نماینده اصفهان در مجلس در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی ایسنا، با تاکید به اینکه برای حضور زنان در دولت یازدهم باید یک کلیشه را رفع کرد افزود: با حضور ویترینی زنان در عرصههای مدیریتی مخالفم، زنان ما شایستگی نقشآفرینی در عرصههای کلان مدیریتی کشور را داشته و نیازی به اعطای امتیازهای جنسیتی ندارند .
وی تصریح کرد: در چند دولت گذشته سپردن جایگاههای مدیریتی به زنان تجربه موفقی را به دنبال داشته و این امر باید با سرعت بیشتری ادامه یابد .
تاجالدین گفت: دولت باید فارغ از نگاه جنسیتی هم فرصتهای لازم برای تصدی جایگاههای مدیریتی را برای زنان شایسته ایجاد کند و به موازات آن زیرساختهای ارتقای حضور زنان در عرصههای مدیریتی را بهبود بخشد، اگر زیرساختهای حضور زنان در عرصههای مدیریتی فراهم شود ما شاهد حضور پایدار زنان در مدیریت خواهیم بود و این نیاز به توانمندسازی زنان و آموزش آنها و نیز اصلاح مرحله جامعهپذیری دختران دارد که در این حوزه دولت اقدامات مؤثری انجام داده و توجه ویژهای به زیرساختها داشته است.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی حمایت از افزایش پوشش تحصیلی دختران باز مانده از تحصیل پایههای اول تا ششم مناطق محروم (در 10 استان) تا آموزش حقوق و مسئولیتهای فردی، خانوادگی و اجتماعی برای دانش آموزان در 31 استان را از جمله خدمات دولت دانست و گفت: حمایت از برنامه ارتقای مهارتهای شغلی زنان روستایی و استاندارد سازی محصولات آنان با آموزش ایجاد صندوقهای اعتباری به زنان روستایی و عشایری تا حمایت از توانافزایی و ارتقای مهارتهای مدیریتی زنان از طریق آموزش دو هزار و 250 نفر از زنان مسئول استانهای کشور با همکاری وزارت کشور، همه و همه اقدامات زیرساختی دولت برای زنان است که به حضور پایدار زنان در عرصههای مدیریتی در آینده کمک میکند.
نیاز به توانمند سازی زنان داریم
تاجالدین افزود: همچنین اقداماتی چون تهیه اطلس وضعیت اجتماعی زنان و خانواده کشور، راهاندازی سامانه الکترونیکی بانک جامع اطلاعات سمنهای زنان، تصویب لایحه کاهش ساعت کاری زنان شاغل دارای شرایط خاص، پیگیری الحاق بیمه زنان خانهدار در یک آییننامه اجرایی، تهیه سند اشتغال پایدار زنان نیز اقدامات شایانی است که اثرات مثبت آن را در آینده شاهد خواهیم بود .
وی در مورد اینکه حضور زنان در دولت دوازدهم باید چگونه باشد، اظهار کرد: بگذارید باز هم من یک کلیشه را رفع کنم. ببینید ما نیاز به حضور زنان نداریم ما نیاز به مشارکت زنان داریم، نیاز به توانمندسازی زنان داریم، این مشارکت مشارکتی خود انگیخته است و به زور قانون و ماده تبصره ایجاد نمیشود، به نظر من دولت تنها باید امکان تحرک اجتماعی زنان را تسهیل کند تا آنها روی پای خودشان بتوانند جایگاه اجتماعیشان را تثبیت کنند.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، گفت: حمایتهای بیش از حد و بعضاً بیمورد ممکن است حتی پویایی را در جامعه زنان به خطر بیندازد و مشارکت خودانگیخته آنها را دچار آسیب کند. به نظر من مفهوم توانمندسازی نیز همین است، اینکه از واژه توان دهی استفاده نمیکنیم به همین خاطر است چون زنان ما توانایی تحرک اجتماعی دارند تنها باید زمینههای بروز این توانایی برای آنها فراهم شود و انتظار ما از دولت دوازدهم نیز همین است.
دولت در به کارگیری زنان باید جسارت بیشتری نشان دهد
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: البته دولت باید در کنار این اقدامات که آثار بلند مدتی را در پی دارد، اراده و جسارت بیشتری برای سپردن سمتهای سیاسی اجتماعی به زنان توانمند نشان دهد تا شایستگی زنان ما در حوزههای مدیریتی هم بروز و ظهور بیشتری پیدا کند.
تاجالدین افزود: هماکنون زنان مجرب و کارآزمودهای را داریم که میتوانند در کابینه و در سطوح عالی مدیریت سیاسی کشور چون تصدی مقام وزارت منشأ اثر باشند، آنگونه که سپردن بسیاری از مسئولیتهای اینچنین در دولتهای گذشته آثار مثبتی به دنبال داشته است.
وی خاطرنشان کرد: اکنون پس از گذشت چهار دهه از انقلاب اسلامی، از دولت دوازدهم که رویکرد مثبتی را در حوزه اعتقاد به مشارکت زنان در عرصه اجتماعی از خود نشان داده است انتظار میرود در راستای تحقق اصول قانون اساسی و آرمانهای انقلاب، مطالبات بحق زنان را نمایندگی کند و در تشکیل کابینه دولت دوازدهم پاسخگوی این مطالبات باشد.
انتهای پیام
نظرات