشخیص بیماری استفاده می‌کند. در این روش از نواحی واضح و دقیق استفاده و ساختارهای مبهم حذف می‌شود که به همین دلیل دقت آن افزایش می‌یابد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha