«خلیل ساعی» در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه میزان بارندگی در استان 20 درصد نسبت به سال قبل کاهش یافته است، اظهار کرد: میزان بارندگی استان از اول مهر ماه سال 95 تا حال حاضر 205 میلی متر ثبت شده است و در حالی که که سال قبل که سال زراعی بود به میزان 275 میلی متر ثبت شده است و این آمار نشان دهندهی کاهش بارندگی استان است.
وی در خصوص میزان اعتبارات تزریق شده به ستاد دریاچه ی ارومیه اعلام کرد: در سال جاری حدود 52 میلیارد تومان به ستاد احیاء اختصاص داده شده است. پروژه ی احیای دریاچه ی ارومیه از سال 93 آغاز به کار کرده و تا سال 1402 ادامه خواهد داشت.
نماینده ستاد احیای دریاچه ارومیه با اشاره به توقف سدسازی در حاشیه دریاچه ارومیه، گفت: سدها به منظور جلوگیری از سیلابها و کنترل آبها ساخته میشوند ولی اگر این آب ها به دریاچه انتقال داده نشود، طبیعی است که دریاچه خشک میشود. در میان سدها، دو سد شهید مدنی و چراغ ویس فعال بوده و برای کمک به احیای دریاچه ی ارومیه آب گیری می کنند.
وی با بیان اینکه چاههای غیر مجاز اطراف دریاچه ی ارومیه شناسایی شده و جمع آوری شده است، اظهار کرد: چاههای حاشیهی رودخانهها و اطراف دریاچه ی ارومیه با استفاده بی رویه ی آب یکی دیگر از موارد موثری هستند که باعث خشک شدن دریاچه ی ارومیه میشوند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجانشرقی تاکید کرد: آموزش کشاورزان و افراد روستایی در صرفه جویی آب حائز اهمیت است؛ چرا که همکاری مردم با ستاد احیای دریاچه، نقش مهمی برای رسیدن به اهداف تعیین شده دارد.
دریاچه ی ارومیه با حدود 52 هزار کیلومتر مربع، بزرگ ترین دریاچه ی داخلی ایران و دومین دریاچه ی شور جهان است که در یونسکو به ثبت رسیده است.
انتهای پیام
نظرات