• یکشنبه / ۱۱ تیر ۱۳۹۶ / ۱۶:۰۳
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 96041105149
  • منبع : نمایندگی یزد

/گزارش/

ضرورت دانشجومحوری به عنوان اولویت اجرایی اساتید در تدریس

ضرورت دانشجومحوری به عنوان اولویت اجرایی اساتید در تدریس

ایسنا/یزد امروزه ضرورت آموزش به صورت یک امر طبیعی و عامل تأثیرگذار پیشرفت و توسعه‌ کشورها محسوب می‌شود که در گروی ارتقای سطح دانش و مهارت منابع انسانی است . پیشرفت هر کشور نیازمند یک سیستم آموزشی قوی و بکارگیری شیوه‌های صحیح تدریس بوده که به واسطه پرورش دانشجویان، شرایط لازم برای رشد در عرصه‌های مختلف ایجاد می‌شود. شیوه تدریس معلم مهم‌ترین عامل در تقویت یادگیری دانش آموختگان است و آنها هستند که باید بتوانند دانش آموختگان را به درستی تربیت و آنان را برای کار و حضور فعالانه در جامعه آماده کنند .

به گزارش ایسنا،با توجه به این که درصد زیادی از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی به دلیل نداشتن دانش و مهارت‌های لازم برای ورود به بازار کار عاجزند، تنها بکارگیری شیوه‌های صحیح تدریس می‌تواند کمک قابل توجهی به آنان داشته باشد. از طرفی درخشش ایران اسلامی در عرصه‌های مختلف نیازمند وجود نیروهایی با بنیه علمی قوی و روحیه‌ای پشتکارانه است.

«میلاد رشیدی‌نصب» دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا در این رابطه، اظهار کرد: معلمین و اساتید در ابتدا باید توجه داشته باشند که آیا هدفشان از تدریس تنها آموزش مبحث خاصی است یا در حین آموزش باید سعی شود دانش آموختگان را به عنوان یک شهروند مؤثر و متخصص برای جامعه تربیت کنند.

وی در ادامه گفت: استفاده از روش‌های نوین یاددهی مبتنی بر فناوری اطلاعات می‌تواند موجب پاسخگویی هرچه بهتر به نیازها، سوالات و تفاوت‌های فردی در جهت ایجاد انگیزه در کلاس و همچنین ایجاد حس مشارکت در بین دانشجویان و اساتید در بحث یادگیری شود.

رشیدی‌نصب با اشاره به این که لحن ارایه مطالب و نحوه‌ی انتقال آن می‌تواند تأثیر بسزایی در یادگیری داشته باشد تصریح کرد: ایجاد تغییر در لحن صدا، بلندی و کوتاهی صدا نظر دانشجویان را به مبحث ارائه شده جلب می‌کند و از طرف دیگر یکنواختی صدا باعث ایجاد کسالت و کاهش یادگیری در یادگیرندگان می‌شود.

وی افزود: از دیگر موارد موثر در امر یادگیری ایجاد حس مشارکت در دانشجویان است که اساتید باید با ایجاد این حس در دانش آموختگان بتوانند آنهارا در بحث و تبادل نظر در مورد مطالب تدریس شده مشارکت دهند.

«سارا حسن پور» یکی دیگر از دانشجویان دانشگاه یزد نیز در مورد شیوه صحیح تدریس گفت: تدریس به شیوه سخرانی تنها حس شنوایی دانشجویان را درگیر می‌کند و باعث تقویت قوه تکلم آنان نمی‌شود.

وی افزود: باید تدریس یک طرفه کنار گذاشته شود و همزمان علاوه بر درگیر کردن قوای شنوایی، قوای بصری دانشجویان نیز درگیر مطالب گردد.

حسن پور بحث‌های گروهی را لازمه تدریس خوب دانست و خاطرنشان کرد: بحث‌های گروهی موجب تلاش‌های جمعی و بارش افکار می‌شود و اثرگذاری بیشتری بر یادگیری دارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: طرح مسائل و تمرینات مرتبط در کلاس درس نیز موجب یادگیری هرچه بیشتر و ماندگاری مطالب در ذهن می‌شود که این امر نیز مانع خستگی دانشجویان در یادگیری می‌شود.

«منصوره شبیری» یکی دیگر از دانشجویان در این مورد اظهارکرد: از مهم‌ترین عوامل موثر در یادگیری دانش آموختگان مشارکت در بحث‌های کلاسی است که بازدهی این کلاس‌ها بسیار بیشتر از سایر کلاس‌ها است.

وی با بیان این که درس‌های تئوری بازدهی زیادی قابل توجهی ندارند خاطرنشان کرد: دانشگاه‌ها باید بستر آموزشی را به سمت کارهای عملی سوق داده تا مطالب آموزشی در ذهن دانشجویان برای مدت طولانی‌تری ماندگار شود.

شبیری در ادامه افزود: بکار بردن روش‌های پرسش و پاسخ نیز در فرآیند یادگیری موثر است اما اساتید باید توجه داشته باشند که استفاده از این روش موجب ایجاد استرس در دانشجویان نشود.

«فخرالسادات خامسی» رییس دانشکده حضرت رقیه(ع) هم در گفت‌وگو با ایسنا،‌ با اشاره به ضرورت پیوند عاطفی میان معلم و دانشجو اظهار کرد: برای ایجاد این پیوند عاطفی باید ارتباط با نسل جوان یک رابطه مادرانه و فرزندی باشد تا استاد بتواند تأثیر مطلوبی در ذهن و رفتار دانشجویان داشته باشد.

وی با بیان این که دانشجوی خوب کسی است که در کنار درس، اخلاق خوبی داشته باشد، گفت: به طور کلی دانشجویان به سه دسته دانشجویان منفعل،‌ دانشجویانی که سعی دارند نظرشان را به دیگران تحمیل کنند و دانشجویان اثرگذار تقسیم می شوند.

خامسی در مورد دانشجویان تأثیرگذار، افزود: این دانشجویان افرادی هستند که هم روی کلاس اثرگزارند و هم نظر جمعی را می‌پذیرند و درعین حال که از پایه علمی قوی‌تری برخوردارند، عمل اثرگذاری مثبت در کلاس و دانشگاه می‌شوند.

این استاد دانشگاه با اشاره به تأثیرگذاری دانشجویان فعال در جذب مشارکت دیگر دانشجویان در مباحث مختلف کلاسی،‌ خاطرنشان کرد: دانشجو محوری با هدف اولویت قرار دادن دانشجویان در کلاس درس نقش مهمی در ایجاد انگیزه برای دانشجویان ایفا می‌کند.

خامسی با اشاره به این که حرف و عمل معلم باید با هم  هم‌خوانی داشته باشد،‌ اظهار کرد: معلم‌ها زمانی می‌توانند اثرگذار باشند که خودشان مجری گفتهایشان باشند .

وی با بیان این که معلمان مقاطع مختلف تحصیلی با یکدیگر تفاوت بسیار دارند، افزود: معلمان مقطع دبستان اثرگذاری عمری روی دانش آموز دارند به نحوی که تمام عمر دانش‌آموز تحت تاثیر آموزه های وی قرار می گیرد.

رییس دانشکده حضرت رقیه در ادامه با بیان این که معلم قبل از هر چیز باید از جهت پرورشی بنیه قوی داشته باشد افزود: یک معلم باید حتما اخلاق و رفتارش متناسب با شغل معلمی باشد و معلم های باید گزینش شوند که شایستگی و بنیه مذهبی برای این کار را داشته باشند.

این مقام مسئول در پایان با اشاره به نقش اثرگذار معلم در سبک زندگی دانشجویان گفت: معلمان می‌توانند نحوه صحیح ارتباط برقرار کردن با دیگران را به دانشجو بیاموزند.

تهیه کننده: مهتاب محمدیان

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha