به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی فارس، مصیب امیری گفت: از محل اعتبارات ملی سال 96، مبلغ 350 میلیون ریال برای مرمت بخشهایی از خانه تاریخی پاکنظر در شیراز، اختصاص یافته است.
او با بیان اینکه کار مرمت این خانه تاریخی آغاز شده است، گفت: این خانه تاریخی به واسطه ویژگیهایی که دارد در سال 84 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده و تحت صیانت میراث فرهنگی قرار دارد.
امیری همچنین گفت: از مهمترین ویژگیهای این بنا آجرکاریهای زیبایی است که در آنها از آجرهای لعابدار مهر خورده استفاده شده و کتیبههای کاشی هفت رنگی در اطراف سه دریها، هفت دری و اطراف شاه نشین، قرار دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس گفت: این خانه تاریخی در بافت قدیم شهر شیراز و نزدیک مدرسه خان واقع شده است؛ ورودی خانه در ضلع غربی قرار دارد و درب ورودی، چوبی با سر در زیبایی است.
او ادامه داد: در طرفین ورودی سکویی سنگی قرار دارد و بعد از ورودی هم هشتی زیبایی با طاقنماها و کاربندیهای آجری به صورت پا باریک و شاپرک، با استفاده از آجرهای لعابدار مشکی و آبی، اجرا شده است.
امیری گفت: در شمال حیاط، شاه نشین با یک ارسی زیبای پنج دری قرار گرفته و جرزهای اطراف شاه نشین با کتیبههای کاشی هفت رنگی نماسازی شده است.
وی اضافه کرد: در طرفین شاه نشین دو اتاق بصورت قرینه قرار دارد و در جبهه جنوبی، تالار بزرگ هفت دری است و در بالای درکهای چوبی با استفاده از آجرهای لعابدار مهر خورده طرحهای هندسی زیبا ایجاد کردهاند.
امیری ادامه داد: در ضلع شرقی حیاط دو اتاق سه دری و یک راهرو در وسط قرار دارد که از طریق راهرو و راه پلهای که در انتهای آن واقع شده به اتاقهای طبقه فوقانی راه مییابیم؛ علاوه بر این راه پله، از طریق پلکان دیگری که در هشتی ورودی وجود دارد، راهیابی به اتاقهای طبقه فوقانی امکان پذیر است.
مدیرکل میراث فرهنگی فارس در ادامه توصیف خانه تاریخی پاکنظر گفت: ضلع غربی این خانه فاقد ساختمان بوده و دارای آجرکاریهای زیبا با استفاده از آجرهای لعابی مهر خورده است. این بنا در قسمت بالای شاهنشین دارای شیرسر و در سایر قسمتها دارای آبچک آجری و ناودان فلزی بوده و نمای بیرونی طبقه زیرین با ازارهای سنگی ساده و نمای بیرونی طبقه فوقانی آجرکاری با آجرهای مهردار لعاب خورده تزئین شده است.
انتهای پیام
نظرات