به گزارش ایسنا به نقل از سایت سودان نیوز، پس از عقبنشینی نیروهای حافظ صلح قطر از مرزهای مشترک دو کشور جیبوتی و اریتره، محمد ادریس فارح، سفیر جیبوتی در اتیوپی گفت: سربازان اریتره به منطقه منتقل شدهاند.
هنوز دولت اریتره واکنشی به این مساله نداشته است.
پس از آنکه اریتره پا جای پای کشورهای عرب حوزه خلیج فارس مانند عربستان، امارات و بحرین گذاشت و قطر را به حمایت از تروریسم متهم و روابط دیپلماتیک خود را با این کشور قطع کرد، نیروهای قطری از این منطقه مرزی عقبنشینی کردند.
اما جیبوتی تنها به کاهش سطح نمایندگی خود در قطر اکتفا کرد.
منطقه مرزی میان دو کشور اریتره و جیبوتی که یک منطقه کوهستانی است، از مدتها قبل منطقهای مشکلساز میان دو کشور از زمان آغاز درگیریها میان آنها در سال ۲۰۰۸ بوده است.
قطر در سال ۲۰۱۰ برای امضای توافقنامه صلحی میان این دو کشور میانجیگری کرد و نیروهای قطری از آن زمان در منطقه مذکور مستقر شدند.
استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در این رابطه اظهار داشت، آنچه میان جیبوتی و اریتره رخ داده، نتیجه بحران منطقه خلیج فارس است و امیدوارم که کشورهای این منطقه در راستای مقابله با بسیاری از تهدیدات با یکدیگر متحد شوند.
دوجاریک گفت: تنش جدید میان جیبوتی و اریتره یکی از پیامدهای بحران منطقه خلیج فارس است و فکر میکنم که ما در این مرحله به آن نیاز نداریم.
وی افزود: منطقه خلیج فارس مسایل و مشکلات بسیاری دارد که باید با آنها مقابله شود، از جمله مسایل امنیتی و مسایل مربوط به سوریه و عراق و دیگر نقاط منطقه و باید با این مشکلات به وسیله یک دیپلماسی متحد در منطقه مقابله شود.
دوجاریک در ادامه تاکید کرد که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل امیدوار است که این وحدت دوباره به منطقه بازگردد.
وی افزود: پیامهایی از جیبوتی و اریتره به دست ما رسید و ما آنها را بررسی کردیم و همانگونه که قبلا هم گفتم، میدانم که شورای امنیت احتمالا در مرحلهای این مساله را مورد بررسی قرار میدهد.
محمود علی یوسف، وزیر خارجه جیبوتی در گفتوگو با خبرگزاری رویترز با اشاره به اینکه نیروهای حافظ صلح قطر در روزهای دوازدهم و سیزدهم ژوئن جاری از این منطقه مرزی عقب نشینی کردند و تحرکات نظامی اریتره بلافاصله پس از آن آغاز شد، گفت: ارتش ما در حالت آماده باش قرار دارد.
یوسف افزود: ارتش اریتره اکنون کنترل کوه و جزیره دمیره را کاملا در دست دارد و این همان منطقهای است که هر دو کشور ادعای مالکیت آن را دارند.
جیبوتی همواره میزبان پایگاههای فرانسوی و آمریکایی است، این کشور برای اتیوپی که رقیب اریتره و بزرگترین همپیمان آمریکا در منطقه است، گذرگاه اصلی به سمت دریا محسوب میشود.
انتهای پیام
نظرات