• یکشنبه / ۱۱ تیر ۱۳۹۶ / ۱۱:۳۵
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 96041104787
  • منبع : نمایندگی زنجان

با خودشیفته‌ها چه طور رفتار کنیم؟

با خودشیفته‌ها چه طور رفتار کنیم؟

ایسنا/زنجان یک روان‌شناس گفت: خودشیفتگی یکی از اختلالات شایع بین جوامع مختلف است که دشواری‌های زیادی را در روابط بین فردی ایجاد می‌کند؛ چراکه فرد خودشیفته همیشه حق به جانب است.

فرناز امیراصلانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: افراد خودشیفته همیشه در حال تعریف کردن از خود هستند و کوچک‌ترین داشته و دارایی خود و اطرافیان‌شان را از هر نوعی که باشد (زیبایی ظاهری، ثروت و جایگاه اجتماعی) در حد بسیار بزرگ‌تر و اغراق‌آمیز و گاهی به شیوه‌ای بی‌شرمانه به رخ دیگران می‌کشند.

این روان‌شناس ادامه داد: افراد خودشیفته نگاه ابزارگونه به سایرین دارند و این نگاه را شاید در اوایل آشنایی از خود نشان ندهند و با ابراز محبت و دوستی باب آشنایی را بگشایند، ولی در ادامه رابطه ماهیت واقعی خود را نمایان می‌کنند و با نگاهی تمسخرآمیز و تحقیرآمیز به رابطه خود با سایرین از جمله همسر یا دوستان ادامه می‌دهند. به همین سبب است که دوستی‌ها و روابط افراد خودشیفته پایا و ماندگار نیست و خودشیفته‌ها در روابط زوجی مشکلات و دردسرهای زیادی را برای همسران خود فراهم می‌کنند.

وی افزود: شیوه فرزندپروری لوس‌کننده، زندگی در خانواده‌ها و محیط‌های بسیار محروم و برخورداری از والدین خودشیفته از دلایل عمده ابتلا به خودشیفتگی است. این در حالی است که رویکردهای روانکاوی و شناختی ـ رفتاری موفقیت‌های اندک و ناپایداری در درمان اینگونه افراد داشته‌اند ولی همین اندک موفقیت‌های کوتاه مدت آنقدر زمان‌بر و هزینه‌بردار بوده است که شاید بهتر باشد که از در دیگری وارد شد و آن هم کنار آمدن و سازش با خودشیفته‌ها است.

امیراصلانی یادآور شد: اطرافیان افراد خودشیفته به ویژه آن‌هایی که رابطه تنگاتنگ و نزدیکی با افراد خودشیفته دارند، نباید توجه و اهمیت زیادی به سرزنش‌ها و ایرادگیری‌ها و سایر خصایص ناخوشایند خودشیفته‌ها داشته باشند؛ چراکه این گونه رفتارها به نوع نگاه و جهان‌بینی افراد خودشیفته برمی‌گردد نه ویژگی‌های کسانی که از سوی خودشیفته‌ها مورد تمسخر و تحقیر و سرزنش  قرار می‌گیرند.

این روان‌شناس خاطرنشان کرد: از آن جایی که افراد خودشیفته خود را افرادی منحصر به فرد، بسیار کامل و بی‌عیب و کاست و غیر قابل درک از سوی سایرین از جمله درمانگر می‌دانند و از آنجایی که با داشتن نگاه ابزاری به سایرین و از جمله نگاه ابزاری به درمانگر انتظار اطاعت و پذیرش بی‌چون و چرا را دارند، درمان آن‌ها بسیار سخت و گاهی غیر ممکن است.

وی یادآور شد: افراد خودشیفته به واسطه طرد شدن زیاد از سوی سایرین مستعد افسردگی هستند. از این رو دارو درمانی و استفاده از داروهای ضد افسردگی می‌تواند برای این نوع بیماران مفید واقع شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha