به گزارش ایسنا، در آخرین گزارش منتشر شده از سوی گروه بین المللی مطالعات مس، تولید کاتد مس در سال ۲۰۱۵ میلادی نسبت به سال ۲۰۱۶ مقداری کاهش را نشان میدهد اما مجموع تولید جهانی کاتد مس در چهار سال اخیر تقریبا روندی ثابت داشته است.
این در حالی است که محمد آقاجانلو - مدیر صنایع معدنی سازمان توسعه و نوسازی معدن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) - از افزایش تولید کنسانتره مس با پنج درصد، شمش آلومینیوم با ۱۲ درصد و پودرآلومینا با ۷.۵ درصد طی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵ خبر میدهد.
وی با اشاره به نحوه عملکرد ایمیدرو در حوزه مس و سرمایه گذاری در این حوزه عنوان کرد: از شروع به کار دولت یازدهم، طرح هایی که در حوزه فلزات غیر آهنی و سیمان به مرحله تولید رسیده اند شامل دو واحد تغلیظ در استان های آذربایجان شرقی و کرمان به ظرفیت ۳۱۰ هزار تن کنسانتره مس با سرمایه گذاری ۱۷۵ میلیون یورو و افزایش ظرفیت تولید کشور به میزان ۳۳ درصد در این بخش، پالایشگاه مس ۲۰۰ هزار تنی در استان کرمان با سرمایه گذاری ۱۳۸ میلیون یورو و افزایش ظرفیت تولید کشور به ۴۵۰ هزار تن مس کاتد، معدن مس چهل کوره سیستان و بلوچستان با تولید ۷/۱۶ هزار تن کنسانتره مس و سرمایه گذاری هشت میلیون یورو می شود.
بر اساس این اظهارات در مجموع، واحدهایی که توانستند به خط تولید مس ایران در چهار سال اخیر اضافه شوند ۳۲۱ میلیون یورو سرمایه گذاری خارجی و ۸۳۵ میلیارد تومان سرمایه گذاری داخلی داشتهاند.
این مدیر معدنی همچنین در باره عملکرد ایمیدرو در حوزه آلومینیوم اظهار کرد: انعقاد قرارداد احداث کارخانه تولید شمش آلومینیوم جنوب به ظرفیت ۳۰۰ هزارتن، انعقاد قرارداد با شرکت اِن اف اسی برای تکمیل خط تولید شمش آلومینیوم جاجرم به ظرفیت ۴۰ هزارتن، انعقاد قرارداد با شرکت دی ام تی آلمان به منظور تهیه گزارش طرح بوکسیت گینه، فعال سازی مجدد طرح احداث کارخانه تولید الکترود گرافیتی، انجام طراحی بِیسیک طرح تولید آلومینا از نفلین سینیت سراب آذربایجان شرقی به ظرفیت ۲۰۰ هزار تن آلومینا، آغاز بهینه سازی خطوط قدیمی خط تولید کارخانه آلومینیوم ایران (ایرالکو) از سال ۱۳۹۴ در دولت یازدهم انجام شده است.
بر اساس نمودارهای جهانی قیمت نیز قیمت دو محصول مس و آلومینیوم در چهار سال گذشته هر دو با افت نسبی همراه بودند.
قیمت فلز مس در این مدت از مرز ۸۰۰۰ دلار در هر تن در سال ۲۰۱۳ به کمتر از ۴۵۰۰ دلار در اویل سال ۲۰۱۶ سقوط کرد و اکنون نیز به حدود ۵۸۰۰ دلار در هر تن رسیده است.
آلومینیوم نیز بر اساس نمودار قیمت های جهانی در طول این چهار سال با افت و خیزهایی مجموعا تا ۴۰۰ دلار کاهش قیمت داشته است و از حدود ۲۲۰۰ دلار در سال ۲۰۱۳ امروز به نزدیک ۱۸۰۰ دلار در هر تن رسیده است.
انتهای پیام
نظرات