• سه‌شنبه / ۲۳ خرداد ۱۳۹۶ / ۱۲:۵۶
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 96032313206
  • خبرنگار : 71505

معاون منابع انسانی شهرداری تهران:

1500 پست بلاتصدی در شهرداری تهران/هیچ نا امنی در خط هفت مترو وجود ندارد

1500 پست بلاتصدی در شهرداری تهران/هیچ نا امنی در خط هفت مترو وجود ندارد

معاون منابع انسانی شهرداری تهران با اشاره به افزایش 2 درصدی نیروی انسانی شهرداری تهران ظرف 12 سال گذشته گفت: امروز 55 هزار و 594 نفر در مجموعه شهرداری تهران مشغول به کار هستند.

به گزارش ایسنا، در سیصد و پنجاه‌ و دومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران تشکری هاشمی گزارشی در ارتباط با ظرفیت نیروی انسانی شهرداری تهران ارائه کرد که در آن نحوه برگزاری دو مرحله از آزمون استخدامی پرسنل شهرداری تهران تشریح شده بود.

معاون منابع انسانی شهرداری تهران درمورد شائبات، سوالات و شایعات پیرامون استخدام‌های انجام شده در شهرداری تهران و استخدام‌های سال 92 شرکت بهره برداری مترو پاسخ داد و با بیان اینکه همزمان با توسعه مترو نیازمند افزایش تعداد پرسنل و نیروها بودیم، گفت: در سال 86 تعداد ایستگاه‌ها 50 بوده است و حالا تعداد ایستگاه‌ها به بیش از دو برابر رسیده است و نمی‌توانستیم با نیروی انسانی محدود کار را پیش ببریم.

هیچ ناامنی در خط هفت مترو وجود ندارد

وی با اشاره به برخی انتقادات در خصوص خط هفت مترو با بیان اینکه خط هفت تمام استانداردهای بین‌المللی فنی را با امکانات پیشرفته دارا است، گفت: هیچ ناامنی در خط هفت مترو وجود ندارد و ایستگاه‌های افتتاح نشده نیز در مرحله نازک کاری و نصب تجهیزات الکترونیک و پله برقی هستند.

تشکری هاشمی با بیان اینکه شرکت مترو با کمبود شدید نیروی انسانی مواجه بود، تصریح کرد: باید این نیروها را جذب می‌کردیم و بر همین اساس طی سال‌های اخیر استخدام‌هایی در شرکت بهره برداری مترو انجام شد که عمدتا تبدیل وضعیت داشته‌اند و چگونه ممکن است ما توسعه پیوسته از مترو بخواهیم اما جذب پیوسته نداشته باشیم.

وی با اشاره به حادثه آب گرفتگی مترو در سال 91 نیز افزود: راهبر چهار قطاری که در داخل تونل وجود داشت با سرعت عمل و تیزهوشی از غرق شدن 6000 مسافر در مترو جلوگیری کردند و حالا چطور ممکن است که به این راهبرها بی سواد و بی تجربه بگوییم که یک شبه استخدام شده‌اند.

وی با اشاره به وضعیت تحصیلی پرسنل مترو با بیان اینکه 12 نفر دکتری، 314 تن فوق لیسانس، 2994 لیسانس، 2096 فوق لیسانس، 1511 دیپلم و 522 نفر زیر دیپلم هستند گفت: سهم بانوان از مترو افزایش یافته به گونه‌ای که در گذشته 244 زن در مترو کار می‌کردند اما حالا این تعداد به 1042 نفر رسیده است.

تشکری هاشمی با بیان اینکه بیان برخی موضوعات مبنی بر اینکه 50 درصد نیروهای مترو بی سواد و مابقی نیز زیر دیپلم هستند توهین به پرسنل آموزش دیده و تخصصی است، افزود: کار مترو از هواپیما حساس‌تر است چرا که در یک سانحه هوایی ممکن است نهایتا 500 نفر دچار حادثه شوند اما در مترو با هر اشتباهی جان هزاران نفر به خطر می‌افتد.

وی با اشاره به گزارش سازمان بازرسی کل کشور از وضعیت مترو و استخدام‌هایش با بیان اینکه سازمان بازرسی کل کشور سوالات خود را برای شرکت مترو ارسال کرده اما بنا به دلایلی همچون زیاد بودن حجم سوالات و تنوع سوالات، کارشناسان نتوانستند در زمان مقرر پاسخ‌ها را ارسال کنند، اظهار کرد: زمانی همه پاسخ‌ها ارسال شد که گزارش سازمان بازرسی منتشر شده بود و پس از آن نیز ما توضیحاتی را به سازمان دادیم و ابهاماتشان مرتفع شد.

وی با تاکید بر لزوم برقراری امنیت شغلی برای هر یک از کارکنان شهرداری تهران به عنوان یکی از نیازهای آنها افزود: با توجه به مصوبات شورای اسلامی شهر تهران و همچنین برنامه 5 ساله شهرداری و اسناد بالادستی، مجموع اقداماتی از جمله تصویب مصوبات سازمان اداری و استخدامی شهرداری تهران و تصویب مصوباتی مرتبط با وضعیت استخدامی نیروهای انسانی توسط شورای اسلامی شهر تهران و برنامه پنج ساله دوم شهرداری تهران جهت بهبود کیفیت زندگی پرسنل شهرداری تهران انجام شد.

معاون منابع انسانی شهرداری تهران با اشاره به بندهایی از ماده 117 برنامه 5 ساله دوم شهرداری تهران، در جهت تعیین وضعیت استخدامی پرسنل این مجموعه گفت: در راستای اجرای این ماده شهرداری تهران موظف است به منظور استقرار نظام شایسته‌سالاری و ایجاد ثبات در چرخه فرآیند مدیریت انسانی در مجموعه شهرداری تهران، اقداماتی از جمله اصلاح، بازنگری و به روزرسانی مستمر مقررات استخدامی در چارچوب قوانین و مقررات فرادستی را انجام دهد.

هاشمی‌تشکری در تشریح اقدامات شهرداری برای جهت بهبود کیفیت زندگی کارکنان و با هدف ساماندهی و ارتقای امنیت شغلی کارکنان این مجموعه به اقداماتی همچون تبدیل وضعیت قراردادی به ثابت آزمایشی در سال 1395 نیروهای شرکت خدمات اداری شهر و موسسه هادیان شهر اشاره کرد و افزود: ساماندهی و یکپارچگی پرسنل شهرداری تامین نیروی انسانی و ساماندهی کارکنان قراردادی مدت معین سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه شهرداری تهران از مجموع اقداماتی بود که با هدف ساماندهی و ارتقای امنیت شغلی کارکنان شهرداری تهران انجام شده است.

وی افزود: شهرداری تهران به سبب ماموریت‌های جدید خود ظرف 12 سال گذشته و همچنین ماموریت‌هایی که در طول این سال‌ها خود بر عهده گرفت و همچنین تبدیل شهرداری از یک سازمان خدماتی به نهادی اجتماعی شدیدا نیازمند نیروی انسانی گسترده بود. در طول 12 سال گذشته اجرای پروژه‌هایی همچون ساخت دریاچه شهدای خلیج فارس، ساخت شهر آفتاب، رشد 200 درصدی ناوگان عملیاتی آتش‌نشانی، احداث بوستان‌های ویژه بانوان، راه‌اندازی 29 سالن تئاتر، افزایش 27 سالن سینما و همچنین افزایش خطوط مترو و تکمیل پروژه برج میلاد تهران نشان از لزوم بکارگیری صدها نیروی انسانی در هر یک از این پروژه‌ها بود که با مدیریت منابع انسانی با تعداد بسیار کمتری این پروژه‌ها احداث و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

معاون منابع انسانی شهرداری تهران درخصوص به کارگیری نیروی انسانی ظرف 12 سال دوره مدیریتی شهرداری فعلی تهران گفت: 54 هزار و 430 نفر پرسنل شهرداری تهران در سال 1384 و همزمان با آغاز دوره مدیریت آقای قالیباف در شهرداری تهران بود که پس از گذشت 12 سال جاری، تعداد نیروهای شهرداری تهران به 55 هزار و 594 نفر رسیده است یعنی در تمام طول 12 سال گذشته با وجود تعریف ماموریت‌های جدید اجرای پروژه‌های بزرگ تنها دو درصد افزایش نیروی قراردادی و استخدامی در شهرداری تهران وجود داشته‌ایم.

تشکری هاشمی افزود: در طول این سال‌ها به کارگیری نیروی انسانی بانوان نیز از 11.35 به 17.09 افزایش یافته است. در حقیقت در طول این 12سال شاهد افزایش 6 درصدی حضور بانوان در مجموعه شهرداری تهران بوده‌ایم.

معاون منابع انسانی شهرداری تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود و در تشریح فرآیند تبدیل وضعیت کارکنان قراردادی به ثابت و آزمایشی گفت: در سال 1394 مکاتبات زیادی با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی انجام شد که نهایتا مجوزی از این سازمان اخذ شد که براساس آن اجازه تبدیل وضعیت 5000 نفر از نیروهای قراردادی به ثابت و آزمایشی داده شد البته در ذیل صدور این مجوز شروطی از جمله تصویب اعتبار لازم برای تبدیل وضعیت این افراد در شورای اسلامی شهر تهران و برگزاری آزمون در فضای رقابتی و حدود پست‌های بلاتصدی در شهرداری تهران اعلام شد.

تشکری‌هاشمی درخصوص پست‌های بلاتصدی در شهرداری تهران گفت: این موضوع که به عنوان یکی از شروط سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور اعلام شده است، مورد توجه قرار گرفت به شکلی که تعداد پست‌های شهرداری تهران براساس چارت تعیین شده 15 هزار و 500 پست بوده که از این میان 14 هزار پست دارای تصدی است و 1500 پست بلاتصدی بود. این پست‌ها براساس ساختار دهه 60 تعیین شده است و هیچ تغییری در طول سال‌های گذشته نداشته است. اعتبار لازم برای تغییر وضعیت نیروها نیز در بودجه سال 1396 در نظر گرفته شد و مقدمات برگزاری آزمون در فضای رقابتی مهیا شد بنابراین هر سه شرط سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور محقق شد.

معاون منابع انسانی شهرداری تهران با اشاره به اینکه 14 هزار و 707 نفر از پرسنل شهرداری تهران دارای شرایط لازم جهت شرکت در آزمون استخدامی بودند، افزود: با توجه به فیلترهایی که برای شرکت در آزمون قرار دادیم، ریزش‌هایی در این تعداد ایجاد شد از جمله اینکه تنها افراد فوق دیپلم به بالا اجازه شرکت در این آزمون داشتند و باید حداقل سه سال خدمت در کادر یکی از شرکت‌های تابعه شهرداری تهران را نیز می‌داشتند. همچنین شرط دیگری گذاشته شد که حداقل باید 50 درصد نمره نفر اول قبولی و 60 درصد کل امتیاز پیش‌بینی شده توسط هر فرد کسب شود.

تشکری‌هاشمی ادامه داد: در فرآیند تبدیل وضعیت آزمون استخدامی پرسنل مراحلی از جمله بررسی وضعیت موجود و نیازمندی، مکاتبه با سازمان برنامه‌ریزی و مدیریت، اخذ مجوز 5000 نفر، تایید شورای اداری – استخدامی، عقد قرارداد با سازمان سنجش، موقوف‌الاجرا شدن آن، برگزاری جلسات کارشناسی، تایید مجدد مجوز تبدیل وضعیت، ابلاغ دستورالعمل تبدیل وضعیت و برگزاری آزمون در دو مرحله سپری شد.

وی ادامه داد: آزمون در دو مرحله، یکی در تاریخ 15 بهمن‌ماه سال گذشته و مرحله دوم در 26 اسفندماه سال گذشته برگزار شد و همکاران من مورد سنجش قرار گرفتند. برابر دستورالعمل در مرحله اول 3000 نفر و درمرحله دوم 2000 نفر باید تبدیل وضعیت می‌شدند که این هم به دلیل سخت‌گیری‌های انجام شده در مرحله اول تنها 2700 نفر جذب شده‌اند. پس از برگزاری دو مرحله آزمون فرآیند صدور احکام آغاز شده و تاکنون 50 درصد احکام آغاز شده و برای مابقی نیز تا پایان ماه مبارک رمضان صادر خواهد شد.

معاون منابع انسانی شهرداری تهران با اشاره به اینکه اطلاع‌رسانی تبدیل وضعیت‌ها از طریق وب‌سایت ، ایمیل و سامانه تلفنی برای پرسنل انجام می‌شده است افزود: پس از قطعی شدن افرادی که در آزمون صلاحیت تغییر وضعیت را کسب کرده بودند دوره آموزشی طی سه روز برای آنها برگزار شد تا بدانند دوران 30 ساله خدمت خود را چطور می‌توانند در شهرداری تهران طی کنند. در آزمون گرفته شده 778 نفر فوق دیپلم، 3057 نفر لیسانس، 1133 فوق لیسانس و 20 نفر دکترا حائز صلاحیت تغییر وضعیت در مجموعه شهرداری تهران شدند همچنین 31 درصد این افراد از بانوان و 69 درصد از آقایان بودند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha